AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Surgical

#271 Příspěvek od Surgical »

Vysochat člunový trup by byla paráda :)
Já to asi hodím na http://www.hacker-model.com/cz/plovaky_lehke.html :)
Jano
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od Jano »

pozabudol som na serva kridelok , otázka je kde by bola čiara ponoru s baterkami ?
Ešte som ho nevidel na živo , ale asi to skončí u minimaga na plavákoch
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od RiMr »

Tak se ke mě dnes dostal "trošku" jebnutý Floater (ten co jsem dělal posledně) po prvním sólu bez dohledu, aneb čumákem pod motorem do plechové střechy hangáru... Přitom pod dohledem pilot lítal jak mazák... Holt to nevydržel a hodil to do nárazového větru... Takže si s tím sám zalítal asi minutu celkového času...:

http://picasaweb.google.cz/lh/photo/ldz ... directlink
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od Stuclik »

RiMr píše:Tak se ke mě dnes dostal "trošku" jebnutý Floater (ten co jsem dělal posledně) po prvním sólu bez dohledu, aneb čumákem pod motorem do plechové střechy hangáru... Přitom pod dohledem pilot lítal jak mazák... Holt to nevydržel a hodil to do nárazového větru... Takže si s tím sám zalítal asi minutu celkového času...:

http://picasaweb.google.cz/lh/photo/ldz ... directlink

neopravoval jsi čistou náhodou už nějakého "tečnutého" do střechy hangáru? :) Není ta střecha nějaká magnetická? :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od RiMr »

Ne, to je on, teprve dneska se ke mě dostal. Majitel se styděl... :D Ale konečně to dovezl a s tím rovnou dovezl i nového :)
Ale už jsem opravoval jednoho dobitého po nárazu do plechové střechy ocelokůlny/seníku. Ten ale nebyl na kusy jak toto...
Dareba

#276 Příspěvek od Dareba »

To ten můj dopadl húře a lítá po opravách skvěle
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#277 Příspěvek od RiMr »

No, dělal jsem na tom do dvou, tlačí mě čas, ale už mám trup slepený, olaminovaný, nové táhla, nové servo, v podstatě už to může jít do vzduchu. Ještě mám akorát v plánu zpevnit pylon a ještě trošku pošolíchám čumák.
Zlaté bublinky... :D

Pylon byl urvaný a i jeden drát to přeškublo jak jsem dodatečně zjistil...
http://picasaweb.google.cz/RiMr71/Float ... 5166221522
Dareba

#278 Příspěvek od Dareba »

hele nemáš fotku jak máš umístěný ty uhlíkové výztuhy? Ty by se mi po pádu z 50m střemhlav celkem hodily. Možná by to lépe drželo tvar. jestli to přežije do zimy asi to taky olaminuju :-). prozatím musí stačit páska.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od RiMr »

Dareba píše:hele nemáš fotku jak máš umístěný ty uhlíkové výztuhy? Ty by se mi po pádu z 50m střemhlav celkem hodily. Možná by to lépe drželo tvar. jestli to přežije do zimy asi to taky olaminuju :-). prozatím musí stačit páska.

Ne e , ale budu brzo dělat dalšího fungláče, už ho mám doma, tak to nafotím i s výztuhama. Stejně tam chcu zas něco udělat trochu jinak.
Dareba

#280 Příspěvek od Dareba »

Ahoj
Tak jak se ti podařily nové úpravy? Zajímalo by mě řešení těch výztuh a jaký průměr tam dáváš? Mám tu kabinu dost deformovanou a měkkou .-) tak bych tomu dolepil tvar dal výztuhy a olaminoval. Teď se na tom bude učit syn tak ať to ještě něco vydrží :-).
Přestalo mi chotit táhlo od výškovky, a nepodařilo se mi to rozchodit. Tak jsem ho nahradil servem v ocase :-). Vzhledem k váze lepidla v čumáku je těžiště OK :-). Možná tam časem přihodím i směrovku .-).
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od RiMr »

Zdar!
No já jsem teď na dovolené na Moravě, toho novéh oFloatera budu dělat až časem. Teď jsem se vrátil z lítání na lúce, ten dolepený rekonstruovaný a trochu křivý kus si to točil na 1300mAh accu 38 minut. Toho nového budu dělat s lehčím zpevněním, s nějakými odlehčeními a mimo jiné bez řízené směěrovky...
Dareba

#282 Příspěvek od Dareba »

Hm nad tou směrovkou jsem taky uvažoval. Bylo by to cca 12g na výztuhy :-). Mám vyztužené prozatím jen tu tenkou část kabiny překližkovým rámečkem a drží :-). Tu rekonstrukci budu dělat až bude škareďě a nepode lítat.
Dareba

#283 Příspěvek od Dareba »

Objednával jsi uhlík na HC? Mi to tam vnucuje hodně těžkou krabici. Kolik tam toho vleze? Doprava se dost prodraží tak jsem myslel, vzít toho víc i pro kámoše.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od RiMr »

Dareba píše:Objednával jsi uhlík na HC? Mi to tam vnucuje hodně těžkou krabici. Kolik tam toho vleze? Doprava se dost prodraží tak jsem myslel, vzít toho víc i pro kámoše.

Ještě jsem to tam nebral, zas takovou spotřebu nemám, těch pár drátů a trubek co občas upotřebím kupuju tady.
bulvic

#285 Příspěvek od bulvic »

Zdravím všechny. Doufal jsem, že si tu všechno pročtu, pořídím éro a nebudu otravovat s přihlouplýma otázkama, ale asi si pár otázek neodpustím. Jsem začátečník a jako první éro jsem pořídil axn. Prostudoval jsem zdejší vylepšení a klobou dolů, určitě se budu inspirovat :)

Nicméně včera mi přišel balík a po rozbalení jsem zjistil zajímavou věc, že kapsa na výztuž křídla je na jednom křídle přilepena a na druhém ne. Mám tedy dotaz, proč to tak je? Nebudu mít pak problém s tím, že bude jedno křídlo těžší, až to slepím dohromady? A mám rovnou změřit zapuštění výstuže a přilepit ji tam i s tím krytem kapsy? Jak jste to řešili vy? Co je nejpraktičtější? Díky.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“