Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
troiac

Re: Mini H FPV quad 250

#2581 Příspěvek od troiac »

Vypada to super ako si urobil tak pekne tie vyrezy v molitane?
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
qeex

#2582 Příspěvek od qeex »

Pěkná sbírka(chvilku mi trvalo co je na tom obrázku k zbláznění, než jsem se ouknul na celé album), to snad není ani v běžných silách všechny ty koptery pořádně olítat :-)
Naposledy upravil(a) qeex dne stř 20.01.2016 14:45, celkem upraveno 1 x.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#2583 Příspěvek od VSCharlie »

TO "troiac"

Je to kufr z Hobbykingu za pár Euro.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Case.html
A zbytek je nová čepelka do skalpelu..
Sice nic moc, ale rám QAV 250 (EMAX 250), do toho po úpravách sedne dobře.
Je to potřeba o fous upravit (rozšířit a prodloužit) v prostoru ramen, vyříznout prostor pro vrtule a trochu prodloužit předek u kamery.
A kufr pro dvěspěpadesátku je pak jako vyšitý.

TO "qeex"
Právě proto co píšeš - "že to není v lidských silách olítat", mám ten pocit (důkaz), že jsem se musel zbláznit.
Kdyby to byla letadla, tak mám zásobu až do konce života.
Ale koptéry, to je jiná.
Při mých "prackách" a umění v této kategorii, po pár dnech na letišti už taky nemusím mít s čím dál lítat.
Ale i tak to není normální a těch "kaček", co to stálo...

P.S:
Právě proto, aby každému hned nedošlo proč tvrdím že jsem se musel zbláznit, jsem do alba "plácnul" fotku kufru jako první obrázek a dal odkaz na něj.
Jinak s tím vším nemá naprosto nic společného a slouží jenom jako úvodní, zavádějící fotka.
Mimo toho, že jsem se asi zbláznil, jsem totiž ještě trochu (HODNĚ) škodolibý.. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) VSCharlie dne čtv 21.01.2016 0:39, celkem upraveno 1 x.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
JohnP

#2584 Příspěvek od JohnP »

Máš to hezký Charlie :)

já jsem teď nějakou dobu plánoval a vybíral součástky pro objednávku druhé kvadry, a měl jsem výčitky xD
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#2585 Příspěvek od Arcicorsa »

Tak předchozí projekt Spidex Micro se mkoc neosvědčil, odolnost byla mizerná a když upadlo rameno tak se tiskla celá coptera znovu. Takže jsem to hodil k ledu a pustil se do nového projektu a tím je Jinx 180 ( http://www.thingiverse.com/thing:1136965 ) .. Včera jsem to konečně dodělal a je to perfektní, zatím jsem s tím letěl doma v obýváku :mrgreen: .. Nejhorší bylo vše namačkat (doslova) do toho pidi prostoru v rámu.. Přijímač jsem musel zbavit konektorů a krabičky, to samé platí o Naze32 a BECu.. Po osmi hodinách práce se to ovšem povedlo 8) . Osazení je následující: 4x DYS 16A ESC, 4x DYS BE1806-2300KV motory, Naze32 rev.5, FOXY UBEC 3A, TS5823 VTX, HD 700TVL Mini CCTV PCB Board Camera (z ebay), RX Frsky D8R II+ .. Přidávám pár fotek ze stavby..
Přílohy
20160124_023552.jpg
20160124_014808.jpg
20160124_011812.jpg
20160124_014503.jpg
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
tomashr

#2586 Příspěvek od tomashr »

Pěkné, rád to vidím ověřeno někým v ČR, protože o tomto copteru také uvažuji (jako o menším, aktuálně primárně létám s Firefly, což je naopak spíš větší, 285mm a po modifikaci mi teď naroste dokonce někam k 300mm).

Doplňující dotaz - co tam máš za vrtule? 4 palce anebo máš modifikaci na 5 palců?

Jinak z hlediska velikosti pro osazení je výhodou Spektrum, vezme se jen mrňavý satelit viz http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html a to je vše, úspora docela citelná.
Sám jsem si kdysi defakto jen na coptery koupil TGY9X bez modulu a do ní modul Orange Spektrum a nelituji (jen dnes už by se vzala 9XR místo 9X, navíc dnešní modul umí kromě DSM2/DSMX i Walkeru). Pro letadla mám proti tomuto systému dost výhrad (na ně mám Futabu), jenže zrovna u copterů se naopak využijí především jeho klady. U malých copterů se hodí zmíněné satelity, u velkých copterů se zase hodí diversita - když se vezme něco jako http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _SBUS.html a přidají se jeden či dokonce dva satelity na úplně opačných koncích rámu, tak je riziko zastínění fakticky nulové. A cena přijímačů Orange je velmi příjemná :-)
Amper

#2587 Příspěvek od Amper »

hele vam ty fpv vysilace netopi ? Me teda topi docela dost a provozovat to takhle nastouchany si moc nedovedu predstavit.

Sleduju tydle ruzny pokusy a zatim me furt tak nejak vychazi ze Peon 230 ke kteremu mam dodelane bocnice (aby nelezli kabely do vrtuli) me plne vyhovuje :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2588 Příspěvek od Blacksite »

kdyz se to nebude provozovat na miste, profukovat to bude dostatecne :)
Taranis X9D+
tomashr

#2589 Příspěvek od tomashr »

Amper píše:hele vam ty fpv vysilace netopi ? Me teda topi docela dost a provozovat to takhle nastouchany si moc nedovedu predstavit.

Sleduju tydle ruzny pokusy a zatim me furt tak nejak vychazi ze Peon 230 ke kteremu mam dodelane bocnice (aby nelezli kabely do vrtuli) me plne vyhovuje :-D

Slušné 200mW vysílače zas tak moc netopí, víc je na 250 celkem zbytečné.

Jinak Peon230 je opravdu konstrukce povedená a pro první zkušenost s 3D tiskem copteru téměř ideální. Vadí mi na něm pár drobností, které bych samozřejmě dokázal snadno napravit, ale nějak nemám motivaci, protože Firefly je někde úplně jinde - neporovnatelně lépe vypadá, lépe vychází těžiště, po vyřešení několika "fíglů" v osazení je i celkově praktičtější, navíc díky sklopným ramenům více vydrží.
Aktuálně se mi "klube" druhý kus Firefly postavený na základě všech získaných zkušeností (cca před hodinou mi přišel balík s motory atd., takže večer se může osazovat), pokud splní očekávání, tak si asi na nějaký čas dám s coptery velikosti 250 (v tomto případě o chlup větší) pokoj, zkusil bych spíš nějaké "mrně".
Amper

#2590 Příspěvek od Amper »

tomashr píše:Aktuálně se mi "klube" druhý kus Firefly postavený na základě všech získaných zkušeností (cca před hodinou mi přišel balík s motory atd., takže večer se může osazovat), pokud splní očekávání, tak si asi na nějaký čas dám s coptery velikosti 250 (v tomto případě o chlup větší) pokoj, zkusil bych spíš nějaké "mrně".

Jake jsou ty "zkusenosti" ohledne firefly ? Uvazuju o nove 250-270tce (viz vlakno "letajici gimbal") a podminkou je to aby sel na cuma nacpat 2osej gimbal ala TBD (ala http://www.thingiverse.com/thing:158854 , proste orientovany dopredu)

Ted jsem narazil i na firefly a docela se me to zamlouva. Udelal bych vlastni mod (rekneme ze puvodni firefly by dostal jeste neco na zada abych tam mohl v klidu dat Pixhawk Lite, uprava cumaku kvuli gimbalu, asi i geometrie ramen kvuli tezisti) a tak me zajima zda tam jsou nejake veci kterym se vyhnout
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#2591 Příspěvek od Arcicorsa »

TO tomashr: Děkuji, no pár věcí se muselo na rámu upravit.. Třeba kamera tam nepasovala, držák konektoru XT60 je tam taky k prdu protože pak překáží anténka. Pokud se tam dá to druhé patro tak se tam jen tak tak vejde NanoTech 1300mAh 3S.. Ovšem jinak to nemá chybu :D . Vrtulky Tam jsou DAL 4x4.5 , 5'' nee chci aby to bylo co nejmenší, navíc tyto vrtulky létá i kolega a jsou nezničitelné (to myslím vážně).. O Spektru žádná to je pro tohle jako stvořené ale i ten D8RII+ se tam dá nacpat, jen se musí trochu zredukovat, za odměnu mám i kompletní telemetrii..

TO Amper: jo topí :mrgreen: .. Provozuji to bez smršťovací bužírky aby z toho to teplo lépe sálalo a zatím s se žádný neupekl. Jinak Peonka mám samozřejmě také, to je moje stěžejní coptérka :wink: , když zklame vše ostatní tak Peonek letí vždy :D .
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2592 Příspěvek od jindraj »

Arcicorsa píše:Tak předchozí projekt Spidex Micro se mkoc neosvědčil, odolnost byla mizerná a když upadlo rameno tak se tiskla celá coptera znovu. Takže jsem to hodil k ledu a pustil se do nového projektu a tím je Jinx 180 ( http://www.thingiverse.com/thing:1136965 ) .. Včera jsem to konečně dodělal a je to perfektní, zatím jsem s tím letěl doma v obýváku :mrgreen: .. Nejhorší bylo vše namačkat (doslova) do toho pidi prostoru v rámu.. Přijímač jsem musel zbavit konektorů a krabičky, to samé platí o Naze32 a BECu.. Po osmi hodinách práce se to ovšem povedlo 8) . Osazení je následující: 4x DYS 16A ESC, 4x DYS BE1806-2300KV motory, Naze32 rev.5, FOXY UBEC 3A, TS5823 VTX, HD 700TVL Mini CCTV PCB Board Camera (z ebay), RX Frsky D8R II+ .. Přidávám pár fotek ze stavby..

nemyslím to nijak zle ...ptám se neb mě to zajímá ... není to nějak těžké? 180tky tu kluci dělají tak, že se jim už vcházejí do 250g limitu pro indoor (tedy hmotnost i s baterkou, vrtulemi a vším ve vzduchu). Já mám ve hodně podobné hmptnosti 210tku - a na té jsou 5" vrtule a 2204 motory.

kde to tu hmotnost nabralo ... ? půjde to ještě nějak odlehčit?
krtek2k

#2593 Příspěvek od krtek2k »

180tku za 250g? To jak?
Můj plastovej rám ( http://www.thingiverse.com/thing:1153814 ) váží 60g,
když zvážím karbonovej QAV180, tak ten má sám o sobě 95g.
micro VTX, micro ESC, 1804motory, 4palcový vrtule, micro přijímač, rozvodná deska, kabely všechny zakrácený na míru, 3S 1000mAh =305g a kde bych sundal dalších 55g?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
qeex

#2594 Příspěvek od qeex »

Myslim ze to neni tak nerealne, ram stahnout na 30g( karbon grasshopper), motory 1306, hodne si zaoptimalizovat a mensi baterku. Myslim ze Zzutec to pod 250g dostal.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2595 Příspěvek od jindraj »

krtek2k píše:180tku za 250g? To jak?
Můj plastovej rám ( http://www.thingiverse.com/thing:1153814 ) váží 60g,
když zvážím karbonovej QAV180, tak ten má sám o sobě 95g.
micro VTX, micro ESC, 1804motory, 4palcový vrtule, micro přijímač, rozvodná deska, kabely všechny zakrácený na míru, 3S 1000mAh =305g a kde bych sundal dalších 55g?

ty poměrně snadno myslím :) ... vyměň 1000 mAh za 500 mAh s měnšími C (indoor ty výkony nejsou nutné a i čas je v poho) a máš cca 30-40g dole. prohoď 1804 za 1306 a máš dalších cca 5-6g dole, vyházej PDB a napájej napřímo zamysli se, zda by se nedala dát menší kamera a menší vTx anténa a pokud máš XT60 nahraď ho XT30 a jsi myslím v pohodě v limitu :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“