ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2581 Příspěvek od OK2BUH »

Ta paměť do které se ta kalibrace uloží musí být nevolatilní tzn. že si to pamatuje i po odpojení baterky. Že by APM mini bylo ošizené? Nezdá se mi to. Když změníš nějaký parametr tak si to pamatuje?
skiner

#2582 Příspěvek od skiner »

Podla mna, nieco zle nastavujes. Totiz raz sa mi stalo, ze som nastavoval odber a namerane udaje som pisal do blbej kolonky a vtedy to ukazovalo stale rovnaky odber aj ked ziadny nebol. Mozno je to nieco podobne ale s napatim.

Ten pipak s LEDkami mam tiez a obcas pipa pri vacsom odbere ked poklesne napatie na clankoch. Inak pri kludnom lete alebo vise je ticho. Zalezi aj na tvrdosti clankov.
eddiex

#2583 Příspěvek od eddiex »

OK2BUH píše:Ta paměť do které se ta kalibrace uloží musí být nevolatilní tzn. že si to pamatuje i po odpojení baterky. Že by APM mini bylo ošizené? Nezdá se mi to. Když změníš nějaký parametr tak si to pamatuje?

Jestli myslis zmeny udaju, jako treba radius Geofence, waypointy, ruzne hodnoty PID apod., tak to si vsechno pamatuje, ANO.

Ted se zrovna poustim do dalsi kalibrace. Pokusim se to i zdokumentovat na video.

Jeste teda jsem nekalibroval proud. Zatim vzdy jen napeti. V MP mam ale porad zvoleno at meri napeti i proud. To proto, ze kdyz zvolim at meri jen napeti, tak kalibrace vubec neni mozna. Do tech kolonek se neda nic vepsat.

Nyni udelam komplet postup podle instrukci a uvidim...
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
eddiex

#2584 Příspěvek od eddiex »

Tak bez sance. Neda se to udelat.
Nakalibruju volty a to vubec nemeri. Nakalibruju proud a ukazuje furt treba 10.2A, ikdyz zastavim motory. Trapim se s tim jak osel. Ten MP taky dobry - nestabilni nedorobek. HRUZA! NESROZUMITELNE ABSOLUTNE!!!

Prosim vas co je to "amperes per volt"?
sapavlisna

#2585 Příspěvek od sapavlisna »

eddiex píše:Tak bez sance. Neda se to udelat.
Nakalibruju volty a to vubec nemeri. Nakalibruju proud a ukazuje furt treba 10.2A, ikdyz zastavim motory. Trapim se s tim jak osel. Ten MP taky dobry - nestabilni nedorobek. HRUZA! NESROZUMITELNE ABSOLUTNE!!!

Prosim vas co je to "amperes per volt"?

Nekolik stran nazpatek mam video, jak me to blblo. Pro zmenu me to merilo volty, ale porad skakalo. Ale to sem mel merak od cinanu. Pak sem koupil na doporuceni na banggood a nic sem nenastavoval. Nevim, jak to meri proud, tam je to krapek horsi. Doporucuji dat tomu odber aspon 10A a pak to kalibrovat, ale takovej merak nemam. Ale jinak by melo stacit podle toho videonavodu zkalibrovat volty a starat se o ne, proud je asi krapek slozitejsi kalibrovat. A ja teda s MP problem nemam. Jen na strance s parametrama me stve, ze neskroluje koleckem stranka ale meni se hodnoty.
skiner

#2586 Příspěvek od skiner »

Ja to mam nastavene na cinskom PM takto.

Do 1. kolonky dam aktulane namerane napatie.
Do 6. zadavam nejaku hodnotu, ktora sa musi vo finale zhodovat s nameranym odberom prudu. Zadam tam nejake cislo a v HUD v MP si skontrolujem ci to sedi s tym co ukazuje merak. Ak nie, tak bud cislo znizujem alebo zvysujem.

Ine som nenastavoval nic.
Přílohy
PM.PNG
eddiex

#2587 Příspěvek od eddiex »

Tak testovani probehlo... snad uspesne, ale rozpacite.
Nastavil jsem tim zpusobem, jak pise skiner. No a funguje. Ale presnost je trapna. FailSafe jsem nastavil na 14.5V ale ve vzduchu se RTL aktivoval az pri 14.15V. Tak jsem prenastavil limit na 15.5V a aktivoval se pri 15.0V.

Rozhodne spolehat na to nebudu, to se neda. Pritom to je jedna z nejdulezitejsich veci, aspon pro moje ucely. Bohuzel.
Kazdopadne objednam ten merak FrSky pro SPort, ten verim bude fungovat duveryhodneji.
skiner

#2588 Příspěvek od skiner »

Ono ten modul dost kolise a ani mne to neukazuje vzdy presne na chlp, hlavne odber. Napatie este ako tak drzi.
eddiex

#2589 Příspěvek od eddiex »

No ale ted vidim, ze jsem byl moc optimisticky. Dnes po zapojeni baterie si to zase ukazuje hausnumera. Pritom jsem nic neprenastavoval. Proste vcera po kalibraci jakz takz ok. Dnes po zapojeni ukazuje 17.10V a proud kdyz merakem merim 10-11A, tak PM ukazuje 4.6. Jsem z toho uz zoufaly a zklamany. To nevypada, jako "nepresnost" - to vypada, ze to vubec nemeri.

Na YT jsem videl tuny videii, kde jim OSD ukazuje i kolik uz spotrebovali v mAh. To vubec nevim odkad berou ten udaj. v MP jsem to nenasel. Tam ukazuje jen nejaky udaj v procentech. Ale ten vychazi jen z "udaju", ktere poskytuje PM. Takze to asi zase nic nemeri, ale jen "prepocitava" z udaju, ktere jsem mu zadal ja [ kapacita moji baterie], odecita od te zadane kapacity ty "svoje nesmysly".

Podle mne je cela "sekce" napeti a spotreby jen "Potemkinova vesnice". Je to fake, ktery se tvari, ze neco "meri", ale jen prepocitava v podstate co mu zadavam ja. A ANI TO NENI SCHOPNEJ SI ZAPAMATOVAT !!!

Vubec nechapu, proc mu mam cokoliv zadavat, kdyz je to "merak".!!??
Mam doma merak za max 7 Euro. OK je to treba levny smejd, ale MERI !!! Neni super presny, ale zmeri proud, napeti, spotrebu v mAh [Ah], . Funguje tak, ze zapojim a ON mi rika namerene udaje - nic po mne nechce, nezadavam tam nic.
PM je velke zklamani.

Nedal by se k APM nejak pripojit a pouzit PM od FrSky ?
Amper

#2590 Příspěvek od Amper »

spotrebu v mAh pocita OSDcko z proudu samo (ve svem prevodniku telemetrie to delam stejne)

Jinak kdyz ctu co pises tak bych asi doporucoval dukladne zkontrolovat zapojeni a pripadne udelat i nejakou simulaci a overeni (zmerit co leze z PM, zkusit pustit do ADC nejake fixni napeti pres delic zda to nameri spravne atd.....) protoze vsem ostatnim lidem to meri dobre :-)

Ja to mam na pixhawku a slape to. Nezda se me ze by na APM todle nefungovalo, je to zakladni funkce
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
skiner

#2591 Příspěvek od skiner »

Napadla ma jedna vec. Mozno ze to bude blbost. Ale ked si upravoval ten kabel medzi modulom a APM, tak si zapojil spravne U a I vodice? Ci sa ti nepodarilo ich medzi sebou zamenit.
eddiex

#2592 Příspěvek od eddiex »

No to mi ani nerikej. !!! To bych se strelil do hlavy. Overim to hned jak se k tomu dostanu. Ale tak nejak si myslim, ze by to vubec nefungovalo. Ale radsi overim.

To Amper: Co je ADC prosim? A co je delic? Ja to klidne udelam, ale poprosim nejaky srozumitelny navod jak na to.

Jeste mam v zaloze jednu moznost.
Mam tu doma jeste nepouzity original 3DR APM 2.5+ se vsemi senzory.
Az si zorganizuju cas, tak proste zkusim osadit kopteru timto originalem, nahraju tam FW atd. Mam to schovane pro projekt s letadlem, ale kdovi kdy se k tomu letadlu dostanu. Takze bych to mohl zkusit.

Stejne ten HK Micro APM se mi celkove nevyplatil. Vahove jsem neusetril nic, protoze kvuli vibracim jsem musel zatezovat kovovou destickou. Dalsi hruza jsou ty konektory malinke, ani se neda zjistit co to je zac. Kabliky tvrde jak drevene paratka. Radiotelem. dosah max 10 metru. No vice zklamani, nez vyhod. Funguje ale dobre. Na YT jsem videl recenzi a tam rikal ze MINI APM je totalne odflaknuty smejd, ale tento MICRO APM je pry nejkvalitneji zpracovany klon.
Ja se uz tesim na ten original APM, hlavne na normalni kabliky a konektory, se kteryma muzes zkouset cokoliv jednoduse.
skiner

#2593 Příspěvek od skiner »

Ja mam k mojmu MiniAPM silikonove kable, tenke a dost ohybne, az mam niekedy pocit ze sa to az prehnane moc ohyba. Jedine co mam s tvrdsimi kablami je power modul, ale ten mal svoj kabel.

Konkretne tieto. Mozno by pasovali aj na tvoje APM.

http://www.banggood.com/Wire-Cable-Set- ... 41829.html
eddiex

#2594 Příspěvek od eddiex »

A kdyz mas MINI, tak jak resis, kdyz potrebujes neco kombinovat s kablikama [konektorama]. Daji se nekde koupit takove? Mi se ani nepodarilo identifikovat jak se jmenuji, ze bych vyhledaval treba na Googlu.
skiner

#2595 Příspěvek od skiner »

Na mojich su nakrimpovane duponty. Niektore spoje riesim cez vyrobene prepojky z kolikovej listy. Nechce sa mi to prerabat.
Přílohy
IMAG1511.jpg
IMAG1510.jpg
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“