PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Re: cessna
,sigi123 píše:Tak dneska jsem zjistil že Karmar model v Lounech má některé díly na cessnu ještě za staré ceny.A kompletní cessna i s obtisky a bižuterií v pytli za 1000Kč!Kdo to má blízko může ještě levně nakoupit.
Šlo to lupem nahoru ty ceny, v září complet rozsyp za 735 Kč..
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Zdravim, nevali se nekomu setova nabijecka, ktera by byla k mani? Koupil jsem starsi cessnu a prisla mi nejaka uplne jina, ktera nevypina, ma jiny konektor a snad neni ani na lipolky, je to jen adapter do zasuvky. Ptam se predbezne, protoze zitra budu mluvit s prodejcem, tak uvidim, jak se k tomu postavi, treba mi ji posle. Takze jestli muzu poprosit o nabidky... Diky
Setovu nabijacku nezhanaj, za skoro rovnaku sumu mas lepsiu kvalitu s Accucell 6
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028
Kadel píše:Zdravim, nevali se nekomu setova nabijecka, ktera by byla k mani? Koupil jsem starsi cessnu a prisla mi nejaka uplne jina, ktera nevypina, ma jiny konektor a snad neni ani na lipolky, je to jen adapter do zasuvky. Ptam se predbezne, protoze zitra budu mluvit s prodejcem, tak uvidim, jak se k tomu postavi, treba mi ji posle. Takze jestli muzu poprosit o nabidky... Diky
Olisoft ma pravdu, ak by si ale predsa len trval na tom ze chces setovu tak ja mam nepotrebnu.
ta nova vyskovka a smerovka ma cim dalej tym viac strasia
po zostaveni era + turnigy 1800mA vysunuta cca 2cm do motoroveho krytu a cessnicka je asi tak vodorovne... pripada mi to horsie jak tie z balzi.... este som to nehadzal... no bojim sa....
jak je to stym taziskom vlastne u cesny, ak je tam kde ma byt tak ako vodorovne (podla manualu) ma vlastne byt? (obrazok v manuale ma urcity sklon... tak podla coho sa vlastne riadit? vie to niekto v skicari aspon nacrtnut? dik
PS: setovu nabijacku mam aj ja
po zostaveni era + turnigy 1800mA vysunuta cca 2cm do motoroveho krytu a cessnicka je asi tak vodorovne... pripada mi to horsie jak tie z balzi.... este som to nehadzal... no bojim sa....
jak je to stym taziskom vlastne u cesny, ak je tam kde ma byt tak ako vodorovne (podla manualu) ma vlastne byt? (obrazok v manuale ma urcity sklon... tak podla coho sa vlastne riadit? vie to niekto v skicari aspon nacrtnut? dik
PS: setovu nabijacku mam aj ja
cessna
Jinak dneska na letišti co se týká baterek jsme se shodly na tom že nejlepší baterky cena-výkon-váha jsou např. Tr 1500-1600mA S 20/30C.Je to pohodové lítaní okolo 18minut,akrobačka 13-14 minut.Pro ty co mají motor podobný výkonově originálu jsou ideální.Ti nadšenci co osadily motory s příkonem 340Watt je doba letu asi poloviční.Já sám jsem lítal i s Ray 3S 2200mA ale váha éra už byla skoro 1kg a bylo to znát,těch pár minut letu navíc se nevyplatí.Ideální váha modelu je okolo 700-740gramů.Druhou cesnu budu odlehčovat co nejvic abych se dostal co nejblíž k 600gr,pak bude lehce akrobatit i s moturkem 200Watt.
Jedna rada - o ten trup nič nedrží, ani ten polystyren nebude (ak nepoužiješ šrouby), tak by to ľahko mohlo cestovať aj s výchylkami.
Servá bežne lepím o bowden, urobím si taký trojuholník z tenkého kuprextitu, s vybraním na páku serva, nalepím na bok serva tak aby horný okraj bol zarovno s pákou. Na ten trojuholník nalepím vonkajší obal bowdenu (ten hrubý). Dokonca možno stačí jeden kuprextitový trojuhoľník pre obidve servá V+S. Musí to držať spoľahlivo..
Bowden už nie je nikde uchytený o model, až tesne pred kormidlom o pevnú časť napr. výškovky..
Takto môže servo cestovať po trupe alebo sa dokonca celá výškovka posunúť, a aj tak sa kormidlo správne hýbe podľa serva, nič neuchádza. (až na rozdielnu tepelnú rozťažnosť struny bowdenu oproti plastovému obalu, keď sa nechá struna po celej dĺžke).
Servá bežne lepím o bowden, urobím si taký trojuholník z tenkého kuprextitu, s vybraním na páku serva, nalepím na bok serva tak aby horný okraj bol zarovno s pákou. Na ten trojuholník nalepím vonkajší obal bowdenu (ten hrubý). Dokonca možno stačí jeden kuprextitový trojuhoľník pre obidve servá V+S. Musí to držať spoľahlivo..
Bowden už nie je nikde uchytený o model, až tesne pred kormidlom o pevnú časť napr. výškovky..
Takto môže servo cestovať po trupe alebo sa dokonca celá výškovka posunúť, a aj tak sa kormidlo správne hýbe podľa serva, nič neuchádza. (až na rozdielnu tepelnú rozťažnosť struny bowdenu oproti plastovému obalu, keď sa nechá struna po celej dĺžke).
cessna
Ja to měl na tom poliši,měl jsem cesnu od lonského února do listopadu,to jsem ji prodal,ted jsem koupil znova rozsyp.Tamta vážila už 924gramů,tak ted ji chci udělat co nejlehčí.I když ta těžká lítala moc dobře.Poliš na trup jsem lepil dvouma vrstvama Styrolepem a drží to doted.