PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

Re: cessna

#2566 Příspěvek od ZIPP »

sigi123 píše:Pěkně drahý,u nás trup i křídlo po 190kč,ocas komplet 85kč a motorový kryt 55kč.

To jsou ceny v karmaru,jestli přecenoval nevím.Když vemu ceny toho hobbyshopu-trup o 114kč dražší,křídlo to samé,ocas o 80kč-to je rozdíl 310kč,to bys nedal ani polovic z toho za benzín do Loun.A když vemu poštovné tak je rozdíl ještě větší.

Škoda, že nemá internetové stránky s ceníkem...pokaždé, když jsem něco sháněl tak to měl předražené.....tohle je tedy vyjímka....asi jsem to měl rysknout a brnknout mu.... :oops:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
sigi123

cessna

#2567 Příspěvek od sigi123 »

To je lepší osobně,vždycky se s ním dá domluvit.A vím že tam často jezděj až z Rakovníka,tak se jim to asi vyplatí.
olisoft

#2568 Příspěvek od olisoft »

Tak to mate dobre, ze mate taky vyber. U nas to maju vacsinou drahsie. Aj ti u nas su nenazrani, na stranke "pozabudli" zrusit vianocnu zlavu, takze kridlo je za 11.52€. Ale co narobim, aj tak som ho zobral. :roll:
olisoft

#2569 Příspěvek od olisoft »

Tak uz mam aj vyskovku so smerovkou, cakam este na elektroniku z HC, uz sa tesim. :)
sigi123

cessna

#2570 Příspěvek od sigi123 »

Sice to sem nepatříale v souvislosti s cenou dílů na cessnu ano, včera jsem se dozvěděl že unas bude za 14 dní otevřená druhá modelařská prodejna.Doufám že konkurence přispěje k dalšímu snížení cen. :lol:
sigi123

cessna

#2571 Příspěvek od sigi123 »

Tak s těma cenama je to pravda,stary zásoby vyprodaný a nové ceny asi o 80kč dražší.
mrsairus

#2572 Příspěvek od mrsairus »

kedze su nove ceny, tak je aj troska iny material co som si vsimol, moje obavy, ze vyskovka je tahsia ako inokedy sa potvrdili, nemam to odvazene ale je to ocividne
aj ked som porovnam staru a novu tak nova je potiahnuta takym inym papierom alebo co to je, proste aj na pohlad to je ine ... a zda sa mi to kvalitnejsie spravene

len obavy su ztoho ci pridana hmotnost neuskodi letovym vlastnostiam ....
sigi123

cessna

#2573 Příspěvek od sigi123 »

Já se příště s tím nebudu párat.Směrovku i výškovku udělám z depronového tácku pod salám :lol: z alberta,nebo z plné baĺsy tl. 2mm.Váha bude nastejno a pevnost taky,ne-li větší.U takhle malých modelů se to běžně dělá.
coro

#2574 Příspěvek od coro »

mrsairus píše:kedze su nove ceny, tak je aj troska iny material co som si vsimol, moje obavy, ze vyskovka je tahsia ako inokedy sa potvrdili, nemam to odvazene ale je to ocividne
aj ked som porovnam staru a novu tak nova je potiahnuta takym inym papierom alebo co to je, proste aj na pohlad to je ine ... a zda sa mi to kvalitnejsie spravene

len obavy su ztoho ci pridana hmotnost neuskodi letovym vlastnostiam ....

Tak to si ma sklamal, objednal som nový chvost že už si zaslúži vynovenie..
Pár strán dozadu boli reporty o domácej výrobe - myslím že to bol problém.
Presnejšie, jediný problém bol urobiť to rovnako hrubé a odolné, ale nie ťažšie.
Pridaná hmotnosť na chvoste je na lietadle jedna z najhorších vecí - čumák je krátky, na vyváženie by bolo treba pridať aspoň 4x toľko.
Kadel

#2575 Příspěvek od Kadel »

Zdravim, tak v tydnu se pripojim mezi majitele Cessny. Koupil jsem ji pres rcbazar za 2800,- s dvouma baterkama, nahradni trup, nahradni kridlo (lepene), nahradni motor s vrtuli, nahradni serva a jeste s druhou vysilackou navic. Svagr ji dostal k Vanocum a nejak se mi to taky zalibilo. Prvni let svagr absolvoval bez treninku na simulatoru a ve vzduchu to mel tak minutu, pak jsme sbirali vrak (vyskovka vpul, hridel motoru v hajzlu, vrtule stejne tak, servo smerovky to taky nerozdychalo a o kridlu radsi nemluvim). Nicmene smerovka s kridlem se slepili epoxidem, smerovka se zafixovala, takze servo jsme zatim vyradili-az prijde Cessna mne, tak nahradime HXT900 z aukra za 90,-, hridelku jsme nahradili hridelkou z kol ze synoveho nakladaku (uz jsme mu ho zabavili, protoze tech hridelich je na nem jeste 5). Stacilo jeden den potrenovani na simu a uz jsme to i "uridili". Jen vcera se nam to porad tocilo dokola, protoze kridlo neni idealne do "V", jak bylo. Nejak se to podarilo slepit krive, takze na jedny stranekridlo s trupem svira vetsi uhel nez nadruhy, ale letelo to taky aspon nam to neuletelo a krouzilo kolem nas. Dneska jsme jednu stranu kridlo podlozili v miste styku s trupem kartonem, aby na kazde strane byl plus minus stejny uhel a dneska uz jsme i zateceli doprava. Takze az let svagr vypiluje, prehodi se nove kridlo s vyskovou, ktere uz ma koupene a bude Cessna jako nova. Jinak http://www.houska-modelar.cz nema spatne ceny ND. Takze letu zdar a uz se nemuzu dockat az budu mit i ja letadlo.
sigi123

cessna

#2576 Příspěvek od sigi123 »

Ta domácí výroba byl problém, protože dotyčny to dělal konstrukční a z tvrdé balsy3mm.Z balsy 2mm to bude lehčí i pevnější.A váha 4-5g nehraje rol,20g a víc už ovšem ano.
mrsairus

#2577 Příspěvek od mrsairus »

ano balza bola problem, ja som to robil s 5mm ale klasickej (ukazoval mi odlahcenu... no rozhodol som sa pre obycajnu)

no ta vyskovka ma prekvapila, ze je tazsia, a kedze chem dat dozadu riadenu lyzu tak dufam, ze to este poleti...
sigi123

cessna

#2578 Příspěvek od sigi123 »

Neboj,poletí,vždyt ta lyžička co ja jsem udělal i s s pružinkou co je drát na tahlo nejde ani přádně zvážit-možná má 1 gram.
mrsairus

#2579 Příspěvek od mrsairus »

tak to ano, no ja som to riesil prvykrat tak, ze som ku tiahlu na smerovku pridal este jeden drat na ovladanie lyze, no teraz to chcem vyriesit tak, ze potiahnem dalsie tiahlo od serva smerovky (lepsie sa bude stelovat rovnaky uhol smerovky a lyze)
sigi123

cessna

#2580 Příspěvek od sigi123 »

Ja si to pamatuju,ale myslím že velkej váhovej rozdíl nebude.Navíc máš těžší motor než má být,dá se to dovážit,ale čim těžší tim rychlejší bude,a pak se nestihneš vyhnout zase zábradlí :lol:
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“