FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- Roman_rc.pilot
Re: FrSky Tandem X20
Od Vánoc jsem novopečeným majitelem X20 PRO. Po letech s mým milovaným OpenTX jsem byl donucen ke změně 
Ano, diskuze na téma "cena" jsem četl. Odečtu-li přijímač, kufr, aku šroubovák tak je cena za takový stroj adekvátní
Máme doma jak X20S tak mou PRO a rozdíl je opravdu velmi znatelný 
Ano, diskuze na téma "cena" jsem četl. Odečtu-li přijímač, kufr, aku šroubovák tak je cena za takový stroj adekvátní
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
A jak je to s váhou verze PRO? Je znatelně těžší? Nevím, jestli už to není jenom do pultu.
- Roman_rc.pilot
Vidíš, ani mě nenapadlo to zvážit, ale udělám to. Neřekl bych, že je to znatelné.
Pořídil jsem si opravdu kvalitní popruh na krk a jsem na to zvyklý, ale to je na preferencích každého. Každopádně do pultu, který je na X20 tak PRO nedáš
Pořídil jsem si opravdu kvalitní popruh na krk a jsem na to zvyklý, ale to je na preferencích každého. Každopádně do pultu, který je na X20 tak PRO nedáš
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
Díky za podstatné info, myslel jsem, že verze PRO je rozměrově stejná jako X20/X20S. Pro mě je větší váha na krku bohužel vždy problém, popruhy mi ale naštěstí nevadí. Měl jsem před časem Jeti DS 24 na hácích a křížovém popruhu a bez problému.
- Roman_rc.pilot
Teď jsem to vážil. Do určité doby v RC studiu měnili baterky v X20-kách za 21700 liion. Teď už tam jsou zpět lipo přímo od Frsky kvůli nedostupnosti liion článků. V mém případě je to tak, že mám v manželčině X20S liion a ve svém PRO lipo. Překvapivě je PRO o 12g lehčí, ale to je baterkama. Klasická má X20S má nějakých 1020g a PRO má 1008g.
Ohledně pultu nejde o rozměry, ale spíše o to, že ty pulty jsou řezané na spodních bocích šikmo, aby tam vešel tvar X20 bez těch plastových nástavců. Jenže na PRO nástavce nejsou a tělo má tvar X20 s nástavcema, takže bez úprav ji tam nedáš (zkoušeno na originál AL pultu Frsky)
Ohledně pultu nejde o rozměry, ale spíše o to, že ty pulty jsou řezané na spodních bocích šikmo, aby tam vešel tvar X20 bez těch plastových nástavců. Jenže na PRO nástavce nejsou a tělo má tvar X20 s nástavcema, takže bez úprav ji tam nedáš (zkoušeno na originál AL pultu Frsky)
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- Roman_rc.pilot
Oni udělali červené jen to čelo, jeeej 
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
-
HONZIK 22
Takova preference cervene,to snad ve Wuxi nedaleko Šanghaje maji povinne.
Ale jsem asi moc ortodoxni asi z Hifi kde se pravidelne strida moda cerne a stribrne.Treba JETI je barevny habakuk uz tradicne. Musim si zvyknout.
HONZIK 22 píše:Takova preference cervene,to snad ve Wuxi nedaleko Šanghaje maji povinne.![]()
Je mi sice jasné, že tohle byla nadsázka, nicméně neodpustím si ryze faktickou poznámku, že spojení komunistů a rudé barvy je v tomto ohledu vyložená blbost...
Bolševici měli (a v číně mají pořád) rudou cíleně spojenou se symboly - vlajky, výzdoba, pionýrské šátky. Ovšem třeba v oděvech a dalších věcech jsou naopak velice "šedí" atd., v Číně je to ještě dovedeno do extrému takovým tím střihem "mao" atd.
S různými barevnými odstíny u výrobků jde spíš o vliv "dekadentního západu". Pro příklad Apple si drží odstín "product red" jako vyloženě exkluzivní, kde donedávna byly výrobky v této barvě dostupné výhradně v Apple storech... Dnes už to trochu polevilo a jde to i běžnými kanály, viz https://www.datart.cz/mobilni-telefon-a ... 3yc-a.html , ale pořád s s tím docela hrají.
K tématu - mně se ty limitky a obecně barvičky docela líbí. X20 mám sice černou, ale spíš proto, že v době koupě totálně nebyly modré skladem, jinak bych bral tu, později uvedené červené by mi možná vrtaly hlavou ještě více
Uvažuji o této vysílačce Frsky x20 nebo Frsky horus x10...Má cenu si připlatit cca 3tis za x20? Jsou mezi nima velké rozdíly? Předpokladám, že obě jsou v češtině. Je velky rozdil v displayich?
- Roman_rc.pilot
Určitě to cenu má, minimálně do budoucna. Systém ETHOS může běžet na obou, ale X10 má omezenou interní "vyrovnávací paměť", tak je možné, že do budoucna se s aktualizacemi už nemusí počítat. Navíc jako nový si myslím, že už nekoupíš 
X20 má display dotykový, dle mého lépe zobrazuje veškerý obsah a celkově je tam více výhod. Například vysílací modul Tandem, který běží na 2,4GHz tak 868MHz
X20 má display dotykový, dle mého lépe zobrazuje veškerý obsah a celkově je tam více výhod. Například vysílací modul Tandem, který běží na 2,4GHz tak 868MHz
Ok, pujdu tedy do x20tky...jeste bych měl otazku ohledně přijímačů k teto vysilacce a chtěl bych, aby mi vysilacka ukazovala jak je model napr. vysoko, kolik kapacity baterky je v modelu (abych nemusel pouzivat hlidac napeti - pípák)...takze nejaky vario? Nemam s tim zadne zkusenosti ,, .... Kdyz bych objednal prijimace napr. z ciny musim vybirat s nejakou funkci aby se sparovaly, nebo pujde sparovat kazdy?