3D tisk modelů letadel I

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: 3D tisk modelů letadel

#256 Příspěvek od rampa_mckvak »

A co Jakouše...
Přílohy
la-200b.gif
Co neubrzdíš neukecáš.
Amper

#257 Příspěvek od Amper »

Prusa verzi Slic3ru uz nekdo zkousel postvat na "normalni" model letadla ? Tj. nikoliv na tu spesl verzi.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
vlada123

#258 Příspěvek od vlada123 »

Zkusil jsem tam natáhnout kus křídla, a tváří se to jako plný objekt. Ony ty části tisklé jen jedním perimetrem jsou v tom modelu jenom jako plocha, a on to asi nějak nepobere...
pachop
Kontaktovat uživatele:

3D tisk modelů letadel

#259 Příspěvek od pachop »

Ahoj, mužů dotaz ? Dneska jsem tisknul křídla pro spitfira a trochu se mi zvedla pri tisku křídla na odtokovce, da se to nejak pri lepení zaretusovat opravit? Díky za zkušenosti nechce se mi to tisknout znovu

Sent from my iPhone and I will remove the signature
http://www.pacho.cz
HustoKrutas

#260 Příspěvek od HustoKrutas »

Já jsem tiskl znovu, mě se to zvedlo asi o 4mm... Místo lepidla jsem tiskl na maskovačku a pomohlo to.
tomashr

#261 Příspěvek od tomashr »

pachop píše:Ahoj, mužů dotaz ? Dneska jsem tisknul křídla pro spitfira a trochu se mi zvedla pri tisku křídla na odtokovce, da se to nejak pri lepení zaretusovat opravit? Díky za zkušenosti nechce se mi to tisknout znovu

Jo, tak 1-2mm jdou v pohodě. Více už bych radši tiskl znova.
martin z

#262 Příspěvek od martin z »

Taky se zvedlýma odtokovkama bojuju. Mám ale dojem, že se to děje jen při mnohahodinovým tisku celého plata dílů, když jsem pak druhou stranu křídla Spitfira tisknul jednotlivě, tak se to nestačilo zvednout. Podobně mi nevyšlo plato křidýlek a VOP na Thunderbolta, asi po 8 hodinách tisku se jedna část umístěná napříč ulomila a vzala sebou i jednu část umístěnou nadýl. Když jsem to v těch asi 95 procentech tisku zjistil, tak jsem napřed chtěl tisk celý zastavit, ale pak jsem si řekl, že ostatní díly je škoda kvůli tomu nedotisknout. Tak jsem pak koukal, jak probíhá tisk chvílema na díly a chvílema do pavučiny ve vzduchu. Nedotisknutý jsou nakonec jen asi 2-3 kusy.
Přílohy
P1110278.JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od ST »

Já mám ten problém, že mi křídlo na podložce nezvedá, ale jakmile ho sundám, tak se prohne a cca 1mm. Tohle mi docela sere, ale asi s tím nic nenadělám.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Amper

#264 Příspěvek od Amper »

doporucuju si overit teplotu heatbedu. Neni mozne ze ti treba po nekolika hodinach vyplivne zdroj pro topeni ?

2ST : Pri jinych tiscich na toto mam pouze jednu radu - nechavam vse chladnout v izolovanem boxu. Tim ze je chladnuti pomalejsi (si myslim ze) dojde k postupnemu uvolneni pnuti ve vyrobku
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
pachop
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od pachop »

trochu jsem věřil podložce na i3 mk2 asi ji tedy začnu ondulovat lakem na vlasy díky moc

Amper

#266 Příspěvek od Amper »

pokud tam mas PEI tak nekdo doporucoval to preject houbickou na nadobi nebo tak necim
pachop
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od pachop »

Jj mam doteď jsem to cistil isopropylem a fungovalo to vyzkousim o víkendu dik

ST
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od ST »

PEI mám taky nalepenou na zrcadle. Tedy tu od Průši co prodává jako náhradní. Jenom před tiskem očistím izopropylalkoholem. PLA mi drží naprosto suprově a po zchladnutí to opatrně odloupnu čepelí z lámacího nože. Super podložka.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
torao

#269 Příspěvek od torao »

Tisknu na Prusa i3 MK2 a se zvedáním konců křídel u odtokové hrany jsem měl taky problém.
Při použití připravených gcode mi pomohlo zvýšit teplotu bedu na 68-70stupňů. (už to tu někdo psal ve fóru)
Jinak jsem to řešil jiným umístěním na podložce, ale to už je potřeba S3D program.
Co se týče těch malých součástek, taky se mi něco nepovedlo jako "martin z", takže jsem to rozházel po menších dávkách a pohoda.
Jinak čistím pouze IPA a to jen občas.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od TomasC »

KDyž jsem experimentoval, zda nejde tisknout letadla z ABS (opravdu mi to nejde ...) tak jsem pod odtokovku i náběžku ve sliceru přihazoval kolečko o průměru 15mm a výšce 0,25mm. Takový "lokální brim". Po sejmutí prostě odříznout.
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“