Quadro HK Quanum Nova
Re: Quadro HK Quanum Nova
Už se mi stalo že byla zničeho nic neovladatelná ,nikam neletěla jen visela a já kvedlal a kvedlal až se mi podařilo jí píchnout do křoví.Zdálo se mi že reagovala tak na 5% a to ještě se spožděním. Od té doby zase v poho.
Posledoval jsem pár videí, kdy se Nova začala chovat nestandardně či přímo sebedestruktivně. Těžko určit původce těchto anomálií. Nastavení parametrů, výpadek signálu, vnější vlivy ... Kdo ví. Jen úsměv na tváři může vyvolat přesvědčení mnohých, že quadrakoptéra s řídící jednotkou létá úplně sama a poslušná je, jak cvičený pes. Ufff - zrovna toto mi řekl tento týden jeden "zasvěcený" kolega.
Ahoj, nastříkal jsem vršek černě a zkusil dát i jiný vrtule. Letový čas jsem měl necelých 8min. (2200 3S).
Já mám taky baterie 2200mAh. Těch 8 minut je to takhle holé, nebo i s FPV, gimbal, etc?
Takto holé tzn. jen baterka. Uvidím až se rozlítám vše ostatní tam dám.
petrovo píše:A když už jsme (jsem..) u těch napájecích konektorů, nechali jste tam stávající XT60 (žluté)? Osobně je nemám ani trošku rád, protože to je vždycky boj konektory rozpojit i když jsou genuine. Nepoužíváte někdo EC3? Já s nimi zkušenost nemám, ale něco mi říká, že manipulace s nimi bude jednodušší.
Možno by ti pomohli tieto klieštiky.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _pcs_.html
Dneska jsem Novu ukazoval kolegům, jeden to točil na mobil, ale má to nízké rozlišení 640x480.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=luJSExe8glY[/youtube]
Z režimu "Stabilize" jsem v čase 0:33 přešel do "Loiter" a 0:55 "RTL".
Nova tedy šlape krásně.....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=luJSExe8glY[/youtube]
Z režimu "Stabilize" jsem v čase 0:33 přešel do "Loiter" a 0:55 "RTL".
Nova tedy šlape krásně.....
Paráda, koukám, že RTL se vrací do metru od vzletu. Už se těším, až to pořádně otestuju! 
Pěkně natočené a výborný nápad zdvihnout do záběru i10 - je to pak velmi přehledné. Ten Loiter mne překvapil. Musím ještě zkontrolovat jeho popis - Loiter a Alt hold mi připadají, jak prašť a uhoď....
Otázka - máte a jak nastavený Failsafe v Mission planner pro Novu? K Failsafe se dostanete klikem na Initial setup - WIZARD a tlačítkem Next další a další položky, až se dostanete na Failsafe. Jsou tam 3 roletky. Buď tam je bez nastavování Disabled, nebo si můžete nastavit svoje požadavky na systém. A o to mi právě jde - co tam kdo máte.
Bojkas píše:Ryko: urcite bych pouzil telemetrii 433mHz a propojeni s mobilem pres OTG. Bluetooth je nesmysl, pokud nechces litat kolem hlavy.
Identifikujes ten konektor co mas na te jednotce?
Mohl bych použít k propojení tohle ,má z wifi někdo zkušenosti píšou tam dosach 300-800m
http://www.aliexpress.com/item/2015-New ... 34783.html
Čekání na to, až mi dorazí originální tělo gimbalu bylo nekonečné, takže jsem se do toho pustil po vlastní ose. Cílem bylo vytvořit držák takový, aby šel z Novy jednoduše a rychle sundat a to bez použití klíčů, nebo šroubováků a to včetně řídící jednotky. Zároveň jsem chtěl zachovat možnost nacvaknout na stávající "základnu" pod Novou Mobiuse, tak jako to mám nyní.
Tělo gimbalu je vyrobeno z plastového plátu, který má 3mm sílu a dá se koupit metr v Hornbachu.
Ten jsem nařezal do požadovaných délek a po nahřátí zapalovačem ho ohnul do pravého úhlu o pracovní desku u kuchyně.
Pak jsem do něj udělal dírky pro šroubky motorů a jednu velkou ve velikosti ložiska motoru, aby se motor hladce otáčel a nedrhl o plast.
Použil jsem zacvakávací sponu, která je např. na sportovní tašce, nebo na batohu.
Originální název je "trojzubec ledvinkový". Tuto sponu jsem tavnou pistolí a pro jistotu zip páskem přichytil k prvnímu kusu plastového těla.
Jednotku a Mobius drží spolehlivě hrubý zip pásek.
Výsledek je vidět zde:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DN4K3dWrlVU[/youtube]
Estetický zázrak to není, ale je to funkční a použitelné do doby, než dorazí originál tělo gimbalu.
Pro mě byla investice pouze koupení plastového plátu - cca 40Kč
Tělo gimbalu je vyrobeno z plastového plátu, který má 3mm sílu a dá se koupit metr v Hornbachu.
Ten jsem nařezal do požadovaných délek a po nahřátí zapalovačem ho ohnul do pravého úhlu o pracovní desku u kuchyně.
Pak jsem do něj udělal dírky pro šroubky motorů a jednu velkou ve velikosti ložiska motoru, aby se motor hladce otáčel a nedrhl o plast.
Použil jsem zacvakávací sponu, která je např. na sportovní tašce, nebo na batohu.
Originální název je "trojzubec ledvinkový". Tuto sponu jsem tavnou pistolí a pro jistotu zip páskem přichytil k prvnímu kusu plastového těla.
Jednotku a Mobius drží spolehlivě hrubý zip pásek.
Výsledek je vidět zde:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DN4K3dWrlVU[/youtube]
Estetický zázrak to není, ale je to funkční a použitelné do doby, než dorazí originál tělo gimbalu.
Pro mě byla investice pouze koupení plastového plátu - cca 40Kč
Tak toto se mi moc líbí! To elegantně jednoduché odstrojení je provedeno na jedničku. Takže jsou použity komponenty z nějakého jiného gimbalu, který vzal buď mechanicky za své, nebo musely ven z důvodu rozměrově jiného "kabátu", než jak vyžaduje Nova? A nějaké nastavování elektroniky proběhlo, případně v jakém programu? Onehdy jsem tu psal o šlamastice se znakovou sadou programu SimpleBGC a pak jsem si zjistil, že i Mission planner má pro gimbal nějaké nastavení (otázkou ovšem je, zda ten můj bude kompatibilní...).
To zmíněné čekání na zásilky je teď opravdu nekonečné a přidám i poznatek, že z Číny mi přišel balík dříve, než z Evropy - a to už je opravdu co říct... Můj gimbal je konečně v republice a zadaří-li se, budu ho mít již tento stárnoucí rok doma.
To zmíněné čekání na zásilky je teď opravdu nekonečné a přidám i poznatek, že z Číny mi přišel balík dříve, než z Evropy - a to už je opravdu co říct... Můj gimbal je konečně v republice a zadaří-li se, budu ho mít již tento stárnoucí rok doma.
petrovo píše:Tak toto se mi moc líbí! To elegantně jednoduché odstrojení je provedeno na jedničku. Takže jsou použity komponenty z nějakého jiného gimbalu, který vzal buď mechanicky za své, nebo musely ven z důvodu rozměrově jiného "kabátu", než jak vyžaduje Nova? A nějaké nastavování elektroniky proběhlo, případně v jakém programu? Onehdy jsem tu psal o šlamastice se znakovou sadou programu SimpleBGC a pak jsem si zjistil, že i Mission planner má pro gimbal nějaké nastavení (otázkou ovšem je, zda ten můj bude kompatibilní...).
Objednaval jsem zvlast motory, ridici jednotku a telo gimbalu...a zatim dorazily motory a ridici jednotka, proto jsem se do toho pustil.
Pro nastaveni celeho gimbalu pouzivam Basecam.
Basecam... No a to je právě to, co nemohu zprovoznit (galimatyáš paznaků v grafickém rozhraní). Nějak si to tu poladím. Díky za informaci.
EDIT:
Mám snad funkční jen software na telefonu s Androidem. Ta řídící deska z Alli... je zřejmě totožná s tou mojí. Funkční je pro nastavení gimbalu pouze software SimpleBGC 2.2 - novější by neměl s deskou spolupracovat. Já bral komplet (ne po částech) z Banggood (tam to vyjde safra levněji a kompletní, jen je otázkou jestli je zboží skutečně z evropského skladu - dozvím se záhy) a tam to v diskuzi dva uživatelé uvádějí. Ten dovětek je teda spíše reakce na jiné dnešní vlákno...
EDIT:
Mám snad funkční jen software na telefonu s Androidem. Ta řídící deska z Alli... je zřejmě totožná s tou mojí. Funkční je pro nastavení gimbalu pouze software SimpleBGC 2.2 - novější by neměl s deskou spolupracovat. Já bral komplet (ne po částech) z Banggood (tam to vyjde safra levněji a kompletní, jen je otázkou jestli je zboží skutečně z evropského skladu - dozvím se záhy) a tam to v diskuzi dva uživatelé uvádějí. Ten dovětek je teda spíše reakce na jiné dnešní vlákno...