Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Dnes jsem si byl zalétat - dojmy, zážitky, foto...

#256 Příspěvek od Hoki »

Celeron píše:A propo, Hoki, kde byla v Pardubicích ta louka s kravama, kde Čihák s Kašparem zkoušeli ty svý první skoky?
Jirka

Ja su z Moravy, ale myslím si, že v místech dnešního letiště. Ale né jak je dráha, ale jak jsou hangáry a bylo to trochu napříč dnešním směrem. Dnes se tu lítá směr 09 a 27. Zrovna mi odletěli mašiny směr 27 = na Prahu.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Celeron »

Jo tak prdlajs, hledal jsem na netu a bylo to na vojenským cvičišti v Jesničánkách za krematoriem. Současný Popkovice vznikly až 1930. :)
Jirka
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od Hoki »

Celeron píše:Jo tak prdlajs, hledal jsem na netu a bylo to na vojenským cvičišti v Jesničánkách za krematoriem. Současný Popkovice vznikly až 1930. :)
Jirka

Já měl za to, že s bratrancem Čihákem lítali už tady v místech součastného letiště a jen ing.Kašpar krávy potkal sám a jinde.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od Celeron »

Hoki
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od Hoki »

Super, dík - zas něco nového vtlačím do hlavy. Já tu jsem až od toho 30.bitevního na SU-25.
Michal
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od Celeron »

Hergot, to se nám vyčasilo, co? :cry: Včera jsem byl dopoledne v 11, udělal jsem jeden 12 minutovej let a zmrzlej jak h..no. A to bylo 9 st a foukalo tak 5m/s a jsme jen 245 m nad mořem. Rukavice, zimní bunda a čepice. Doma jsem rozmrzal nad svařákem asi 2 hodiny.
Dnes ráno jen 4 a funělo zběsile. Jak jsem koukal z okna, tak se do mě hned zase dala zima. Kurňa, kolik je to týdnů, co bylo 30 st? Odhadem tak 3.
Tak nevím, jestli a kolikrát to ještě letos půjde....
Jirka
pepin

#262 Příspěvek od pepin »

víkend fakt děs běs a kosa, ale dneska super--sluníčko a vcelku teplo, mě už to takhle po sezoně moc lítat nebaví, ale vědomí---že už bude do jara jen huř a huř, jsem lítal dneska jako divej celej den.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem lítání málem vzdal, od rána pršelo. Asi ve 14.30 přestalo, tak jsem naložil auto a vyrazil. Ujel jsem 100 metrů a zase začalo. Stejně jsem dorazil na letiště a zjistil, že tam neprší. Dal jsem čtyři 10 minutový lety s Extrou 2,2m. Nádhera, ani nefouklo, akrobačka se na nebi malovala úplně sama. :) Při druhým letu se najednou nad letištěm udělalo azůro, ale cca 600-800m kolem nebylo pro mlhu vidět nic. Jako kdyby se lítalo v komíně, tak jsem se věnoval hlavně svislejm figurám. Roto 35 šlo kvůli tomu vlhku úplně neuvěřitelně, na 2/3 plynu jsem udělat to samý jako jindy na plnej. Při posledním letu v asi 16 hodin najednou šíleně rychle spadla mlha a měl jsem plný ruce vůbec přistát, Extra se ztrácela v mlze (je zezhora bílá) a pravoůhlý přiblížení vůbec nepřipadalo v úvahu. Musel jsem prvně v životě zkusit něco jako přistání v harieru, naštěstí to dopadlo dobře, jen při dojezdu se mi Extra schovala v mlze a musel jsem si pro ní dojít. :)
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od jyrry »

Ve sklepě u frézky a bedny potištěnýho depronu bylo sucho, bezvětrno a viditelnost trvale dobrá... vrátil jsem se až teď ... :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od JirkaA »

jyrry píše:Ve sklepě u frézky a bedny potištěnýho depronu bylo sucho, bezvětrno a viditelnost trvale dobrá... vrátil jsem se až teď ... :mrgreen:

Taky tak, zatopil jsem v krbovkách, při úklidu letitých "usazenin" ze stolu a ponků jsem objevil na dně láhve fernetu a v dílně se dá už zase chodit.. Šuplata přetékají užitečným nářadím, které se v těch vrstvách schovávalo.. Ale hlavně, na stole je zase místo a v hlavě je chuť něco zase lepit, vždyť už jsem dýl jak půlrok neudělal ani jedno letadlo :)

tady na tohle dvoumetrový mám nařezáno i laminátový a kovový díly: https://en.wikipedia.org/wiki/Stolp_SA-500_Starlet
OK2WY
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od jyrry »

Dneska jsem si to vynahradil - odpoledne 2 prímové starty s F7F; akorát před tím prvním byl jaksi... trapas...
Dám to na dráhu, přidám plyn - ejhle, asi kolo v myší díře, točí se to doprava na místě; postrčím to, přidám plyn - ejhle, asi kolo zablokované; prověřím to, točí se, přidám plyn - zase se to stáčí doprava. Čím by to mohlo.... aaaaaaaaaaaaaa .... od MH2015 to mělo otočený smysl točení pravého motoru - byly tam černé pohledné protiběžky M.A.; teď jsem tam nasadil účinnější APC, obě pravotočivé... :oops: :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od H1N1 »

Ve vzduchu by to byl paradni upoutanec:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od doubravka »

jyrry píše:Dneska jsem si to vynahradil - odpoledne 2 prímové starty s F7F; akorát před tím prvním byl jaksi... trapas...
Dám to na dráhu, přidám plyn - ejhle, asi kolo v myší díře, točí se to doprava na místě; postrčím to, přidám plyn - ejhle, asi kolo zablokované; prověřím to, točí se, přidám plyn - zase se to stáčí doprava. Čím by to mohlo.... aaaaaaaaaaaaaa .... od MH2015 to mělo otočený smysl točení pravého motoru - byly tam černé pohledné protiběžky M.A.; teď jsem tam nasadil účinnější APC, obě pravotočivé... :oops: :mrgreen:

to se ti povedlo pekne.. :-D
ja zalital opraveneho FW po Michaldovi.v sobotu prvni let,dobry,ale chtelo to dovazit na cumak,tak jsem tam v nedeli vrazil 350g na zkousku a chvili po startu si rikam,to je nejaky divoky,tocilo se to jak akrobat... a uz mi bylo jasny co se stalo... tak jsem si polital,opatrne nasadil na pristani,sednul a pohoda. pri rozebirani kdyz jsem zvednul ocas nahoru abych sundal kridlo se ozvalo mohutny buch. no ano,to zavazi vycestovalo a zaseklo se pod vyskovkou... :-D
Přílohy
20151107_151417.jpg
20151107_151405.jpg
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od jyrry »

no to se povedou veci... :roll:
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Celeron »

Mě taky jednou vycestovalo z haubny akrobata 40 deka olova i s dost velkým vinglem železa, za kterej bylo zapatkovaný k motoru. Prostě se vingl ulomil. Ani jsem si toho za letu nevšiml. :roll: Těžiště se posunulo kus dozadu a lítalo to úplně stejně. Tak už jsem ho tam znova nedal. Akorát by mě zajímalo, kudy opustilo haubnu. Zadem moc místa není a předem se točí vrtule. :oops:
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“