DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#256 Příspěvek od off »

gardenroute píše:Nicmene jello efekt nema puvod pouze ve vibracich od motoru, ale i jako dusledek tzv. rolling shutter efektu, kterym trpi CMOS snimace, pri jeho vyskytu pomuze nasazeni dodatecneho ND filtru pred objektiv kamery.

Jakou hodnotu ND filtru (%) používáš?
gardenroute

#257 Příspěvek od gardenroute »

off píše:Jakou hodnotu ND filtru (%) používáš?

Ja zatim zadny ND filtr nedaval, porad jsem cekal na plne slunce, veskere me nataceni zatim probihalo vzdy za zamracene oblohy, jello se nejvice projevi pri plnem jasu, kdy kamera v auto rezimu ma tendenci zkracovat zaverku. Zatim se me to neprojevilo, ale mam jiz vytipovana nejaka reseni pro GP3. Dalsi penize :cry:
Chci take resit ochranu objektivu (s pouzdrem Skeleton se budu muset bohuzel rozloucit, je moc tezke, a na gimbal se nevejde), na to je celkem dobre reseni (take muze pomoci se zbavit jello), ale az po montazi gimbalu, abych vedel, co se tam vubec vejde. A porad kontrolovat hmotnost... :wink:

Dnes me dosly zasilky ze Singapuru (Rx modul do Dominator bryli), budu mit snad zitra komplet FPV na hlavu, takze zacnu testovat s FPV natacenim (coz me bavi) za plneho slunce, a take dorazily z 3D tiskarny od Shapeways komponenty pro skladaci podvozek, bohuzel karbon trubky z HK uvizly nekde asi v Asii :(

Porad nejsem schopen odstranit ty vibrace celeho ptaaka pri plnem plynu, bud to delaji mekke vrtule, nebo nektery z motoru je hodne nevyvazeny, coz je dost dokumentovano a jsou na to take postupy, do kterych se me moc nechce (na defin. zjisteni staci sundat vrtule a rozjet to na stole - pokud je nejaky motor rozhozen, zacne to pekne na stole tancovat!). Ale vyvazeni motoru je pekna pakarna...
Zkousel jsem dnes kvuli tomu dat na ptaaka schovane Graupnery Elektro, ktere jsem onehda tak tezce sehnal, nicmene se jedna vrtule protaci tak, ze ji nejsem schopen spolehlive utahnout (pojistne NylonLock matice). Tak jsem je zase sundal, a provozni cerne DJI vymenil za DJI puvodni setove bile, ktere jsem dovyvazil (hlavne na naboji jedna pekne rozjeta).
Pozorujete tento problem take nekdo ?
Rozletet se na uplne plny knedlik, nejlepe jen v ATTi rezimu, a vibrace je zde, jinak ne.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#258 Příspěvek od Marek_Km »

Jak jsem psal, že je to možné kvůli měkkým vrtulím mě jen napadlo, ale dřív jsem používal ty tvrdé Graupnery a u těch jsem si toho nepravidelného zvuku koptéry při plném plynu nikdy nevšiml. Jenže zrovna v době té menší havárie, kdy jsem přestal ty Graupnery používat, jsem zjistil ty vůle v motorech a myslel jsem, že je to nimi. No vůle teď nemám, takže je to možná opravdu jen těmi měkkými vrtulemi. To by mohl někdo napsat, kdo používá tvrdé vrtule, jestli má koptéra při plném plynu stejný zvuk.
gardenroute

#259 Příspěvek od gardenroute »

Dorazily me Dominatory, vice na linku...
gardenroute

#260 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Jak se to stalo? Ty případy byly na netu, nebo na vlastní oči? Já zatím na netu viděl jeden, taky to borec poslal do vody... Chudáci ptáci.

Tady je ten Cech co utopil ptaaka pri povodnich
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TrllS4xgTNI[/youtube]
Marek_Km

#261 Příspěvek od Marek_Km »

Včera jsem si zase vylítal svých 8 batereček nejčastěji v manual módu. Jsem zvyklý, že někdo jede kolem autem, nebo na kole a kouká, nebo předposledně tam za mnou přijel jeden modelář a pokecali jsme. Včera jel kolem starosta jedné obce a říkal, že zanedlouho u nich pořádají pro děti akci, budou tam RC letadýlka a jiné modely (mají i shodit bonbóny), ale tohle ne, tak jestli bych nepřijel to tam ukázat. Omlouval se, že bez honoráře, tak jsem se zasmál. Akorát za dobrého počasí. Samozřejmě rád to tam děckám ukážu, akorát vím o tom doplňku X, tak snad nehrozí nějaký problém.
Stala se mi zajímavá věc. Letěl jsem tuším 7. baterku a jednou přeblikávala červená dioda (zachycených jen 6 satelitů). Tak jsem přistál, vytáhnul baterku, dal zpět a to samé. Tak jsem to odlítal, 8. baterku už bez červené diody. Lítám na velkém prostranství bez překážek. Tohle se mi za tu dobu, co ptáka mám, stalo poprvé. Možná byly na vině mraky, protože se postupně trochu zatáhlo, jinak nevím.
Jinak motory stále bez vůle, podložky to zatím vyřešily.
ananas

#262 Příspěvek od ananas »

kurnik ted sem potkal klučinu s phantomem s gopro3 a fpv.. no že jsem do něj taky nešel, létá krásně a ještě bych ušetřil 10papůchů.. nemluvim o tom že to lítá na levnější baterii než mám já(3S5Ah) a lítá za stejný čásek.. měl jsem do něj taky jít než stavět dvakrát většího coptera co uveze ve finale vlastně to samé :-D

krásný copter a hlavně skladný..

Už sem objednal menší rám páč s tím mojím 600mm je to napytel, nj mam jen motory HP2812..
gardenroute

FPV letani s ptaakem pres FS Dominator

#263 Příspěvek od gardenroute »

Tak mam za sebou cca 2 dny FPV letani s ptaakem pres nove FS Dominator videbryle.
No, jak me varovali jini zkusenejsi, je to uplne nova "experience", skutecne je to zcela neco jineho. Pri prvnich letech totalne zpocena zada, vykroucena hlava a bolava zada, idealni je si najit nejake sezeni s oprenymi zady, uz nejsem zadny "jura". Ale je vyborny zazitek, pro nataceni videa skutecne parada.

Obraz je prijatelny, jen je neprijemne, ze musim pokazde nastavovat jas a kontrast, coz se vzdy po vypnuti bryli resetuje. I prenos zvuku do beznych "spuntu" jde dobre, mam zvuk vyvedeny z GP3 a Tx ma dokonce svuj vlastni mikrofon (kdyz by treba vypadla kamera), takze ptaaka pekne i na dalku slysim. Co se jiz pri tomto letani moc hodilo, protoze jsem ho misty na LOS (prime videni a slyseni) jiz nevidel ani neslysel (!)

Vcera jsem na chalupe mnohokrate vletel za horizont kopce, obraz drzel (ackoliv zacal zrnet), stacilo ho trochu zdvihnout a opet OK, zkousel jsem i do lesa za stromy, obraz drzi, pokud je to na dohled, cca 200-300 m je v pohode. Dal jsem se zatim neodvazil.

Na cem bych urcite jeste zapracoval a vylepsil, jsou lepsi anteny, nez bezne s circularni polarizaci (viz obrazek),
[album]3029[/album]
ktere pouzivam, z nichz u te vysilaci mam problem s prilis kratkym privodem, ktery je pri umisteni Tx na dne ptaaka zahnuty smerem dolu. Pri vzdalenejsim letu byva tato Tx antena zakryta kamerovou montazi (v budoucnu gimbal), a pri otaceni ptaaka dochazi k vypadkum. Potreboval bych tuto antenu delsi, a prip. i s lepsim ziskem, to same na strane prijimace.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 03.03.2014 13:54, celkem upraveno 1 x.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od zskal »

Marek_Km píše:...Stala se mi zajímavá věc. Letěl jsem tuším 7. baterku a jednou přeblikávala červená dioda (zachycených jen 6 satelitů). Tak jsem přistál, vytáhnul baterku, dal zpět a to samé. Tak jsem to odlítal, 8. baterku už bez červené diody. Lítám na velkém prostranství bez překážek. Tohle se mi za tu dobu, co ptáka mám, stalo poprvé. Možná byly na vině mraky, protože se postupně trochu zatáhlo, jinak nevím.

No takhle já lítám většinu mých letů a někdy i se dvěma červenými záblesky....Jsem s tím většinou v kopcích mezi lesy a když mi problikne 1x červená tak to považuju za úspěch. :lol:
Jinak martinre mi poradil aplikaci z tohoto odkazu, kde si můžeš předem zjistit dostupnost satelitů. Najdeš na této stránce i aplikaci ke stažení pro použití offline. Začal jsem to používat a plánovat podle toho lety...zatím je to celkem dost úspěšné - doporučuju.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
salamander

#265 Příspěvek od salamander »

Na novom mieste som nekalibroval kompas a fantom po vzlietnutí pomaly rotoval do prava, na druhý deň som pre istotu urobil kalibráciu a stál na mieste. Má niekto s týmto skúsenosti že mu to takto isto točí do prava ?
Marek_Km

#266 Příspěvek od Marek_Km »

zskal píše:Jinak martinre mi poradil aplikaci z tohoto odkazu, kde si můžeš předem zjistit dostupnost satelitů.

Ta apka je dost dobrá, podle ní mám mít v mém oblíbeném místě 8-10 satelitů.
salamander píše:Na novom mieste som nekalibroval kompas a fantom po vzlietnutí pomaly rotoval do prava, na druhý deň som pre istotu urobil kalibráciu a stál na mieste. Má niekto s týmto skúsenosti že mu to takto isto točí do prava ?

Vím, že v NAZA vlákně jsou nějaké stížnosti na chování koptéry s tímto posledním firmware. Já zatím problémy nemám. Pořád dávám pozor, aby kompas nepřišel do kontaktu s nějakým magnetem, i v autě třeba od repro. Ale pokud by pták divně choval, tak samozřejmě kalibruju. Nejsem si jistý s tou rotací kolem osy, jestli je OK, nepamatuju se. Co si vzpomínám, tak jednou jedinkrát jsem měl problém s RTH, kde si pták sedal asi o cca 3 metry jinde, než kde startoval. Zrovna to mělo lízat kraje větví u stromku, tak jsem to honem přerušoval. Jinak se to vždy vracelo až s podivuhodnou přesností na místo startu. Každý, komu jsem to ukázal, docela hleděl. Jediné, co teď potřebuju, jsou pevnější vrtule. Jak už tady bylo psáno, ty měkké se při max rychlosti chovají nějak divně. A v manual módu tím tuplem, protože jsou tam větší výchylky, takže pak už teda fakt moc nestíhají. Objednal jsem ty karbonky, na které tu dával odkaz gardenroute. Tak jsem zvědav, kdy dorazí a jaké budou.
gardenroute

#267 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Jediné, co teď potřebuju, jsou pevnější vrtule. Jak už tady bylo psáno, ty měkké se při max rychlosti chovají nějak divně. A v manual módu tím tuplem, protože jsou tam větší výchylky, takže pak už teda fakt moc nestíhají. Objednal jsem ty karbonky, na které tu dával odkaz gardenroute. Tak jsem zvědav, kdy dorazí a jaké budou.

Mám ty karbonky již také objednané přes eBay, ale trvalo jim asi 5 dní, než mě je po objednání a zaplacení vůbec odeslali (prodejce happychoice2009). U tohoto prodejce ale mám již někdy od 24.5. (skoro 4 týdny ?) objednané nějaké uhlíkové trubky na skládací podvozek, a zásilka je asi ztracena, moc nekomunikují (Mrs. Leung), jen jednou mě napsala, že to řeší, a už nic. Takže jen doufám, že vrtule nedopadnou stejně jako ty trubky :(

Nicméně jsem problém s vibracemi při "plném knedlíku" řešil i na RCgroups, a tam se několik zkušených, domnívá, že to bude motor, nejspíše u jednoho z nich ohlá osa (!) :? V podstatě všichni "potrefení" se shodují, že měli v počátcích svých letů nějakou menší či větší havárii (také mě to jednou spadlo na vrtule), která se zdánlivě nijak neprojevila, ale právě se při ní mohla malinko ohnout osa některého motoru (motorů), což by se projevilo právě takto... Tak nevím, to by znamenalo výměnu motoru či motorů 8O
Marek_Km

#268 Příspěvek od Marek_Km »

Jj, ty karbonky jsem objednal z toho odkazu u stejného prodejce, tak nevím. Nekupoval jsem to přes ebay přímo, ale přes prostředníka. (Ne přes toho, se kterým jsem měl pak jednou problém, ale přes jiného) Jsem teda zvědav, kdy to přijde. Sice jsem jim psal, jestli by byl nějaký sledovací kód, ale prý to u těchto u těchto levných zásilek nedostávají, prý pouze na vyžádání. Díval jsem se na tyto http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=66840 ale to na 100% nejsou karbon, přestože jsou černé, určitě na za ty peníze. Kdyby byly v CZ eshopu někde, tak jsem je vzal tu. To s tou ohnutou hřídelkou u motoru (motorů) si nejsem jistý, protože s těma karbonkama (bez DJI zámku, které už nepoužívám) jsem tento jev nepozoroval. Uvidím, až budu mít ty objednané.
O víkendu jsem uskutečnil co jsem měl dlouho v plánu. Doma mi leží 5 let stará a jen málokdy využitá kamera. Má čip ne CMOS, ale CCD, takže by neměla ty rezonance mít. Zkusil jsem a dobrý, nemá je. Sice není zrovna nejlehčí, ale i tak si s ní pták hravě poradil. Akorát ta kvalita, ta kvalita. Tehdy HD kamera stála balík, vzal jsem jsem s DVD kvalitou takže obraz je opravdu nekvalitní, ale zas nejdou ty vibrace. Takže na to, že nemám vyvážené ani vrtule, ani motory, tak dobrý, akorát že Youtube to rozlišení ještě krouhlo. Jo a kamerku jsem tam měl asi trochu nakřivo...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=azhHQDd9JcQ[/youtube]
Marek_Km

#269 Příspěvek od Marek_Km »

Počasí přálo, tak jsem lítal jak v pátek, tak v sobotu. Zas jsem blbnul v manual módu a tentokrát se mi to vymstilo. Salta dozadu umím levou zadní, tak jsem se pokoušel o ty dopředné, kdysi se mi to podařilo, tentokrát jsem to nějak nedorovnal a pozdě jsem přepnul na GPS Atti, takže ptát trochu zahučel do kukuřice. Naštěstí absolutně žádné škody, bylo to v poměrně malé rychlosti. Z auta jsem použil vlhčené čistící ubrousky a za chvilku byl nešťastník zase jak nový. Potřeboval bych ty karbonky jak sůl. Pořád jsem přesvědčený, že měly lepší záběr, než tyto měkké lopaty.
gardenroute

Ptaak Phantom hraje v Transformers 4 ?!

#270 Příspěvek od gardenroute »

Tady má Collin nějaké nestandardní vrtule, řekl bych, že 9"... (a samozřejmě s novým Zenmuse H3-2D gimbalem)
S Markem Wahlbergem při natáčení Transformers 4, že by náš ptaak zadělával na nějakou filmovou hvězdu :mrgreen: (trochu toho bulváru)
Přílohy
Collin-Phantom-Transformers4.jpg
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“