Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky

#256 Příspěvek od Milan Nes »

ne nepsal, měl jsem

před dvěma lety jsem všechno prodal vyjma nabíječky
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od jindraj »

a co 14sg ... o krok dál než 8čka telemetrie a vše a dá se sehnat za rozumný peníz. využiješ i znalost ergonomie.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od Milan Nes »

O té jsem taky trochu uvažoval, ale to už je 15 000+ a to je aktuálně přes budget, nebo holt si počkat

ten taranis je 8000 se zárukou
futaba 8 cca 11 000 (což byl tak limit)
14 cca těch 15 000
SOVA is YouR CO-pilot

Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od Kuba78 »

Tak pokud se ti libi jeti a uvazujes o taranisu.. Tak pockej na Horus - vypada jak jeti a cenove snad jak taranis :-)
Quis custodiet ipsos custodes?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od Milan Nes »

A ten má vyjít kdy ? Já se bojím aby to zas nebyl rok než se to odladí
SOVA is YouR CO-pilot

Drondys

#261 Příspěvek od Drondys »

Kuba78 píše:...pockej na Horus - vypada jak jeti a cenove snad jak taranis
Milan Nes píše:A ten má vyjít kdy ?

Podle toho co píše janekx viz tento odkaz to zatím není známo. Mluví se údajně o podzimu, ale není to jisté.

Ani cena Horusu ještě není upřesněná a ta uvažovaná zatím spíš jen orientační zmíněná v úvodu toho tématu (kolem 16-18 tisíc Kč, s GPS a Wifi i více) rozhodně není blízká současné ceně Taranisu, ale spíš Jeti DS-14.

Milan Nes píše:Já se bojím aby to zas nebyl rok než se to odladí

I to se může stát. Pokud to nechceš riskovat a Taranis je pro tebe přijatelná volba pak není co řešit jelikož Taranis už je solidně odladěn.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Milan Nes »

Ne informoval jsem se a to nemá cenu. Už jednou jsem byl průkopník (jedna z prvních Futab 8 - verze softu 1.0) a i u té se ladily detaily.
Pravda nic co by mělo dopad na bezpečnost nebo funkci, ale i tak tam bylo pár softovejch kravin - end pointy nefungovaly jak měly)

to nemluvím co to musí být mít prvního číňana :-d

tak to vypadá pro ten Taranis - ještě se zajdu na něj podívat naživo a asi je vyhráno
SOVA is YouR CO-pilot

Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od Kuba78 »

Horus 18 tisic? Hm asi sem to chvili nesledoval koukam, zil sem v domneni ze taranis a spol jsou velmi levna radia s otevrenym softem. Pokud by za to chteli 18 tisic, tak bez debat by asi byla lepsi ds-14..
Quis custodiet ipsos custodes?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od Milan Nes »

jo to nemá cenu pak řešit ... on to asi i číňan pochopí, to je jako kdo si koupí čínskou kopii X5 ky za 80% ceny Báwa - nikdo :).
Na což přišli tím horším způsobem.

V zásadě jsem rozhodnut definitivně pro taranise, leda by se na bázu ukázala nějaká 14 ka za dobrou cenu

díky moc všem za rady

Milan
SOVA is YouR CO-pilot

Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od Kuba78 »

hlavne si milane spocitej celkovou cenu reseni - tedy nejen vysilacky, ale aj predpokladany cilovy pocet jednotlivych typu prijimacu, telemetrickych modulu a podobnych serepeticek. i kdyz u frsky to bude asi levnejsi vsechno.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Milan Nes »

právě že tam je to ještě levnější

potřebuju

kombat
nejmenší 5 kanál

termik
8 kanál + vario + telemetrie na baterky

F3K
nejlehčí 4-5k + vario (výškoměr)

jako teď sem se díval i na ořezané varianty Jetin - ds-14 ka se mi moc líbí ale i se softem (v základu není nic) to je za 23 000+ bez příslušenství a přijímačů + modulů atp
SOVA is YouR CO-pilot

Genagen
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od Genagen »

a co taranis, do nej jetacky modul a ja ti muzu pujcit etalona :-)
coro

#268 Příspěvek od coro »

Chlapi jak to tu tak čítam, neubránim sa povzdychu, keď si spomeniem že aký sme to boli podľa poniektorích "debili" keď sme ten t9x pred už asi aj rokmi, tu na fóre bránili.. (taranis je len pokračovanie, t.j. normálny "hardware", ktorý nutne prišiel, keď už je čo na ňom spustiť.. nemať ten opensource soft, som si istý že by o ňom nikto takto vážne nepísal..).
Ale budem pokračovať v tomto duchu ďalej - kúp si ten Taranis, podporíš dobrú vec a Ty nebudeš na tom nič tratiť.. Samozrejme ani funkčnosť, nepíšem len o cene.

Tou dobrou vecu samozrejme nebude, že by dnes na Tebe zarobili nejakí euro investori, ani sa neteším že to bude zrovna číňan čo vďaka komunite čo spáchala ten openTX predá kus tovaru, ale že možno sa postupne spamätajú aj tí čo stále hodnotia vysielač podľa počtu čísel ktoré počíta (=kanálov)

A keď si do toho pridáš (na nejaké príležitosti) naozaj aj ten Jeti modul, podporíš podľa mňa dve dobré veci naraz :)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od jindraj »

No Milane každopádně good luck ... jsem zvědav u čeho nakonec skončíš. Já osobně bych Taranise nemohl ... prostě se mi nelíbí a mě vadí když je libovolná věc udělaná v kterémkoliv ohledu nějak "lacině" bez nějaké snahy o vymyšlení, dotažení a zpracování detailu a bez snahy dát tomu nějaký jasný, čitelný a uživatelsky zajímavý design, což mě u Taranise vyloženě tluče do očí. I když možná budou vnitřnosti OK, mě by to prostě nebavilo mít to v ruce. Na obrázcích vypadal už trochu důstojně ten Horus, ale papír snese všechno a ďábel se jak známo ukrývá v detailech a tak dokud ho neuvidím nehodlám ho posuzovat a zdá se, že ten moment není nijak blízko. Škoda, jinak je mi FrSky moc sympatické a pouštějí se do spousty věcí, které jsou fajn (přijímače, serva s S.BUS, atpd.). Bohužel právě na tom zpracování, které je pro mě osobně podstatná věc číňan šetří a pro mě je to špatné místo. V popsaném směru je pro mě jednoznačně benchmarkem JETI ... jejich zpracování je přesně to, jak si představuji věc, na které někdo nechal nějaký čas přemýšlení, nějakého designového cítění a i toho řemesla a ty detaily tam jsou. Ta Futabka je pro mě vlastně jen takovým ještě snesitelným kompromisem (i cenově i zpracováním), který má jako bonus celkem nikdy nezpochybňovanou kvalitu a spolehlivost přenosu. Tolik k tomu, proč ti tohle dilema nezávidím :) tak dej pak vědět, u čeho skončíš.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Milan Nes »

Popravdě jsem z toho už celkem spatny. Mam rad design a kvalitu i profesne ale s přijímačemi a senzory to je 30000 VS 13000 czk. A to už rodinném rozpočtu da napít.
SOVA is YouR CO-pilot

Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“