Aha, díky.
Takže stačí nabíjet přiměřeným adaptérem. Jaké napětí používáte?
Na tom CG adaptéru je to z obrázku nerozluštitelné.
Ve vysílači jsou v jakémsi obalu zabalené zřejmě 6x Enelope. Nemám s tím zkušenost, používám spíš LiPol.
Taky se mi tím pádem nepodařilo rozluštit, na co je teda ten servokonektor zezadu na vysílači...
Nova Eclipse 7 PRO 2,4
Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4
FrSky / Dingo, F5J ...
Napětí musí být vyšší než napětí nabité sady baterek, aby tam ten proud vůbec tekl. Ten zdroj by měl mít proudové omezení, aby tam teklo jen přiměřeně Ampérů, spíš desítek miliAmpérů. Mělo by to být 1/10C ale max. nějakých 150-160mA (pro větší udávané kapacity) aby se články nepřehřívaly. 80ma co tam píšou je OK
Nevím jak přišli na to napájení 6s NiMh, těch 7,2V je tak trochu nešikovné; staré MHz Hitecy měly napájení 8s NiMh a to se dalo krásně nahradit 3s LiFePo, i ukazatel stavu baterek a alarm fungoval dobře při tom nahrazení (měl jsem 2 Eclipsy)...
Nevím, nové Eclipsy neznám, možná se to může něčím nahradit (2s LiPo ???), tedy pokud mají povolené i vyšší napájecí napětí... to by chtělo pohledat tady na diskuzi.
A není pravda že to trafo je jen pro "udržovací proud". Prostě se to tak nabíjí. Myslím že pro málokoho je to taková zátěž, nechat baterky přes noc dobít. Čas se hlídat nemusí, při tom malém proudu. Chce to o baterkách alespoň něco málo vědět...
edit: ten "servokonektor" je tam pro upgrade FW a výstup jakéhosi senzoru - je to v návodu na straně 5.
Nevím jak přišli na to napájení 6s NiMh, těch 7,2V je tak trochu nešikovné; staré MHz Hitecy měly napájení 8s NiMh a to se dalo krásně nahradit 3s LiFePo, i ukazatel stavu baterek a alarm fungoval dobře při tom nahrazení (měl jsem 2 Eclipsy)...
Nevím, nové Eclipsy neznám, možná se to může něčím nahradit (2s LiPo ???), tedy pokud mají povolené i vyšší napájecí napětí... to by chtělo pohledat tady na diskuzi.
A není pravda že to trafo je jen pro "udržovací proud". Prostě se to tak nabíjí. Myslím že pro málokoho je to taková zátěž, nechat baterky přes noc dobít. Čas se hlídat nemusí, při tom malém proudu. Chce to o baterkách alespoň něco málo vědět...
edit: ten "servokonektor" je tam pro upgrade FW a výstup jakéhosi senzoru - je to v návodu na straně 5.
jyrry.webnode.cz
Ahoj, oživím trochu starší vlákno... Po nějaké době jsem se chtěl vrátit k létání a vytáhl jsem Hitec Eclipse 7 PRO. Ležela ladem tak 3 roky, bohužel jsem v ní nechal zapojený akumulátor.
Po nabití a zapnutí začala krátce a intenzivně pípat a na displeji svítily nějaké blbosti (vše možné přes sebe). Zkusil jsem jí vypnout a zapnout a při opakovaných pokusech se displej jen rozsvítí s nastaveným modelem 2 (malé č.2 nahoře) a jinak je prázdný, pouze bíle svítí. Když jí vypínačem vypnu trvá vždy ještě několik (minimálně 5) vteřin než zhasne.
Akumulátor jsem zkoušel jak origo, tak pack vyrobený z Eneloopek, bez změny. Máte někdo nápad jak to řešit? Pokud možno jinak než koupí nové.
Chtěl jsem si po čase s něčím zalétat, nechci do toho moc investovat, neexistuje nějaké snadné řešení které mě nenapadlo? Setkal jste se s tím někdo?
Díky za rady.
Po nabití a zapnutí začala krátce a intenzivně pípat a na displeji svítily nějaké blbosti (vše možné přes sebe). Zkusil jsem jí vypnout a zapnout a při opakovaných pokusech se displej jen rozsvítí s nastaveným modelem 2 (malé č.2 nahoře) a jinak je prázdný, pouze bíle svítí. Když jí vypínačem vypnu trvá vždy ještě několik (minimálně 5) vteřin než zhasne.
Akumulátor jsem zkoušel jak origo, tak pack vyrobený z Eneloopek, bez změny. Máte někdo nápad jak to řešit? Pokud možno jinak než koupí nové.
Chtěl jsem si po čase s něčím zalétat, nechci do toho moc investovat, neexistuje nějaké snadné řešení které mě nenapadlo? Setkal jste se s tím někdo?
Díky za rady.
Zkuste kontaktovat p.Palíka, ten nejen že pro Eclipse dělal lepší firmware, ale taky je opravoval a dobře.
http://jiri.palik.sweb.cz/
Snad ty kontakty ještě fungují, byl jsem s ním v kontaktu naposledy asi 4 roky zpět.
http://jiri.palik.sweb.cz/
Snad ty kontakty ještě fungují, byl jsem s ním v kontaktu naposledy asi 4 roky zpět.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Eclipse 7 Pro -nepípá
Zdravím všiml jsem si ,že mi vysílač Hitec Eclipse 7 Pro přestal dávat zvukové signály jako třeba upozornění,že končí nastavený čas na stopkách nebo při párování s příjmačem . Prostě to nepípá jako dříve,ale všechno ostatní funguje normálně. Možná to tu někde je,ale nenašel jsem to.Nevíte někdo co by to mohlo být? J
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.