badan píše:podle mně tenhle Cap (co jsem měl možnost vidět) konstrukcí na 3D rozhodně není
no v prvom rade na 3d tam mate strasne slabunky motor to chce aspon 26 na model o rozpeti 1700mm,
badan píše:podle mně tenhle Cap (co jsem měl možnost vidět) konstrukcí na 3D rozhodně není
aja píše:Já mám podobný problém. Já jsem si tak nějak vysondoval, že by Funtana nemusela být špatná. Jednak se mi libí a viděl jsem podobná videa, která mě taky okouzlila. Z dřívějška mám nalítáno něco s klasickým akrobatem. Postavil jsem tedy Funtanu, rozpětí 1450mm a kdyby někdo sháněl plánek, pošlu v DWG nebo DXF. Teď mám dva problémy. Éro váží bez motoru a RC cca 1,4 kg. Když tam dám RC a motor WebraSpeed 6.5 ccm s laděným výfukem tak se dostanu na cca 2,5 kg. Akorát se bojím, že by ten motor nemusel na 3D stačit. Má někdo zkušenosti nebo kvalifikovaný odhad, jaký motor tam dát? Druhým problémem jsou výchylky. Jak známo, 3D vyžaduje výchylka řádově 30-40 stupňů. Já mám zatím bohužel staršího Graupnera 314, který sice má možnost rozšíření na DUAL RATE, ale už se nedá sehnat. Mám tedy obavy, jestli budu schopen éro s tak velkýma výchylkama odstartovat a bezprostředně po startu uřídit. Všude jsem totiž četl, že jsou DUAL nebo alespoň Exponencial potřeba. Já si teda myslím, že zezačátku si tam dám výchylky menší a ty až se s letadlem naučím zvětším. Pak bych mohl citlivou rukou zvládnout i ty velké výchylky s velkými funťanáckými pohyblivými kormidly hned od startu. Co vy na to?[/img]