ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
UTFG
http://diydrones.com/m/blogpost?id=7058 ... t%3A379114
Tady to mas popsané i s obrazkama (T9x a 6 modu)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:2eddiex : Na aktuálním copteru to mam tak ze na 3S to 9" nedostane do vzduchu kdežto s 10" leti na 55% plynu. Takže ano, i palec muze hrát hoooodne velkou roli
K te telemetrii - zkus si na modulu u PC nastaví původní nastavení co jsi mel. Uz se me stalo ze se to do remote neposlalo a u PC se to zmenilo
Az doted celou noc jsem se trapil.
Divne je, ze u pozemniho modulu blika zelena a u palubniho modulu je zelena stala.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Amper píše:UTFG
To Majklik:
Tady je taky dobrá stránka s nastavením letových módů pro různé vysílačky:
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-six-modes/
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Tak jako jedinou sanci, jak to ozivit [ten telemetry micro modul] vidim pripojit ho k PC. USB na modulu neni. Je tam konektor [zasuvka] na ktere je GND, TXd, Rxd, 5V. Krom toho jsou tam malinke plosky popsane jako SDA, a SCL. To by bylo dohromady 6. Jenze na kabliku ftdi je popsano GND, CTS, 5V, RX, TX, RTS.
Dokaze mi nekdo poradit co s cim bych mel propojit abych to mohl pripojit tim FTDI kablikem k PC ?
Dokaze mi nekdo poradit co s cim bych mel propojit abych to mohl pripojit tim FTDI kablikem k PC ?
GND - GND
5V - 5V
RX - TX
TX - RX
easy, zbytek ve vzduchu
5V - 5V
RX - TX
TX - RX
easy, zbytek ve vzduchu
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Diky moc.
Tak jsem to udelal a uspesne nahral novy fw do obou modulu. Fungovalo to dokud jsem cokoliv v nastaveni nezmenil. Pak znova blikajici zelena a program [MP] ukazoval divne ty policka. Nic se nedalo nastavit ani ulozit...
Tak znova jsem nahral fw do obou modulu a zase to funguje. Jak dlouho to nevim...
Nic nebudu nastavovat, necham to tak. Chtel jsem jen prenastavit to ECC vypnout a zvysit vykon TX z 11 na 20. Se zapnutym ECC nestahnu z APM zadny log a s vykonem 11 mam dosah tak max 3 metry.
Tak jsem to udelal a uspesne nahral novy fw do obou modulu. Fungovalo to dokud jsem cokoliv v nastaveni nezmenil. Pak znova blikajici zelena a program [MP] ukazoval divne ty policka. Nic se nedalo nastavit ani ulozit...
Tak znova jsem nahral fw do obou modulu a zase to funguje. Jak dlouho to nevim...
Nic nebudu nastavovat, necham to tak. Chtel jsem jen prenastavit to ECC vypnout a zvysit vykon TX z 11 na 20. Se zapnutym ECC nestahnu z APM zadny log a s vykonem 11 mam dosah tak max 3 metry.
Prosim nemate nekdo link na stazeni FW pro radiotelemetry modul? Nemuzu to najit.
Nemas problem s antenami ? 3m je sialene malo a pri hodnote 11 som mal dosah min. 300m.
Skinere to je mozne. Jenze ja mam ten klon z HK. Pozemni modul bude urcite vpoho a srovnatelny s originalem. Jenze ten Air modul je malinky a ma integrovanou pcb antenu o velikosti 3x16 mm. Na stole doma je to celkem ok. Ikdyz pro stahovani logu musim vypnout ECC.
Dnes jsem to chtel otestovat ve vzduchu. Postavil jsem kopteru na svuj zahradni heliport a laptop byl asi 4metry daleko. Spojilo se to, ale parametry to nacitalo z APM asi 5x dele, nez doma na stole.
Chtel jsem pak jeste pred startem zmenit vysku pro RTL , ale prenos do APM selhal. Kdyz jsem se vznesl, tak spojeni ikdyz bylo, tak umely horizont byl knicemu. Ten prenos byl strasne nedobry - primo nepouzitelny, stejne tak vsechny udaje o vysce, rychlosti, kompas atd. Kdyz jsem se vzdalil asi na 6 -7 metru, tak spojeni zkoncilo. Nechal jsem to zapnute a absolvoval 4 minutovou automisi. Spojeni se obnovilo az tesne pred dosednutim spatky na miste vzletu.
Asi by to chtelo mozna nejak pripojit antenu k tomu modulu. Jsou tam takove plosky na te desticce.... Jenze ja tomu nerozumim.
Asi to bude chtit pouzit telemetrii Taranisu. To budu muset ale prostudovat...
Dnes jsem to chtel otestovat ve vzduchu. Postavil jsem kopteru na svuj zahradni heliport a laptop byl asi 4metry daleko. Spojilo se to, ale parametry to nacitalo z APM asi 5x dele, nez doma na stole.
Chtel jsem pak jeste pred startem zmenit vysku pro RTL , ale prenos do APM selhal. Kdyz jsem se vznesl, tak spojeni ikdyz bylo, tak umely horizont byl knicemu. Ten prenos byl strasne nedobry - primo nepouzitelny, stejne tak vsechny udaje o vysce, rychlosti, kompas atd. Kdyz jsem se vzdalil asi na 6 -7 metru, tak spojeni zkoncilo. Nechal jsem to zapnute a absolvoval 4 minutovou automisi. Spojeni se obnovilo az tesne pred dosednutim spatky na miste vzletu.
Asi by to chtelo mozna nejak pripojit antenu k tomu modulu. Jsou tam takove plosky na te desticce.... Jenze ja tomu nerozumim.
Asi to bude chtit pouzit telemetrii Taranisu. To budu muset ale prostudovat...
Tak to je potom dost na prd. Do terenu sa to moc nehodi. Jedine si zohnat air modul s klasickou antenou.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=43 ... l&_sacat=0
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=43 ... l&_sacat=0
Já jsem stejně nepochopil k čemu je to dobré. Když letím tak stejně nemám čas hledět na noťas. Telemetrii vidím v brýlích nebo na monitoru z OSD. A když tam chci naťukat waipointy tak na to stačí Blutooth.
Je to dobrý že když máš app v tel. Tak si nastavis že to třeba každých 30 vteřin zahlásí výšku stav baterie, rychlost atd. Co si nastavis. Ano to samé mám v osd. Jenže mne jede řízení i telemetrie na 433 přes jeden přijímač tak to neřeším(ultimate openlrs) . Jinak to není špatné na hledání když to spadne
Osobně bych tam jinak hodil bluetooth místo celého to jejich 433 modulu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
OK2BUH píše:Já jsem stejně nepochopil k čemu je to dobré. Když letím tak stejně nemám čas hledět na noťas. Telemetrii vidím v brýlích nebo na monitoru z OSD. A když tam chci naťukat waipointy tak na to stačí Blutooth.
Chci vyzkouset a pripadne pouzivat mody, ktere to spojeni 433 telemetry bezpodminecne potrebuji. Napr. GUIDED.
To Skiner: Tak jsem si pohraval s antenama a s umistenim air modulu. Dosahl jsem jisteho zlepsani. Umistil jsem modul na jednu pristavaci nozku. Myslim, ze lepsi umisteni uz na koptere nenajdu. Vysledek je ale stale ubohy. Konekce je sice lepsi a rychlejsi, ale prerusi se jakmile se nad hlavou vznesu vyse nez 20 metru. Pokud poodletim v jakekoliv vysce vic nez 10metru, tak se spojeni prerusi taky. Snad ten micro modul s pcb antenkou bude opravdu k hovnu. Mam doma moduly 3DR - jeste verze 1 bez krabicek a bez usb portu. Tak vyzkousim jeste tohle a pokud to bude lepsi, tak bych koupil nejake dalsi moduly. Problem ale je, ze ten micro APM ma jakesi mikro konectory, ktere nejsem schopny ani identifikovat. Nejsou to ani ty , co ma original APM od 3DR. Tech kabliku na original mam spoustu.
Skus vyfotit oba konektory, ktorymi sa pripaja telem modul k apm.
Tady jsou. Jediny jeden kablik mam navic, takze bych si mohl vyrobit kablik pro pripojeni original 3DR radiomodulu k tomuto HK Micro APM.
Zasuvecku nemam navic zadnou, takze redukci si nevyrobim...
Jaky vliv ma poloha anteny? Mam na mysli polohu jako.... no treba na radiu 2.4Ghz [radio, kterym ridis model] se obecne doporucuje mit tu antenu jakoby nalezato. Hraje neco takoveho roli iu radiotelemetrie?
Zasuvecku nemam navic zadnou, takze redukci si nevyrobim...
Jaky vliv ma poloha anteny? Mam na mysli polohu jako.... no treba na radiu 2.4Ghz [radio, kterym ridis model] se obecne doporucuje mit tu antenu jakoby nalezato. Hraje neco takoveho roli iu radiotelemetrie?