PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
sigi123

cessna

#2461 Příspěvek od sigi123 »

Já na éra kupuju samotný kužely se základnou a do nich přesně tyhle mp jet, vyhoda je že mužu mít jeden kužel a do něj různé unašeče podle hřídelek.
Luky-plane

unašeč + vrtule

#2462 Příspěvek od Luky-plane »

Zdravím všechny,

mám v Cessně origo motor se hřídelí 3mm.

Používám toto:

unašeč - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2841

vrtule - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=33108

Na tuto vrtuli je však třeba dát pozor, občas se jedná o křivý zmetek, který hází.

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
sigi123

cessna

#2463 Příspěvek od sigi123 »

ten unašeč je mp jet,vrtule origo mi u motoru mig odstředivou ve vzduchu!!! ulétávali listy.Používám vrtule šedgws 8x6 slowflyer,totéž u pipera pelikan i u mustanga u nich 9x6, a jsem s nima spokojen.Nelámou se ani ted v zimě.
mgrkelly

#2464 Příspěvek od mgrkelly »

hojte, zhruba 14 dní mi trvalo, než jsem se prolouskal touto diskuzí (a dalších z ní odkazujících) a mezitím mi shořel régl pod stromkem a shučelo éro, když vypadla vidlička z křídýlka . :D
(chtělo by to vlákno, kde by byl jen výcuc toho podstatného, 80% se toho zbytečně opakuje nebo je mimo mísu, ze starých příspěvků vypadly ilustrační fotky,...)

postrádám - kde se dají sehnat původní vidličky a táhla, pokud to zrovna nechci předělávat na 2mm vidličky (to už jsem si stihl nastudovat - jak)
pro lamy jako já: mikro vidlička od MPJet má také 2mm díru (předpokládal jsem, že ji našroubuji na původní táhlo, ...ani očko nenasa...)
sigi123

cessna

#2465 Příspěvek od sigi123 »

Vykašli se na vidličky,blimby jednoduche a rychle seřízení imbusem vel. 1.5mm a bezpečné-nic se nemuže rozpojit.
sigi123

cessna

#2466 Příspěvek od sigi123 »

Dávám odkaz na koncovky táhel.Plastové vidličky nikdo nepoužívá,jsou nebezpečné a kvuli nim se už rozbilo hodně modelů.Modeláři většinou používají tohle :

http://www.hobbyeshop.cz/inshop/bizuter ... -6-ks.html

dělají se v několika velikostech.
goges
Kontaktovat uživatele:

#2467 Příspěvek od goges »

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6589

Môžem mať toto nasadené počas letu?
holda29
Kontaktovat uživatele:

#2468 Příspěvek od holda29 »

Muzes, ale nevim ceho tim dosahnes.
goges
Kontaktovat uživatele:

#2469 Příspěvek od goges »

No to tiež neviem :D Rozmýšlal som, že by som vyviedol len ten monitor odniekiaľ von z cessny, takže už pri pohľade na éro zvonku by bolo zrejmé info a každom článku LiPo...
sigi123

cessna

#2470 Příspěvek od sigi123 »

No,pánové,myslím že za chvilku bude ta cesna tak plná elektroniky že se s tím budete bát lítat.Navíc při každém trochu tvrdším přistání se toho víc rozbije :wink: .A tohle navíc nebude vidět ani zvenkova dokud si cesnu člověk neveme do ruky.A strachovat se o baterky je zbytečné,dneska už vydržej hodně.Nejlepší je změřit si čas do prvního vypnutí a pak lítat na čas.Dnešní slušné baterky vydržej okolo 700-800 cyklů.A mít v eru kvůli baterce elektroniku která bude skoro dražší jak ta baterka? :lol:
coro

#2471 Příspěvek od coro »

700 cyklov? To vydržía baterky pri testovaní na stole v dielni... Alebo nanajvýš také ktoré sústavne lietajú, povedzme že takmer denne viacero cyklov za deň.. a používajú sa pritom slušne.
Pre normálneho človeka, alebo ak nie normálneho tak takého ako som ja, je to strašné číslo, ak napríklad rok má 52 víkendov a z toho len 30 je blbé počasie, sme na 22 dňoch za rok a aj keby každý deň dal 5 letov tak má za rok 100 nabití.
A teda podstatnou mierou sa na životnosti podieľa skladovanie.

Ale ešte tam je jeden fakt, čím sú baterky kvalitnejšie, tým lepšie držia napätie až do úplného konca vybitia, a teda tým hlbšie sa vybijú ak sa počká na regulátor a tým menej teda (paradoxne) vydržia.
strahlung

Re: cessna

#2472 Příspěvek od strahlung »

sigi123 píše:Dávám odkaz na koncovky táhel.Plastové vidličky nikdo nepoužívá,jsou nebezpečné a kvuli nim se už rozbilo hodně modelů.Modeláři většinou používají tohle :

http://www.hobbyeshop.cz/inshop/bizuter ... -6-ks.html

dělají se v několika velikostech.

někde jsem četl, že spousta lidí létá se setovou Cessnou a nestěžují si :D
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
sigi123

cessna

#2473 Příspěvek od sigi123 »

Ano,já to vybití na regl psal napoprvé,aby se vědělo po kolika minutách regl vypne.Pak si 2 minuty uberu a vím že mam ješte rezervu a nemusím do era strkat ptákoviny kerý budou hlídat každou desetinku voltu,a za tu cenu si radši přikoupím další baterku :wink: .A u nás opravdu od začátku léta 5 lidí létá s cesnou tak jak set koupily,maj i lyže a lítaj.A vyšlo je to o 2/3 levnějš jak nás.Za to léto už lítaj,nepadaj,a za ušetřeny peníze ted kupujou kvalitni vybavu.Já v cesně měnil motor jen abych mohl blbnout i když ten původní je silný dost,a pouze jsem menil serva na křidýlkách.Já často marodím/artroza/ a proto létám prakticky denně,většinou dopoledne i odpoledne.Proto se baterky u mě téměř nezastavěj,nabíjím 2x denně.Záleží na větru,lítam i kdytrošku prší a pokud jste se koukly na poslední videa tak i v chumelenici.Měsíčně nalétám okolo 50 až 64 hodin.To si píšu,baterky jsem přestal cykly počítat někdy na jaře.Něktří pečliváci co to poctivě píšou maj na baterkách /většinou turnigy/ 1600-1800mA i přes 800 cyklů.Můžete věřit nebo ne.A takovy pečliváci který si tu na baterce hlídaj každou desetinku voltu a vylítnou ji 1-2x týdně o ni přijdou mnohem dřív než já.To jsou prakticky tříleté zkušenosti.A proto vykašlete se na elektroniku a ptákoviny a radši lítejte a nespravujte.
sigi123

cessna

#2474 Příspěvek od sigi123 »

Můžete napsat i ostatní kolik kdo nalétáte-taky zajímavé téma.
mrpilot

cukanie aileronov

#2475 Příspěvek od mrpilot »

Neviem či sa to tu uz spomínalo ale viacerí z vás mali problém s cukaním krídeliek. Zistil som že to bude asi chyba kanálu v prijímači. Používam aj rádio z walkery ktoré som zistil je celkom dobre a logicky zapojené vo vnútri. Nič netreba pájkovať, každý poťák je na konektor. Ale to je teraz jedno.
Urobil som to že som poťák krídelok zamenil za poťák smerovky, ktorá sa za letu asi menej používa čiže zlyhanie nebude mať hrozné následky. V setovom vysielači by stačilo len prepájkovať poťák smerovky a krídeliek a poprípade prehodiť drôty serv v prijímači ak by vám to behalo opačne ;) Neviem ako u vás ale u mňa cukanie krídeliek prestalo.. teraz sa len trochu cuká smerovka ale to mi zatiaľ nevadí.
Objednal som si novú vysielačku Hitec optic 6 takže budem mať problém vyriešený ale kto má setovku tak by sa to mohlo hodiť ;) Alebo kúpiť nový prijímač.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“