PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

Re: cessna

#2446 Příspěvek od strahlung »

sigi123 píše:Ano,píšou že je to málo slyšet,ale napojujou na to diody že je to i vidět.A s tak malym érem nelítám 300metru daleko to už bych ho asi sotva viděl,jde spíš o blbnutí okolo sebe,a to by mohlo být slyšet,uvidím.Ted se loučím,baterky jsou znovu nabit jdu lítat.

Slyšet asi moc ne. Možná vidět, pokud se tam dá několik silných LED, aby vždy byla aspoň jedna vidět. Mně lépe vyhovuje silné pípání a teď do toho chci dobastlit i spínač pro pípání na tlačítko ve vysílači, abych mohl model sledovat sluchem a přitom řídit podle kamery.

Když už, tak než to za 3$ si raději kup co píše coro za 2$ a dobastli si to podle jeho pokynů, on ví co píše a ušetříš skoro celý 1$/ks
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
sigi123

cessna

#2447 Příspěvek od sigi123 »

Zatím to jsem to nepotřeboval,ted v zimě lítám na čas,v létě většinou nadoraz,nekdy do vypnutí reglu.Baterky mám pořád dobrý,ty první 2 ray už třetí sezonu.Loni na jaře jsem si přestal poctivě psát nabíjení,ale těch 700-800 cyklů maj.A při dnešních cenách na HC nebo na rcletadla.eu baterky vůbec neřeším,jestli vydrží 600 nebo 800 cyklů-kvůli tomu nebudu hlídat každou desetinku voltu.Já chci lítat,tak jako dneska 2x za den pokud jsem doma,v létě týdně vylítám v průměru 8 baterek.A když se povede víkend tak těch 8 i denně.
goges
Kontaktovat uživatele:

#2448 Příspěvek od goges »

Je to celkom sranda to tu po vás čítať :D Ja lietam málo hlavne kvôli počasiu a neustálemu nakupovaniu rozbitých dielov, čo sa v poslednom čase obmedzilo hlavne na vrtule a unášače, kedže lietam bez podvozku a vrtula to málokedy aj pri nádhernom pristátí vydrží. Ale myslím, že tie 3 eurá raz za týždeň je adekvátna cena za tú zábavu :D

Napadlo ma, že by bolo zaujímavé spraviť prieskum kto kolko finančných prostriedkov na toto krásne éro vynaložil. Nech to ale obnáša všetky výdaje od zakúpenia či už setu alebo jednotlivých dielov, elektroniky atď.

Ja som sa dostal cca na hranicu 250 eur....
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2449 Příspěvek od cassiopeus »

goges píše:Je to celkom sranda to tu po vás čítať :D Ja lietam málo hlavne kvôli počasiu a neustálemu nakupovaniu rozbitých dielov, čo sa v poslednom čase obmedzilo hlavne na vrtule a unášače, kedže lietam bez podvozku a vrtula to málokedy aj pri nádhernom pristátí vydrží. Ale myslím, že tie 3 eurá raz za týždeň je adekvátna cena za tú zábavu :D

Napadlo ma, že by bolo zaujímavé spraviť prieskum kto kolko finančných prostriedkov na toto krásne éro vynaložil. Nech to ale obnáša všetky výdaje od zakúpenia či už setu alebo jednotlivých dielov, elektroniky atď.

Ja som sa dostal cca na hranicu 250 eur....

:cry: už jsem na cca 8.480 Kč tj. cca €327 (začalo to dvěma sety :lol: ) s tím, že motor a přijímač z prvního setu mám v jiném letadle.
sigi123

cessna

#2450 Příspěvek od sigi123 »

Je to sranda :lol: Já lítám s předě lanym podvozkem.Investice od lonského ůnora do listopadu : motor mig 2836/regl 25A - 1000Kč
1X kryt motoru - 50kč
5x origo vrtule 1ks 74kč - 370kč
1x vrtule Gws ta drží - 90kč
/serva v trupu jsou původní/ 2x servo křidélek á 170 - 340kč
4x baterka á 490kč - 1960kč
nějaké konektory - 100kč
________
3 910kč
k tomu cessna bez rc soupravy 2990kč,no je v tom dost peněz.
Peterkuk

Re: cessna

#2451 Příspěvek od Peterkuk »

sigi123 píše:Dneska jsem dopoledne při -4% vylít 3 baterky-setovky.Na jednu lítám 15 minut stylem start dva výkruty a pak už jen starty a přistání,na těch lyžích je to prostě nádhera.Do baterky pak dobíjím 1000mA,plus minus pár mA.Zajímalo by mě jak dlouho na setovky lítaj i jiní,napište.

Tak ja mam 2ks setovych aku a cas mam podobny ako ty, do tych 15min. Napr. vcera to bolo nejakych 13min, vonku bolo asi -4. No ale samozrejme ze podla stylu letu. Kedze u nas nie je tolko snehu, tak som bol na jednom poli kde bola zamrznuta voda, pas nejakych 30m dlhy a 10m siroky, trochu zasnezeny, proste akurat, lenze je to asi 7m od dost frekventovanej cesty, ale nastastie sa nic nestalo 8) A urcite ma aj zimne poletovanie svoje caro, starty, pristatia....a ked v aku este ostane nejaka energia tak smykanie sa po snehu, .....a tu hodinku clovek vonku vydrzi. Huraaaa zima :lol:

A co sa tyka tych sum za diely.....tak u mna je to cela RTF Cessna(117,99€) + trup (8,14€), 2ks vrtula (3,22€), 3ks kryt motora (5,7€), 1ks kridlo (8,14€), VOP+SOP (4,04€), aku (20,44€)=167,67€..cca 5051Sk
Ale kupoval som este novy vysielac s prijimacom (Dx6i), ale samozrejme nie len pre Cessnicku :wink:
Naposledy upravil(a) Peterkuk dne úte 05.01.2010 18:35, celkem upraveno 1 x.
strahlung

#2452 Příspěvek od strahlung »

Já koupil jeden kompletní set, pak možná jedno kolečko, tak dvě vrtule, možná dvoje kormidla a pak kompletně vše nové - elektroniku z HC, letadlo u nás. Nechce se mi to počítat, tipuji to se čtyčmi acu tak na 6500Kč. K tomu nepotřebný vysílač od vrtulníku a nedávno vlastně ještě kamera s bezdrátovým přenosem za asi 720Kč. Nemálo peněz jsem dal do vývoje nabíječek a pípáků, ale jsem rád, že je mám. Vůbec nepočítám věci kolem jiných modelů, resp. hlavně kolem jednoho vrtulníku - to bude úhrnem nejméně tak 10 litrů, možná 15, snad ne víc než 20 - ono to roste pomalu, ale jistě a kdo by to sledoval.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
mrsairus

#2453 Příspěvek od mrsairus »

kto mi poradi ako nabijat s TURNIGY ACCUCELL-6 ? lebo tie buzny na colnici mi tam pravdepodobne nedali naspat manual :(
holda29
Kontaktovat uživatele:

#2454 Příspěvek od holda29 »

Ti urcite nemaji na praci nic lepsiho, jak vyndavat lidem manualy ze zasilek. Ten manual tam proste neni. Nez kolem sebe zacnes bezmyslenkovite kopat, tak si neco zjisti.
Manual najdes tady.Resilo se to na foru uz mnohokrat.
mrsairus

#2455 Příspěvek od mrsairus »

holda29 píše:Ti urcite nemaji na praci nic lepsiho, jak vyndavat lidem manualy ze zasilek. Ten manual tam proste neni. Nez kolem sebe zacnes bezmyslenkovite kopat, tak si neco zjisti.
Manual najdes tady.Resilo se to na foru uz mnohokrat.

zajimave je, ze tam nebola ani faktura ... a to mi tetka z colnice volala, ze treba zaplatit clo, ze tam mam jednu nabijacku a 4 baterie ( odkial to asi vedela? ) otvorit to museli, je to aj opatovne zalepene nasou postarskou paskou...
coro

#2456 Příspěvek od coro »

Moje náklady boli tak do tisícky, väčšina bola zo šuflíku. Kupoval som len trup, krídlo, chvost a potom podvozok (kvoli papučkám).
Samozrejme že výbava nebude použitá len pre tento model, ak Cessna doslúži pojde do iného, a dokonca baterky sa snažím mať "štandardizované" aby mi nehnili nevyužité sady, veď aj tak lietam málo.

Viac než akumulovaná cena zničených či rozbitých vecí, by mohla byť zaujímavá aktuálna hodnota zostavy ktorá letí. Možno nám postupne s kvalitnejšími použitými komponentmi cena rastie... ale možno s prehlbujúcou sa globalizáciou, naopak klesá?
Momentálne mi ako PC cessna lieta cca 5 tis sk, čo mi pripadá (zrejme z historických dôvodov) na model prekvapivo málo.

Sranda je, že skoro všetko čo ma napadlo rátať, bolo kúpené tu - cena vecí z číny sa dá zanedbať.. :O

Inak čo sa týka návodu - nechať si posielať letecky z číny ťažké papierové návody, ktoré si môžem jedným klikom stiahnuť cez internet, by bolo neefektívne a .
mrsairus

#2457 Příspěvek od mrsairus »

coro píše:
Inak čo sa týka návodu - nechať si posielať letecky z číny ťažké papierové návody, ktoré si môžem jedným klikom stiahnuť cez internet, by bolo neefektívne a .

pri regulatore som navod mal ... ( v predoslej objednavke) a aj fakturu
postal

#2458 Příspěvek od postal »

Cavte
Chcel by som si zaobstarat tento unašač na cessnu
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=31859
odborníci chopte sa slova
sigi123

cessna

#2459 Příspěvek od sigi123 »

Já jsem si koupil tohle,vypadá to na ní pěkně

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=6218

a do toho unašeč Mp jet,ty jsou osvědčený,ale kdo přistává na břicho tak nejlepší je obyčejnej gumičkovej,nelámou se tak vrtule.
coro

#2460 Příspěvek od coro »

postal píše:Cavte
Chcel by som si zaobstarat tento unašač na cessnu
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=31859
odborníci chopte sa slova

Máš motor s oskou 2,3mm? To je tenká, ako má 400vka..
Strieďáky majú 3mm alebo 3,2 (3,17)mm osky..
A bežné vrtule majú dieru 5mm...
http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... 7_53_57_59
konkrétne, 3/5 http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... cts_id=453
?
Prípadne niekto písal že vraj to udrží kvalitná gumička aj na pružnom unášači - to som si nie istý ale nelámali by sa vrtule pri pristátí. Hlavne aby sa neuvoľnila a niekomu netrafila do oka...
http://www.mpjet.com/market/index.php?m ... ts_id=1237
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“