Graupner MX-12 Hott
Re: Graupner MX-12 Hott
tim JR Mx12 je minena starsi Mx12 puvodne s MHz modulem; dnesni Mx12 maji privlastek Hott a nedela je pro Graupnera Japan Radio, ale firma SJ Propo. Pak je dost mozne, ze se ta radia lisi i v pripojovani k simu...
jyrry.webnode.cz
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Cserv píše:Díky, můžeš mi prosím napsat který simulátor na to funguje? Zjistil jsem že Phoneix, nepodporuje tuhle vysílačkuDěkuji předem.
Vzhledem k tomu, že jedu na linuxu, tak jsem začal (a skončil
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Díky všem, už jsem to vyřešil a jsem s tím spokojený
Jinak jsem našel další problém, povedlo se vám někomu aktualizovat firmware na přijímacích? Ve vysílačce se mi to povedlo přes USB konektorem, ale pomocí, toho dodaného modulu pro aktualizaci firmwaru se mi nedaří
Nainstaluju ovladač pomocí USB Treiber, pak připojím ten CP210x adaptér, nechám nainstalovat ovladač, pak se na adaptéru dlouze rozsvítí červená, až shasne, tak připojím na přijímač na kanál 5 a připojím regulátor na ch1, což z toho napájím z baterie. Na softwaru nastavím, že je to na COMxx ten modul a pak dám aktualizovat přijímač a naběhne a pak píše chyba zařízení ID
Díky za odpověd.
Jinak jsem našel další problém, povedlo se vám někomu aktualizovat firmware na přijímacích? Ve vysílačce se mi to povedlo přes USB konektorem, ale pomocí, toho dodaného modulu pro aktualizaci firmwaru se mi nedaří
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
Žádám o pomoc, Hilfe!! Více v SZ!! Budu online do 22.00hod.
Vo co gou: abych tady moc nevotravoval, potřebuji pomoc! Mám MX-12 a nejsem si moc jistý tím, co hodlám provádět. Z Českého návodu jsem přečetl obsah a málem jsem omdlel...
DX6i byla pro dětska.
Díky, jedině přes SZ, budu oline!!!!
Musím nastavit hlavně "řeč" jazyk a mód 2, cosi jsem našel: http://www.vinklarek.cz/Navodmx-16.htm , potřebu zatím alespoň na PhoenixRC.
... ale raději s někým.
Potřebuji rady tipu: "vem radio do ruky a udělěj to a to...", nechce se mi věřit, že bych podle návodu měl rozmontovávat radio a chtít něco měnit.
Max tam dám tu jejich kartu... zatím nezmatkuju, ale už jsem se lekl!
Edit: kdo mi bude online věnovat část tohoto či dalšího večera dle dohody, věnuji na revanž v případě zájmu novou kšiltovku (pouze vyzkoušená, nepraná - nová: http://skywear.com/product_images/u/f_4 ... _87025.jpg
Vo co gou: abych tady moc nevotravoval, potřebuji pomoc! Mám MX-12 a nejsem si moc jistý tím, co hodlám provádět. Z Českého návodu jsem přečetl obsah a málem jsem omdlel...
Díky, jedině přes SZ, budu oline!!!!
Musím nastavit hlavně "řeč" jazyk a mód 2, cosi jsem našel: http://www.vinklarek.cz/Navodmx-16.htm , potřebu zatím alespoň na PhoenixRC.
... ale raději s někým.
Edit: kdo mi bude online věnovat část tohoto či dalšího večera dle dohody, věnuji na revanž v případě zájmu novou kšiltovku (pouze vyzkoušená, nepraná - nová: http://skywear.com/product_images/u/f_4 ... _87025.jpg
Naposledy upravil(a) kesi dne pát 06.09.2013 18:44, celkem upraveno 1 x.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, cena je to lákavá, bohužel dnes večer nemám moc čas. Právě dodělávám toro a potřebuji to mít i napípané. Tak jen krátce:
Jazyk se mění pouze nahráním fw v dané jazykové verzi. Na přiložené sd kartě by měly být všechny mutace. Čeština není, takže na výběr máš němčinu, angličtinu, francouzštinu a španělštinu.
A ano. Pro změnu módu je potřeba rozmontovat rádio a povolit/utáhnout pár šroubků. Není to nic složitého.
Jazyk se mění pouze nahráním fw v dané jazykové verzi. Na přiložené sd kartě by měly být všechny mutace. Čeština není, takže na výběr máš němčinu, angličtinu, francouzštinu a španělštinu.
A ano. Pro změnu módu je potřeba rozmontovat rádio a povolit/utáhnout pár šroubků. Není to nic složitého.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Ach jo, tak zatím děkuji. Zkusím Satrii v Olmiku když tak.
OKi: takže v Satrii mě to nastaví, jupí!!
Tímto bohužel ruším cenu (kšiltovku), ale pokud se na ni někdo cítí, tak ji nechám za nákupku, tedy bez pošty, ale tohlu už tatří spíše do bazáče nebo v SZ.
Edit: tímto se omlouvám i moderátorům fóra a pokud se rozhodnou poslední diskuzi smazat, nebudu proti.
OKi: takže v Satrii mě to nastaví, jupí!!
Tímto bohužel ruším cenu (kšiltovku), ale pokud se na ni někdo cítí, tak ji nechám za nákupku, tedy bez pošty, ale tohlu už tatří spíše do bazáče nebo v SZ.
Edit: tímto se omlouvám i moderátorům fóra a pokud se rozhodnou poslední diskuzi smazat, nebudu proti.
je to moje první programovatelné rádio (předtím Futaba Skysport 4)
koupil jsem si toto rádio, protože jsem chtěl mít hlavně informaci o stavu baterie v letadle.
Tahle funkce je super, vysílač pak začne i pískat, že je na čase přistát.
jinak z manuálu jsem byl trochu v šoku, vše na přeskáčku. Navíc jako angličtinář jsem se těžce rval s němčinou.
Chtěl jsem si tam dát angličtinu, ale český manuál má německé obrázky, proto jsem zůstal.
Docela mě zarazilo to, že při změně jazyka to musím flashnout, další důvod abych zůstal v němčině, aspoň pro první rozjetí.
jelikož jsem přešel z analogového 4 kanálu bez mixů, tak hlavní výhody (pro moje rekreační létání):
+krátká malá anténa
+konečně nemusím mít 8 článků v rádiu
+možnost přidání na servu +-150%
+limitace výchylek/serva (bez nutnosti mechanického zákroku)
+páčka pro zhasnutí motoru
+velký dobře čitelný displej
další funkce zatím nevyužívám
k tomu manuálu, asi tam bude vše, ale pokud by to četl úplný začátečník, musel by být zmatenej.
např to že po pár stránkách si čtu o tom jak updatovat FW je informace k ničemu (to mohlo jen zůstat někde na webu)
spíš tam chybí nějaký jednoduchý příklad základního nastavení.
koupil jsem si toto rádio, protože jsem chtěl mít hlavně informaci o stavu baterie v letadle.
Tahle funkce je super, vysílač pak začne i pískat, že je na čase přistát.
jinak z manuálu jsem byl trochu v šoku, vše na přeskáčku. Navíc jako angličtinář jsem se těžce rval s němčinou.
Chtěl jsem si tam dát angličtinu, ale český manuál má německé obrázky, proto jsem zůstal.
Docela mě zarazilo to, že při změně jazyka to musím flashnout, další důvod abych zůstal v němčině, aspoň pro první rozjetí.
jelikož jsem přešel z analogového 4 kanálu bez mixů, tak hlavní výhody (pro moje rekreační létání):
+krátká malá anténa
+konečně nemusím mít 8 článků v rádiu
+možnost přidání na servu +-150%
+limitace výchylek/serva (bez nutnosti mechanického zákroku)
+páčka pro zhasnutí motoru
+velký dobře čitelný displej
další funkce zatím nevyužívám
k tomu manuálu, asi tam bude vše, ale pokud by to četl úplný začátečník, musel by být zmatenej.
např to že po pár stránkách si čtu o tom jak updatovat FW je informace k ničemu (to mohlo jen zůstat někde na webu)
spíš tam chybí nějaký jednoduchý příklad základního nastavení.
Ještě se vrátím k propojení MX-12 Hott k simulátoru Phoenix - připojí se přímo kabel od simulátoru (Jack) do konektoru DSC a funguje to bez problémů. Poté je samozřejmě provést kalibraci a přiřazení kanálů, ale to již vede sám Phoenix. Odzkoušeno s Phoenix v.4.00 s HW klíčem. Konektor mini USB nelze pro připojení simulátoru použít.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Ahojte, poradí mi niekto ako vypnúť druhú časomieru označenú ako flt ? Ďakujem
Už vím, jak se dostat do volby jazyků, ale po zvolení angličtiny mi to napíše "Falsch ansagen version" (tu malou SD kartu má u baterky zasunutou)
Kde je chyba??
Díky.
Edit: další problémy vyřešeny přes YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=-OIiOOEvvqk
Kde je chyba??
Díky.
Edit: další problémy vyřešeny přes YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=-OIiOOEvvqk
teď jsem za blba, odpovídal jsem ti na ty 3 body, tys to zatím úplně přepsal...
K nastavení módu nemusíš mít připojené nic.
Na té SD kartě máš anglickou verzi softu?
jyrry.webnode.cz
David04 píše:Ahojte, poradí mi niekto ako vypnúť druhú časomieru označenú ako flt ? Ďakujem
K té časomíře je přiřazený nějaký přepínač, ten smaž.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:teď jsem za blba, odpovídal jsem ti na ty 3 body, tys to zatím úplně přepsal...
Já se omlouvám, úplně mě ta němčina zblbnula!
Na SD kartě žádná data nejsou "Keine Daten", nebo jak to píše už při načítání, když se dostávám do volby jazyků. Já měl za to, že na těch SD kartách už je soft nahraný, někde jsem to tu četl. Co s tím?
http://www.graupner.de/en/supportdetail ... 6957e6c2e5
stánhout odpovídající soft, nahrát na SD kartu
stánhout odpovídající soft, nahrát na SD kartu
jyrry.webnode.cz
a kam to mám nahrát, do jakého souboru na té kartě, mi to nefunguje!!
a co tam mám vlastně nahrát: mx-12 HoTT | #33112 -> Version:
V1.771 ang.?
Už na to přestávám mít náladu a ještě jsem ani nezačal, já chci obyč DX6i...
a co tam mám vlastně nahrát: mx-12 HoTT | #33112 -> Version:
V1.771 ang.?
Už na to přestávám mít náladu a ještě jsem ani nezačal, já chci obyč DX6i...