Podzimní RCmaniak show - 25.9.2011 - neděle

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sumik
Kontaktovat uživatele:

Re: Podzimní RCmaniak show - 25.9.2011 - neděle

#241 Příspěvek od sumik »

mnov píše:
sumik píše:Jsem rád, že pár trpělivých jedniců si toto video stahlo a přidali komentář.
Vidím že práce nebyla zbytečná.
Také jsem si té hlášky všimnul a je dobrá :D .
Teď už jen nezbývá, než čekat na takové krásné počasí na příští rok a nebo létat se simulátory.
I když mě to bere a tahá ven i v tomto počasí :) .

No nevím zda to bylo "pár trpělivých jedniců", ale já to stahovat nebudu. Příště se to nauč dát někam, kam se dávají videa.

Já tě k ničemu vůbec nenutím, k žádnému stahování .... ale přečti si, prosím, toto vlákno celé a pochopíš, že jsem to také nechal v PC vytvořit bez úprav atd. zato V KVALITĚ DVD = tj. 720 x 560 px. Z toho vyplývá ta velikost 1,85 GB. Samozřejmě mohu udělat TO SAMÉ video o velikosti výsledného souboru třeba 5 MB nebo 100 MB, to je jedno kolik MB, ale kvalita bude příšerná!
To, kam se dávájí videa, mne poučovat nemusíš, to si nech pro jiné.
Pracuji v oboru IT , tedy i s PC KAŽDÝ DEN od roku 1988. Ne, neboj, není to překlep ! Od roku 1988. Pracuji s PC každý den ( tedy pokud nelétám nyní jako začátečník :-) ) v oboru grafika, multimédia, střih videa a podpora uživatelům. Byl jsem u zrodu internetu v ČR apod. tak mne prosím nepoučuj, učím se sám nebo se s vými kolegy každý pracovní den v oboru IT. Video zpracovat umím, včetně kvality Bluray ale je to hlavně a stále o čase.
Přesně, jak psal Kovaco - vezmi si příště s modelem kameru, zalétej si, potom něco natoč, potom to doma zpracuj ( pokud budeš mít čas ) a pošli, tam kam uznáš a potom nám dej všem vědět :D . Už se těším :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od RiMr »

Klid Mirku.
Jde o evidentně dětinskou reakci nějakého pulce "...a nestáhnu si to a pomstím se vám a všichni budete brečet...!"
Klíííd... To je prostě na pomyšlení o psím xxx na chodníku, dáš akorát bacha abys na to nešlápnul a deš dál :)

Třeba z toho vyroste a chytne se za nos.
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od Abu »

Panove, klid prosim !!
Riso = DAF ani mnov nejsou uz davno zadni pulcove, jsou to stejni "nerudni dedci" jako my, mozna proto ta zbytecne nabrousena reakce. A myslim ze obe strany by se mohly prestat hadat o malichernostech.
Takze dalsi zbytecne debaty o tom kdo umi a neumi dat jake video kam budu MAZAT !
:evil:

PS.: ja osobne si rad pockam na finalni "vanocni sestrih" vcetne hudby, ohromujicich efektu a veskere dalsi parady.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od DAF »

Probůh!!! V žádném případě jsem nechtěl nikoho naprudit, byla to spíš z mé strána omluva/výmluva, že jsem se na to ještě nepodíval. Chci si to prohlédnout, ale opravdu se mi nechce někam registrovat, kam pak už zase moc nepříjdu, a pro neregistrovaného je doba stahování dlouhá. Proto si to nechám stáhnout přes noc a pak shlédnu. Mrzí mě, že jsem tam nemohl, příště, nebude-li zas někdo z okolí (zaměstnavatel/rodina) mít něco důležitějšího, chci přijít.
P.S. Jak je o mě všeobecně známo počítačům moc nerozumím, pokud jde o kolegu mnova, ten tomu zase rozumí až moc (v dobrém, živí se tím).
Naposledy upravil(a) DAF dne stř 02.11.2011 15:29, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
chastra
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od chastra »

Ono je to dost problém, kam s daty. Na trubku se vejde jen 19min záznamu tušim, na spoustě shearů je to omezené vloženou kapacitou a registrace je potřebná, ne li že se za to musí platit. Přece jenom 300kBps na ulož.to neni tak málo a že je to zdarma je super. Pamatuju dobu, kdy jsem se modlil, aby mi nespadlo připojení, když jsem se snažil stáhnout nějakou 2MB hambatou fotku rychlostí 1,4kBps :lol:
Jojo zlatý časy 8)
Video je super. Škoda že neumim dělat s videem, protože bych taky mohl něco splácat. Každopádně se moc těším na Rimrovu celovečerní podívanou a je jedno jak to bude dlouhý. Já si počkám :wink:
mnov

#246 Příspěvek od mnov »

Také jsem to nemyslel ve zlém, a to že jsi akci natočil a video zveřejnil je záslužný čin. Ovšem pokud prohlížím fórum a je tam odkaz na video, tak bych si ho také rád hned prohlédl. Když s tím videem chce někdo dál pracovat, tak jistě ocení, že je možné ho stáhnout v originál kvalitě. Pokud jsem Tě nějak urazil, omlouvám se.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od RiMr »

Já se taky všem omlouvám, jestli jsem se někoho dotknul...

#248 Příspěvek od Screwball671 »

RiMr píše:Já se taky všem omlouvám, jestli jsem se někoho dotknul...

Prosím tě Ríšo, dotkni se klávesnice a sestříhej už ty videa, nebo se tady všichni za chvíli povraždí. :roll:
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od RiMr »

Brouku... jsem ještě v práci, doma budu tak v deset a do zítřka ještě musím udělat 2 T9x...
...takže by mě ze dva týdny doma s přeraženou čelistí docela bodly... :D
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od DAF »

RiMr píše:Brouku... jsem ještě v práci, doma budu tak v deset a do zítřka ještě musím udělat 2 T9x...

Stačí dva týdny? Ty nevíš, kde se tyto věci objednávají? Zajeď někdy v podvečer k nám do Práglu, projdi Karlín, Libeň, případně i Žižkov. V takové Pernerce, na Karlínském náměstí, nebo v okolí Rokytky jak je nám Dr. Holého, tam ti to za mírnou úplatu udělají na počkání, dostaneš přes hubu a za to si vezmou peněženku. Jak jednoduché a prosté! Možná to pak bude i na dýl :lol: , než na 14 dní. :lol: (víc chechtáků přidávat nebudu, snad tomu bude rozuměno)
Hitec Aurora 9X
graup15

#251 Příspěvek od graup15 »

RiMr píše:Brouku... jsem ještě v práci, doma budu tak v deset a do zítřka ještě musím udělat 2 T9x...

Cus zvíře:-) Bude to ještě do vánoc?....letošních...........
Příště s sebou vezmu radši našeho kameramana....:-)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od RiMr »

No kameramana vem, to bude jedině dobře. Jakýkoliv průměrný profík to bude mít lepší a rychleji, než poučený amatér, což jsem já a jiné ambice nemám.
Já jsem se do žádné funkce hlavního kameramana nepasoval. Kamer a foťáků tam bylo neúrekom, tak jsou ta další sestřihaná videa? Čekal jsem, že moje video bude jedno z mnoha a ne že bude skoro jediné... Já jsem říkal, že kdo mi co dá, tak to případně smíchám se svým materiálem, což i činím. TO ale přece nijak neomezuje další tvůrce!
Jen pro zajímavost, mám zhruba přetříděno a pročištěno, celkem jde o skoro čtyři stovky subklipů, každý je potřeba shlédnout a nějak zařadit. Celkem je to nějakých 8 hodin natočeného materiálu! Zatím jsem na tom dělal nějakých 20 hodin... A vlastně jsem ještě nezačal střihat. ANo, až to někdo uvidí, těch pár výsledných průměrných minut, tak si řekne, pane bože, co na tom trvalo tolik času? Vždyť je to pár záběrů? Jenže ty záběry se musí najít, nějak seřadit, případně vyčistit, upravit zvuk (divili byste se kolik je tam nepublikovatelných výrazů údivu :) )...
V poslední době se většinou domů nevracím před devátou desátou večer, na vlastní web jsem pořádně nešáhnul ani nepamatuju, teď jsem si domů donesl Cularise a nevim nevim, jestli ho zítra zalítnu jak jsem chtěl. Teď jsem se vrátil z pole, kde jsem klučinovi šteloval a zalítával Foxe. Snad dneska stihnu udělat aspoň nějaký krátký výběr ať dáte na chvilku pokoj :) , který mi snad nezabere víc než nějakých 5 hodin práce (v reálu to vychází cca 1 hodina práce na 1 minutu výsledného videa), pokud ovšem nebudu povolám k nějakým domácím povinostem.
Jestli máte někdo kapacity, milerád vám ten materiál nahraju na disk a můžete sestříhat svůj sestřih, protože já teď fakt nevím, kdy se k tomu dostanu na aspoň průměrný střih. Protože jen tak to pustit na trubku to nechci.
Za sebe můžu říct jen - já to sestřihám, ale pustím to ven, až s tím budu aspoň trochu spokojený. Dřív ne. A vzhledem k tomu, že na počítači žádnou klávesu apple+video nemám, tak to prostě budu chvilku trvat. Nedělějte z toho vědu, je to jen video, běžte radši lítat, je hezky! :D

A mimochodem, s videem všichni jašíte, ale že tam bylo milión fotografů co fotili a nemáme pořádnou fotku skupinu, to taktně zapadlo...
Kdo (kde) je ten člověk s tou zrcadlovkou co tam fotil?

EDIT:
Jo a čoveče to dývko s těma záběrama z Mentora nemůžu na Macovi přečíst, tvrdí mi to že to čisté DVD, ještě to zkusím na písíčku jestli se to nechytne, ale tam nemám DVD mechaniku, tak ji musím připojit a pak se když tak ozvu.

#253 Příspěvek od kovaco »

:D To chce absolutní klid. Stejně, když z toho uděláš supr video, bude tam chybět to co to dělá zajímavým a to je moje čouděníííííííí. :lol: :lol: :lol:
Takže kluci, neprudit a nechat mistra dělat v klidu. :D
Držím ti palce, protože vím od sumika, co to je za makačku.
OK53
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
sumik
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od sumik »

kovaco píše::D To chce absolutní klid. Stejně, když z toho uděláš supr video, bude tam chybět to co to dělá zajímavým a to je moje čouděníííííííí. :lol: :lol: :lol:
...... protože vím od sumika, co to je za makačku.
OK53

Tak tak, :) střihám si filmy v HD kvalitě z dovolené v létě a běžně je dávám až na Vánoce jako teplou vzpomínku včetně mapy, titulků, hudby ( řecke a jiné hud. doprovody...) Přesně jak Rimr píše - chce to každou sekvenci skouknout , sestřihnout, spasovat časově, navrhnout hudbu atd. a následně rendrovat - převést do podoby dvd nebo bluray.
Potom když je někde vada souboru, tak to spadne a nic se nepřevede a tak znova ....zkoumat kde je chyba.... až se dílo povede :D.
barty7
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od barty7 »

Tak jsem se konečně dostal ke stavbě Flashe,kterého jsem vyhrál na této akci.Včera proběhl zálet.
Letadlo jsem osadil motorem Axi 2212/26,servy Corona, http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11854
a baterie jsem použil Fligt power 800mAh.
Při stavbě jsem vycházel z už vymyšlených pomůcek a zlepšováků,jako je motorová přepážka na hmoždinky,napínáky nití přes malé blimpy,uhlík do odtokovky křídla a trupu.
Váhově mi vyšel na 460g a samozřejmě...Létá perfektně!! :P

Ještě jednou dík Tomášovi a Rc factory za pěknou výhru a přikládám pár slíbených fotek.
Přílohy
13112011144.jpg
13112011147.jpg
flash+.jpg
Pavel Bartoš
Odpovědět

Zpět na „Minulé“