Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
lexlutor

#241 Příspěvek od lexlutor »

Tak jsem zjistil příčiny vibrací...náhodných..alespoň v mém případě to dělá servo klonění jedno, měl jsem model zapnutý na THa pouze jsem jezdil kolektivem, pak jsem ho nechal a koukal co se bude dít...nekontrolovatelně se občas jedno servo klonění zacukalo, bez důvodu, bez zátěže...mám tedy tu setovou vysílačku DX4...mimochodem s tou se mi to už i kolikrát odpárovalo...takže příčina odhalena, máte někdo podobný problém, že by se cukalo občas servo?
lexlutor

#242 Příspěvek od lexlutor »

Tak sem bladíka zase pořádně prohnal a je to super stroječek, má své mouchy.))ale na základní akrobacii super věc. Před týdnem jsem ho poprvé sotva dal na záda, ale nyní flipy do všech stran, let na zádech - zatáčky, couvání. Člověk s tím musí hodně technicky, žádné rvaní za kolektiv a to teprve budu mít hyperionky....to bude určo ještě mnohem lepší.)) Přes nějaké nedostatky, jako někdy nepředvídatelné chování jsem fakt spokojejen, je to opravdu první "simulátor" a momentálně už má za poslední týden hodně pádů, hlavně vlivem poklesu výkonu orig. baterie a pak obrat nevyjde nebo se roztočí v ose vrtulky a jediná výměna byla táhlíčko od gripu na desku cykliky a posledně se mi naštípla ocas trubka...mírně jsem ji zkrátil, zalepil a lítá to v pohodě-----na naučení a udržování základní akrobačky prostě není lepší volby.)) Já jsem spokojen....vibrace už neřeším, třeba teď šest baterek venku jsem je neměl vůbec, tak na ně kašlu.
buki

#243 Příspěvek od buki »

Tak už jsem ho pořádně prolítnul.Sice stále při velkém větru, ale až na sem tam zfouknutí to lítá parádně. I lopasy jdou o průměru 0,5m. Pokud elektronika něco vydrží bude to parádní stroječek (žena tomu říká Ťinťouš)na blbnutí na malém prostoru. Jsem nadšen.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od Gattor »

jojo, ja ho dal konecne vcera do kupy po vymene ridici jednotky a zadniho motorku. zas lita jak ma. uz se taky moc tesim ven :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od gamer007 »

Tak mě dneska dosloužilo servo výškovky. Teda jěště funguje, ale už jen nevibruje, ale občas se i sekne na středu a je mrtvý. Trochu mu pomůžu a už zase jezdí. No tak bude třeba vyměnit, aspon zas nebude mít zimnici :lol: Akorát si říkám, jestli to není trochu "kazič" stylu. Jak se to řídí jinak, tak při dnešním střídání s Gauikem 425 jsem občas dělal ošklivý chyby...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
buki

#246 Příspěvek od buki »

To servo ti odešlo po kolika letech a zda v tom byly i nějaké pády?
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od gamer007 »

Určitě pár pádů tam bylo, vibruje už od asi desátý baterky a nalítáno celkem cca. 50 letů...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
buki

#248 Příspěvek od buki »

Pár postřehu z lítání. Dnes se konečně utišil vítr a tak jsem dal 16 baterek.
Po osazení nové hlavy s gripama jsem zjistil,že se mi vrťas po odlehčení při rovném letu rozvibruje kolem všech os jako když je přegyrováno. Ale v zatáčkách při zatížení to nedělá, jen když je odlehčen. Jak v normálu tak v invertu.
Nasadil jsem zpět starou hlavu s gripy, kde mám místo venkovních ložisek bronzová futra. Vůle to má jako hrom. Listy jsem nechal dost volné a světe div se, ono se to nehne - nevibruje a letí to hladce jako po kolejích.
Vrátil jsem novou hlavu, která je bez vůlí, povolil opět listy, aby byly trochu volnější a zavibrovalo to jen občas. Tak jsem je povolil zase dost a je po problému s vibracema.
Závěr: pokud hlavní hřídel nemá vůli a stále vám to vibruje - povolte hodně listy a je po problému. A taky ocas při osmičkách pozadu drží a ustřelí jen, když to přeženu. Nemělo by to mít s tím souvislost, ale přesto se to ovlivňuje.
Pegin

#249 Příspěvek od Pegin »

gamer007 píše:Tak mě dneska dosloužilo servo výškovky. Teda jěště funguje, ale už jen nevibruje, ale občas se i sekne na středu a je mrtvý. Trochu mu pomůžu a už zase jezdí. No tak bude třeba vyměnit, aspon zas nebude mít zimnici :lol: Akorát si říkám, jestli to není trochu "kazič" stylu. Jak se to řídí jinak, tak při dnešním střídání s Gauikem 425 jsem občas dělal ošklivý chyby...

nemáš jen nějaký otřep na ozubených kolečkách?
Blade 120 SR, mSR, DX6i
prochel
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od prochel »

buki píše:A taky ocas při osmičkách pozadu drží a ustřelí jen, když to přeženu. Nemělo by to mít s tím souvislost, ale přesto se to ovlivňuje.
a nebo když do něj foukne vítr tak se to taky děje , taky se mi stalo že při rychlém couvaném letu se to samo přetočilo čumákem do předu , ale to mi dělalo i próčko občas
buki

#251 Příspěvek od buki »

Lítám jen na Hyperion G3 CX - 1S 240mAh. Na RCgroups psali, že tam dávají větší konektory, že malé nestačí. Já tam mám ty původní co byly u baterek, jen jsem přepájel samce na vrťasu. Zkoušel jsem G3 vybíjet 6A a konektor ty ampéry v pohodě zvládl a baterka taky. Takže nemám důvod je měnit.
petsild
Kontaktovat uživatele:

Rotuje

#252 Příspěvek od petsild »

V sobotu při lopajzu a následném vybrání Xko začlo rotovat a padlo. Při dalším pokusu vzlétnout pořád točí, buď odešel zadní motorek nebo pcb? Má nalétáno maximálně 40Aku a 4 tvrdší pády.
Přitom motor točí, ale nemá sílu kompenzovat hlavní rotor.

Stejně jsem měl v plánu delší uhlík o 10mm a prodloužit tak životnost a držení ocasu.
Jestli může Gattor kouknout... kde to na pcb shořelo jemu případně fotku.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od Gattor »

je to takovy titerny, ale myslim, ze to odneslo tohle:

Obrázek[/img]
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#254 Příspěvek od petsild »

Gattor píše:je to takovy titerny, ale myslim, ze to odneslo tohle:

děkuji to jsem potřeboval:
ještě k tématu našel tohle... http://www.helifreak.com/showthread.php?t=293825 odchází tranzistor smd na spousta místech pcb :( přesně tak se chová vada umě: http://www.youtube.com/watch?v=xRhg3k0U ... I&index=21
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od Gattor »

tak tak, ocas nebo RJ. kup ocas, stejne se tomu do budoucna nevyhnes, a doufej, ze to bylo jim :)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“