T-rex 450 Pro - zkušenosti
O autorotacii uz silne premyslim, hlavne kvuli zvyku abych ji potom dokazal sepnout vcas a byl na to aspon trosku pripravenej i kdyz z vetsi vysky je to jiny, ale jako zacatek je to dobrej trenink i z metru.
Jinak kdyz je bezvetri, nemam problem pristat jak do vaty, jde to s tim krasne a kdo nema moc citu tak at si pred pristanim prehodi mod z Idle1 na normal.
Jinak kdyz je bezvetri, nemam problem pristat jak do vaty, jde to s tim krasne a kdo nema moc citu tak at si pred pristanim prehodi mod z Idle1 na normal.
Mam sladeny krivky, ze prepnuti Idle1 na Normal me to skoro nic neudela, rozhodne to neni duvod k bouracce.
No kdyz jsme u toho, tak dnes pri litani jsem si nevsiml, ze jsem roztocil z autortace do normalu a lital s tim asi 3minuty, nez me to doslo...holt furt zacatecnik. Porad jsem si rikal proc to je tak liny a proc kdyz jdu do minusu s kolektivem se me jakoby zastavuji listy
No jinak se litalo pekne, tak nejak klidneji, ale pote co jsem to prepl na idle jsem to mel pekne rozhazeny nez jsem si zvykl, preci jen pres tech 4000ot uz to reaguje na nejjemnejsi povely.
No kdyz jsme u toho, tak dnes pri litani jsem si nevsiml, ze jsem roztocil z autortace do normalu a lital s tim asi 3minuty, nez me to doslo...holt furt zacatecnik. Porad jsem si rikal proc to je tak liny a proc kdyz jdu do minusu s kolektivem se me jakoby zastavuji listy
No jinak se litalo pekne, tak nejak klidneji, ale pote co jsem to prepl na idle jsem to mel pekne rozhazeny nez jsem si zvykl, preci jen pres tech 4000ot uz to reaguje na nejjemnejsi povely.
Jen zkusenost pro majitele, jen na zkousku jsem pred mesicem objednal odvozek TAROT . Jakamile dosel sahl jsem po nem, i kdyz mam doma i nahradni original s tim, ze asi diky evidentne mekcimu plastu moc nevydrzi.Opak je pravdou, material je sice mekci, ale i vic elastictejsi a na naraz reaguje pouze zapruzenim.
Ten pdovozek uz prezil 3-4 pady, casto prave na podvozek a v solicni rychlosti a stale drzi neni nijak poskozeny.
Jeste bych potreboval ze stejnyho materialu ocas, kardan, hlavni hridel, listy, prevody serva........
Ten pdovozek uz prezil 3-4 pady, casto prave na podvozek a v solicni rychlosti a stale drzi neni nijak poskozeny.
Jeste bych potreboval ze stejnyho materialu ocas, kardan, hlavni hridel, listy, prevody serva........
- Kenny McCormick
psena píše:Jen zkusenost pro majitele, jen na zkousku jsem pred mesicem objednal odvozek TAROT . Jakamile dosel sahl jsem po nem, i kdyz mam doma i nahradni original s tim, ze asi diky evidentne mekcimu plastu moc nevydrzi.Opak je pravdou, material je sice mekci, ale i vic elastictejsi a na naraz reaguje pouze zapruzenim.
to rad citam, ze aj tarot ma nieco do
seba
Mimo tema, dosli mi nahr. gripy, hl.domcek a pod. na Tarot, balene v krabickach, no uzasne, ta uroven predaja a podanie kvality. .. Ten problem, o ktorych som pisal vo vlakne Tarot 450 je uz paseee....
T-rex este nemam ale pokial Tarot nezhorsi kvalitu vyroby, od t-rexa zaostavat nebude viac ako na "dohlad", vsadim boty...
prochel píše:Tento model jsem stavěl přesně podle manuálu a seřizovat jsem prakticky nic nemusel kromě vrtulky stopa listů jak fík a litá to super s krabice doporučil bych ho i začátečníkovi ale určitě bude potřebovat konzultaci někoho zkušenějšího aby ho správně sladil s vysílačkouarda1 píše:Já taky ne-ale prostě seřídit helinu po stránce mechanický je dle mě nesrovnatelně náročnější na přesnost a bednu než to prostě napípat do TX.![]()
hlavně stači jen jednou seřídit a pak se už jen lítá a lítá není potřeba žádný tuning vše funguje jak má , zatím nemohu řict kolik vydrží srážka se zemí ale to brzy přijde
Zrovna v neděli jsem ho chudáka poslal k zemi. Asi z metru. Jsem začátečník a trochu fouknul vítr a už to bylo. Odnesly to "akorát" ozubený kola rotoru a náhonu zadní vrtulky. Ještě, že mám poblíž kolegu co mi to pomůže dát zase dokupy. No nic zase si sednu k simulátoru
Chci se vas zeptat na nasteveni Procka.
Jde mi to, ze se mi ovladani zda prilis mdle na premety a na zacatky akrobacie s kterou chci pomalu zacit. Asi je to otazka pro vsechny vrtulnikare, ale radsi se speializuju tady na tuto skupinu, protoze u kazdyho vrtulniku to muze byt jine.
Takze moje nastaveni je:
swash plate 60, 60, 60
rozsah servna 85% nemam zadne expo ani D/R
Zda se me, ze kdyz si zkousim prechod na premet (do boku, nevim jak se tomu rika) tak oproti simu je to prilis zdlouhave, i kdyz dam plnou doprava na moment, tak vrtulnik misto aby se dostal alespon vrtuli do svisle polohy tak udela naklon jen do cca 45°.
Jake mam udelat nastaveni, kdyz bych to chtel proste ostrejsi, ale kdyz dam vecsi rozsah serv nez 85% tak uz bzuci serva, mam tedy rozsahy na maximum.
Mam to tedy priostrit v nastaveni swash plate?
Diky za rady, kdyz tu nekdo uvede svoje nastaveni budu jedide rad.
Diky!
Jde mi to, ze se mi ovladani zda prilis mdle na premety a na zacatky akrobacie s kterou chci pomalu zacit. Asi je to otazka pro vsechny vrtulnikare, ale radsi se speializuju tady na tuto skupinu, protoze u kazdyho vrtulniku to muze byt jine.
Takze moje nastaveni je:
swash plate 60, 60, 60
Zda se me, ze kdyz si zkousim prechod na premet (do boku, nevim jak se tomu rika) tak oproti simu je to prilis zdlouhave, i kdyz dam plnou doprava na moment, tak vrtulnik misto aby se dostal alespon vrtuli do svisle polohy tak udela naklon jen do cca 45°.
Jake mam udelat nastaveni, kdyz bych to chtel proste ostrejsi, ale kdyz dam vecsi rozsah serv nez 85% tak uz bzuci serva, mam tedy rozsahy na maximum.
Diky!
- Kenny McCormick
psena píše:Takze moje nastaveni je:
swash plate 60, 60, 60
Len pre porovnanie - SWaSH pitch /kolektiv/ mas 60%? Uhly nabehu listov
od -12 do +12. /mas tolko? prepocital som to len matematicky, mam pitch 42%, serva 100% a uhly -10 +10 stupnov/
Zda sa mi to vela... Mozno je to inou vysielackou.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
tak já mám všechny serva na 100% swash mix aile60 ele 60 pit 60 , expa vypnutý na normal a na akro ide 1 mám expo aile a ele 25% a trotl curve na 100,100,100psena píše:Chci se vas zeptat na nasteveni Procka.
Takze moje nastaveni je:
swash plate 60, 60, 60
Diky!
zdzd píše:Kolik točíš?
Tocim kolem 3000 otacek, to by melo stacit.
Prochel a pkotatko:
A to pri nastaveni rozsahu serv na 100% skutecne nemate problem se bzucenim serva? Ja jsem to teda nastavoval jako jeste uplne novy neletany, od te doby jsem to nezkousel, ted uz to mam urcite trosku vic vykvedlany
Nic zkusim to ted po nekolika padech, treba se hlava umoudrila (nemel jsem pocit, ze byl problem v servu ale jakoby hlave samotne se do kraje nechtelo.
Diky
Kenny McCormick píše:psena píše:Takze moje nastaveni je:
swash plate 60, 60, 60
Len pre porovnanie - SWaSH pitch /kolektiv/ mas 60%? Uhly nabehu listov
od -12 do +12. /mas tolko? prepocital som to len matematicky, mam pitch 42%, serva 100% a uhly -10 +10 stupnov/
Zda sa mi to vela... Mozno je to inou vysielackou.
Ano, uhly mam tak 11,5 cca ani jsem to poradne nemeril.