Vysílač DX7
Re: Poloha mikrospínače
Ideálně najít datasheet a podívat se tam, jaké vývody se spínají, většinou se zapojují dva proti sobě.
Naposledy upravil(a) Kuba5 dne úte 14.01.2014 16:20, celkem upraveno 1 x.
Swift II | T9X(OpenTX)
Re: Poloha mikrospínače
Takže to jedno není.
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
Re: Vysílač dx7
Zapoj to způsobem, jak jsem nakreslil a uvidíš, mělo by to jít.
Jinak můžeš samozřejmě sejně zapojit ty vzdálenější vývody, to je jedno.
Jinak můžeš samozřejmě sejně zapojit ty vzdálenější vývody, to je jedno.
Swift II | T9X(OpenTX)
Ten originál mikrospínač má ty packy kolmo dolů, takže ho defakto mohu přiletovat na dva způsoby. Je to čtvercová základna (6mmx 6mm). Ze spodu jsou výlisky (od jedné packy k druhé a to samé u zbylých dvou).
Mám dva pokusy uvažuji
, ale chtěl bych to naletovat pouze jednou.
Mám dva pokusy uvažuji
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
Propípám to multimetrem a hned budu moudřejší.
EDIT: Vyřešeno. Kubo5 děkuji za ochotu.
EDIT: Vyřešeno. Kubo5 děkuji za ochotu.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
DX7, při vypnutí se neuloží pozice trimů
Dnes jsem si koupil malickou kopterku nano QX a zjistil sem problem ve svem vysilaci, napipal sem to jako model cislo 10, do ted jsem mel devet modelu a na pozici 20 sim, no a kdyz vzletnu vytrimuju, tak dobry, visi to, ale jak pristanu a vypnu vysilac a znova zapnu, trimy se vrati zpet na stred, u modelu pozice 1 az 9 to nedela a na pozici 20 taky, tam se poloha trimu ulozi a zustane tak i po vypnuti a zapnuti vysilace, mam jej tri roky ale nad 10 sem modely neukladal tak sem na to prisel az ted, setkal se nekdo s necim pdobnym? Da se to nejak vyresit, diky za reakce 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Nesmis trimovat, musis to nastavit pres jednotku (u kazdeho bezpadla to tak je). Najdi si nekoho kdo to ma doma a on ti poradi
- JosefSvejk
Elfew píše:Nesmis trimovat, musis to nastavit pres jednotku (u kazdeho bezpadla to tak je). Najdi si nekoho kdo to ma doma a on ti poradi
To ovšem problém s pamětí trimů evidentně nevyřeší. Co když si na tu pozici bude chtít dát letadlo? A všechna bezpádla asi taky nepůjdou trimovat na desce - např. vrtulníček MCPX to určitě neumožňuje.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Elfew píše:Nesmis trimovat, musis to nastavit pres jednotku (u kazdeho bezpadla to tak je). Najdi si nekoho kdo to ma doma a on ti poradi
vsak to vim taky jenze bez vytrimovani to nedrzi, ptal sem se na to tematu o te coptere ale zatim mi nikdo neodpovedel a i v navodu pisou neco o dotrimovani coz me teda moc nesedi
problem s pameti trimu to samozrejme neresi
Re: DX7, při vypnutí se neuloží pozice trimů
František Koudelka píše:Dnes jsem si koupil malickou kopterku nano QX a zjistil sem problem ve svem vysilaci, napipal sem to jako model cislo 10, do ted jsem mel devet modelu a na pozici 20 sim, no a kdyz vzletnu vytrimuju, tak dobry, visi to, ale jak pristanu a vypnu vysilac a znova zapnu, trimy se vrati zpet na stred, u modelu pozice 1 az 9 to nedela a na pozici 20 taky, tam se poloha trimu ulozi a zustane tak i po vypnuti a zapnuti vysilace, mam jej tri roky ale nad 10 sem modely neukladal tak sem na to prisel az ted, setkal se nekdo s necim pdobnym? Da se to nejak vyresit, diky za reakce
Mám DX7 podobně dlouho jako ty, hned jsem zkontroloval model 10, kde je uložené Xeno tam jsou trimry jasně patrné. Jedná se tedy o zvláštní chybu tvého kusu, naštěstí je vadná pouze jedna pozice a máš 9 dalších volných
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
DX7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No, vypada to ze zavada odstranena nabitim baterie
, kdyz sem vcera paroval tu copterku, baterie uz byla slabsi, ale alarm jeste nehlasil, pak asi po dvou zkusebnich letech se ozval alarm, nabil sem vysilac pres noc a ted kdyz to zkusim znova, teda ze posunu trimy nekam, vypnu zapnu vysilac, trimy zustanou, i u pozic nad 10(delalo to u pozic 10 az 19)zajimave je ze pod deset ne, tam ty trimy zustaly tak jak byly, ale je pravda ze sem s nima nehejbal, mozna kdybych je znuloval a pak vypnul zapnul, zase by se vratily tam kde byly, ze by pri nizkem napeti baterie nedoslo k prepsani v pameti, kdo mate DX7 muzete vyzkouset, pri slabsi baterii, kdo mate volny model zkuste púosunout trimy, nekam, pak vypnout zapnout, zda se to ulozi nebo ne.....ted to vypada ze to funguje 
Asi 4h zpět jsem na pozici 14 blbnul až do vybití. Model na 100% trimr na křidélka uložil správně.
DX7
DX7
Ad mikrospínač - jo proměř si to. S odpovědí kolegy souhlasím.
Ad zoxidovanej plošňák - dokonale vyčistit ale ani tak nebudeš mít jistotu. Já bych šel cestou výměny - servis.
Ad zoxidovanej plošňák - dokonale vyčistit ale ani tak nebudeš mít jistotu. Já bych šel cestou výměny - servis.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak ted tezko rici zda to bylo vybitou baterii, ale ted to funguje
zkousel sem to znova a normalne to ulozi po vypnuti vysilace
, tak nevim, zamerim se na to jak se zase vice vybije baterka, jinak me nenapada co by se s tim dalo delat
Dobrá zpráva... že dostala rozum
tenhle vysílač je nyní potřeba hýčkat. Jediná náhrada vysílače do kterého bych šel je DX9, která parametry vyhovuje, ale hodně předražená vůči konkurenci no.
DX7
DX7