Vysílač DX7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: Poloha mikrospínače

#241 Příspěvek od Kuba5 »

Ideálně najít datasheet a podívat se tam, jaké vývody se spínají, většinou se zapojují dva proti sobě.
Přílohy
zapojení.png
Naposledy upravil(a) Kuba5 dne úte 14.01.2014 16:20, celkem upraveno 1 x.
Swift II | T9X(OpenTX)
sarode
Kontaktovat uživatele:

Re: Poloha mikrospínače

#242 Příspěvek od sarode »

Takže to jedno není.
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílač dx7

#243 Příspěvek od Kuba5 »

Zapoj to způsobem, jak jsem nakreslil a uvidíš, mělo by to jít.
Jinak můžeš samozřejmě sejně zapojit ty vzdálenější vývody, to je jedno.
Swift II | T9X(OpenTX)
sarode
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od sarode »

Ten originál mikrospínač má ty packy kolmo dolů, takže ho defakto mohu přiletovat na dva způsoby. Je to čtvercová základna (6mmx 6mm). Ze spodu jsou výlisky (od jedné packy k druhé a to samé u zbylých dvou).
Mám dva pokusy uvažuji :roll: , ale chtěl bych to naletovat pouze jednou.
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
sarode
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od sarode »

Propípám to multimetrem a hned budu moudřejší.
EDIT: Vyřešeno. Kubo5 děkuji za ochotu.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

DX7, při vypnutí se neuloží pozice trimů

#246 Příspěvek od František Koudelka »

Dnes jsem si koupil malickou kopterku nano QX a zjistil sem problem ve svem vysilaci, napipal sem to jako model cislo 10, do ted jsem mel devet modelu a na pozici 20 sim, no a kdyz vzletnu vytrimuju, tak dobry, visi to, ale jak pristanu a vypnu vysilac a znova zapnu, trimy se vrati zpet na stred, u modelu pozice 1 az 9 to nedela a na pozici 20 taky, tam se poloha trimu ulozi a zustane tak i po vypnuti a zapnuti vysilace, mam jej tri roky ale nad 10 sem modely neukladal tak sem na to prisel az ted, setkal se nekdo s necim pdobnym? Da se to nejak vyresit, diky za reakce :)
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Elfew »

Nesmis trimovat, musis to nastavit pres jednotku (u kazdeho bezpadla to tak je). Najdi si nekoho kdo to ma doma a on ti poradi
JosefSvejk

#248 Příspěvek od JosefSvejk »

Elfew píše:Nesmis trimovat, musis to nastavit pres jednotku (u kazdeho bezpadla to tak je). Najdi si nekoho kdo to ma doma a on ti poradi

To ovšem problém s pamětí trimů evidentně nevyřeší. Co když si na tu pozici bude chtít dát letadlo? A všechna bezpádla asi taky nepůjdou trimovat na desce - např. vrtulníček MCPX to určitě neumožňuje.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od František Koudelka »

Elfew píše:Nesmis trimovat, musis to nastavit pres jednotku (u kazdeho bezpadla to tak je). Najdi si nekoho kdo to ma doma a on ti poradi

vsak to vim taky jenze bez vytrimovani to nedrzi, ptal sem se na to tematu o te coptere ale zatim mi nikdo neodpovedel a i v navodu pisou neco o dotrimovani coz me teda moc nesedi

problem s pameti trimu to samozrejme neresi
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re: DX7, při vypnutí se neuloží pozice trimů

#250 Příspěvek od petsild »

František Koudelka píše:Dnes jsem si koupil malickou kopterku nano QX a zjistil sem problem ve svem vysilaci, napipal sem to jako model cislo 10, do ted jsem mel devet modelu a na pozici 20 sim, no a kdyz vzletnu vytrimuju, tak dobry, visi to, ale jak pristanu a vypnu vysilac a znova zapnu, trimy se vrati zpet na stred, u modelu pozice 1 az 9 to nedela a na pozici 20 taky, tam se poloha trimu ulozi a zustane tak i po vypnuti a zapnuti vysilace, mam jej tri roky ale nad 10 sem modely neukladal tak sem na to prisel az ted, setkal se nekdo s necim pdobnym? Da se to nejak vyresit, diky za reakce :)

Mám DX7 podobně dlouho jako ty, hned jsem zkontroloval model 10, kde je uložené Xeno tam jsou trimry jasně patrné. Jedná se tedy o zvláštní chybu tvého kusu, naštěstí je vadná pouze jedna pozice a máš 9 dalších volných :) když počítám simulátor. Tedy moje rada pojmenovat pozici 10 třeba na NIC! a přeskočit na dobré paměti.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od František Koudelka »

No, vypada to ze zavada odstranena nabitim baterie :) , kdyz sem vcera paroval tu copterku, baterie uz byla slabsi, ale alarm jeste nehlasil, pak asi po dvou zkusebnich letech se ozval alarm, nabil sem vysilac pres noc a ted kdyz to zkusim znova, teda ze posunu trimy nekam, vypnu zapnu vysilac, trimy zustanou, i u pozic nad 10(delalo to u pozic 10 az 19)zajimave je ze pod deset ne, tam ty trimy zustaly tak jak byly, ale je pravda ze sem s nima nehejbal, mozna kdybych je znuloval a pak vypnul zapnul, zase by se vratily tam kde byly, ze by pri nizkem napeti baterie nedoslo k prepsani v pameti, kdo mate DX7 muzete vyzkouset, pri slabsi baterii, kdo mate volny model zkuste púosunout trimy, nekam, pak vypnout zapnout, zda se to ulozi nebo ne.....ted to vypada ze to funguje :)
petsild
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od petsild »

Asi 4h zpět jsem na pozici 14 blbnul až do vybití. Model na 100% trimr na křidélka uložil správně.
DX7
Ticcino

#253 Příspěvek od Ticcino »

Ad mikrospínač - jo proměř si to. S odpovědí kolegy souhlasím.

Ad zoxidovanej plošňák - dokonale vyčistit ale ani tak nebudeš mít jistotu. Já bych šel cestou výměny - servis.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od František Koudelka »

Tak ted tezko rici zda to bylo vybitou baterii, ale ted to funguje :) zkousel sem to znova a normalne to ulozi po vypnuti vysilace :) , tak nevim, zamerim se na to jak se zase vice vybije baterka, jinak me nenapada co by se s tim dalo delat
petsild
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od petsild »

Dobrá zpráva... že dostala rozum :) tenhle vysílač je nyní potřeba hýčkat. Jediná náhrada vysílače do kterého bych šel je DX9, která parametry vyhovuje, ale hodně předražená vůči konkurenci no.
DX7
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“