Mikro FPV koptérky
Re: Mikro FPV koptérky
Ok asi sem se definitivne rozhodl pro qx95,ale ja to tam proste nevidim pouze BNF with flysky
Budu ošklivý, ale musím konstatovat, že buď kecáš a nehledal jsi anebo jsi lehce slepý
Protože popis na BG je dost jasný:
Receiver Option:
1. 8CH Sbus output Frsky D8 Mode Receiver
2. 6CH PPM output Flysky AFHDS Mode Receiver
3. 6CH DSM2 output Spektrum compatible Receiver
Compatible:
1.Frsky Receiver Support FRSKY taranis X9D/X9D PLUS(D8 mode),and XJT (D8 Mode),DJT DFT DHT Transmitter.
2.Flysky Receiver Support FS-I6, Echine I6, TH9X, DEVO 7E with A7105 Module series Transmitter.
3.DSM2 Receiver Support Spectrum/JR(DSM2 protocol) DEVO10/DEVO 7E(with deviation firmware).
Protože popis na BG je dost jasný:
Receiver Option:
1. 8CH Sbus output Frsky D8 Mode Receiver
2. 6CH PPM output Flysky AFHDS Mode Receiver
3. 6CH DSM2 output Spektrum compatible Receiver
Compatible:
1.Frsky Receiver Support FRSKY taranis X9D/X9D PLUS(D8 mode),and XJT (D8 Mode),DJT DFT DHT Transmitter.
2.Flysky Receiver Support FS-I6, Echine I6, TH9X, DEVO 7E with A7105 Module series Transmitter.
3.DSM2 Receiver Support Spectrum/JR(DSM2 protocol) DEVO10/DEVO 7E(with deviation firmware).
Asi oboje,nehledal sem poradne na BG a sem fakt uplne slepej protoze uz to tam vidim a omlouvam se! Je to tim ze cumim porad jen na aliexpress a tam to talhle v popisu neni,na banggood je to presnejsi tak jako si napsal,navic delam temer vse prez mobil, takze jeste jednou omluva za mou slepotu [emoji6] [emoji106] kazdopadne sem ji predevcirem objednal a uz se moc tesim, zatim diky za rady a za tohle vlakno,asi to nebyly moje posledni otazky zejo [emoji4]
Tak nějak pokukuju po Eachine E010C, přestože mám nějakou dobu QX90. Ta je totiž poměrně hlučná a nerad bych tady s tím dělal kravál v nevhodný čas. Nechal bych si ji třeba na venek na polítání na návštěvách, popřípadě bych ji časem, až budou k mání, dovybavil 3listými vrtulemi, které jsem zatím nesehnal.
Tu E010C bych chtěl kvůli tomu, že by měla být podle mého daleko tišší. Má někdo přímé srovnání těchto dvou strojků, případně může potvrdit, že je ta E010C opravdu tichá?
Tu E010C bych chtěl kvůli tomu, že by měla být podle mého daleko tišší. Má někdo přímé srovnání těchto dvou strojků, případně může potvrdit, že je ta E010C opravdu tichá?
V podstatě je to stejné, jako Tiny Whoop.
Tyto koptérky jsou pro lítání doma přímo dělané, jsou hodné a hlavně tiché - dá se klidně lítat třeba i o půlnoci.
Jenom dnes dopoledne jsem doma (s TinyWhoop) vylítal 10 baterek.
Ovšem počítej s tím, že letový čes je přinejlepším kolem 2 minut.
P.S:
Osobně bych si nekupoval E10C, ale Eachine E10S viz - http://www.banggood.com/Eachine-E010S-6 ... s=category
Má F3 desku a teď je zrovna ve slevě (ještě 12 hodin).
Verzi (deska s integrovaným přijímačem), si vybereš podle toho, co máš za RC soupravu.
Ty RC pidiovladače jsou na h.... .
Tyto koptérky jsou pro lítání doma přímo dělané, jsou hodné a hlavně tiché - dá se klidně lítat třeba i o půlnoci.
Jenom dnes dopoledne jsem doma (s TinyWhoop) vylítal 10 baterek.
Ovšem počítej s tím, že letový čes je přinejlepším kolem 2 minut.
P.S:
Osobně bych si nekupoval E10C, ale Eachine E10S viz - http://www.banggood.com/Eachine-E010S-6 ... s=category
Má F3 desku a teď je zrovna ve slevě (ještě 12 hodin).
Verzi (deska s integrovaným přijímačem), si vybereš podle toho, co máš za RC soupravu.
Ty RC pidiovladače jsou na h.... .
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Ještě popřemýšlím. Ten pidiovladač by mi právě nevadil a ten uváděný dosah 30 metrů by byl dostatečný, pokud se to bere i přes stěny. Akorát zas kupovat další baterky... Škoda že se nedají sehnat tišší vrtule na tu QX90, jinak bych nad něčím dalším ani nepřemýšlel, protože to lítá fakt dobře.
Když tak počkám, na trhu se objevuje pořád něco nového.
Když tak počkám, na trhu se objevuje pořád něco nového.
Klasická E10C se mimochodem dá řídit tím "toy tx modulem" do klasického vysílače, který jsem popisoval v threadu o CX10, takže hračkový ovladač není jediná možnost.
E10S pak je fakticky TinyWhoop prakticky stejný s tím, co nabízí Rotorama - tedy s integrovaným přijímačem, klasickou SP3 deskou atd. Má to dost kladů, ale vyžaduje klasický vysílač, což sice u zde diskutujících předpokládám, ale už to není tak kompaktní řešení.
E10S pak je fakticky TinyWhoop prakticky stejný s tím, co nabízí Rotorama - tedy s integrovaným přijímačem, klasickou SP3 deskou atd. Má to dost kladů, ale vyžaduje klasický vysílač, což sice u zde diskutujících předpokládám, ale už to není tak kompaktní řešení.
Á, kašlu na to, zůstávám u QX90, to je boží stroj. Na to, že to mám ověšené chrániči vrtulí, antény a pípákem, tak mi to lítá kolem 4 a třičtvrtě minuty na baterky, což jakž takž stačí na to, jak je to s tím těžké. No a budu dál hledat 3listy s průměrem od 55 do 60mm se středovou dírou 0,95 - 0,97mm.
me ted dosla sada baterek s nabijeckou z USB portu
tak snad konecne zacnu poradne litat
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Nasel jsem todle video. Co na to rikate ?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9zcLOKJb2ss[/youtube]
Dost se me tam zamlouva to ze je to vsechno mnohem placatejsi a kompaktnejsi. Je dost na prd kdyz clovek trefi strop a sklopi se mu kamera. Ale mam trochu obavu z toho jak nacpal prijimac a vtx na ridici jednotku, nebude to prenaset vibrace ?
Ten suchac me prijde uplne jako kravina, gumicky me prijdou jako dostatecne a lehci reseni.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9zcLOKJb2ss[/youtube]
Dost se me tam zamlouva to ze je to vsechno mnohem placatejsi a kompaktnejsi. Je dost na prd kdyz clovek trefi strop a sklopi se mu kamera. Ale mam trochu obavu z toho jak nacpal prijimac a vtx na ridici jednotku, nebude to prenaset vibrace ?
Ten suchac me prijde uplne jako kravina, gumicky me prijdou jako dostatecne a lehci reseni.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Video jsem už kdysi viděl. Ta úspora hmotnosti je lákavá, ale do toho bych já nešel. Co se týká toho, jak to má k sobě páskou stáhnutou elektroniku, tak netuším, jak to bude fungovat. Já si s tím ze začátku užil své. Od té doby, co od výroby nemám přijímač nelidsky přitlačený na řídící desce, tak je z toho úplně jiný stabilní stroj a ne to, co to bylo
Chrániče z toho sundávat určitě nebudu, mám i na ochranu antény a vím, že to mám těžké a přes 5 minut letu se už nedostanu, ale co se dá dělat. Maximálně budu laborovat s vrtulemi.
Chrániče z toho sundávat určitě nebudu, mám i na ochranu antény a vím, že to mám těžké a přes 5 minut letu se už nedostanu, ale co se dá dělat. Maximálně budu laborovat s vrtulemi.
TO "Marek_Km"
Tak to máš dobrý - až ti skoro závidím..
Já si (od ledna) už dvakrát objednal jak ochranu antény, tak chrániče vrtulek a pokaždé mi to pošta 120 Praha zásillku ztratila.
Teď nedávno jsem je objednával potřetí, tak jsem zvědavý, jestli se to těm "pošovním expertům" konečně podaří doručit.
Zatím (od konce minulého roku) mají skóre pět ku dvěma - na pět zásilek mi dvě ztratí a ty ostatní musím hledat po poštách.
Vlastně když to vezmu "kolem a kolem", tak za poslední půlrok se jim normálním způsobem - do ruky, nepodařilo doručit ani jednu zásilku.
Za to OT se omlouvám, ale opravdu ti závidím.
Jednoduše proto, protože pořádně nelítám - stále nemám díly co potřebuji, nebo chci..
Tak to máš dobrý - až ti skoro závidím..
Já si (od ledna) už dvakrát objednal jak ochranu antény, tak chrániče vrtulek a pokaždé mi to pošta 120 Praha zásillku ztratila.
Teď nedávno jsem je objednával potřetí, tak jsem zvědavý, jestli se to těm "pošovním expertům" konečně podaří doručit.
Zatím (od konce minulého roku) mají skóre pět ku dvěma - na pět zásilek mi dvě ztratí a ty ostatní musím hledat po poštách.
Vlastně když to vezmu "kolem a kolem", tak za poslední půlrok se jim normálním způsobem - do ruky, nepodařilo doručit ani jednu zásilku.
Za to OT se omlouvám, ale opravdu ti závidím.
Jednoduše proto, protože pořádně nelítám - stále nemám díly co potřebuji, nebo chci..
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
Marek_Km píše:Video jsem už kdysi viděl. Ta úspora hmotnosti je lákavá, ale do toho bych já nešel. Co se týká toho, jak to má k sobě páskou stáhnutou elektroniku, tak netuším, jak to bude fungovat. Já si s tím ze začátku užil své. Od té doby, co od výroby nemám přijímač nelidsky přitlačený na řídící desce, tak je z toho úplně jiný stabilní stroj a ne to, co to bylo
Ja to asi zkusim (mozna trochu jinak) a uvidim
Kluci a já jsem s prckem nijak nelaboroval
pouze jsem nastavil řidici desku ani SW jsem nepřehrával, nasadil jsem ochranu vrtulek a od té doby jen lítám. Letový čas mám 5 minut 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tak bud rad
znas - I cesta muze byt cil ?
znas - I cesta muze byt cil ?