Hitec AURORA-9 pokračování
Re: Aurora 2.4GHz dosah
S FPV a Aurorou mám stejný problém.
Jak píšeš 800-900m a výpadky.
Dokonce jsem šel 2x do pole pro coptera protože jsem letěl nízko nad řepkou.
Létal jsem tak vždycky a bez problémů, ted jsem přezbrojil na Dominátory a Immervision s tím supr výkonem a vypadá to tak že je to tak silné že při špatných podmínkách jako je malá výška nebo větší vzdálenost s nevýhodnou pozicí antén to prostě přebije tu 2.4GHz
No jo no, proto se dělají směrové antény a trackery a do letadla si nedáš mikrovlnku.
Jak píšeš 800-900m a výpadky.
Dokonce jsem šel 2x do pole pro coptera protože jsem letěl nízko nad řepkou.
Létal jsem tak vždycky a bez problémů, ted jsem přezbrojil na Dominátory a Immervision s tím supr výkonem a vypadá to tak že je to tak silné že při špatných podmínkách jako je malá výška nebo větší vzdálenost s nevýhodnou pozicí antén to prostě přebije tu 2.4GHz
No jo no, proto se dělají směrové antény a trackery a do letadla si nedáš mikrovlnku.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Robinsson píše:Lítám FPV a mívám výpadky signálu vysílačky dříve než obrazu. Většinou to bývá kolem hranice 800-900m na přímou viditelnost samozřejmě.
Jaký máš výkon a frekvenci toho FPV?
Kissman> děkuji za nic neříkající příspěvek v hádankách. Kdyby jsi aspoň do něj vložil nějakou informaci jakože bez LR systému to nepůjde nebo, že je něco špatně pomohlo by mi to více. Vyzařovací diagramy znám a přenos 2,4GHz základy taky, ale teorie se v praxi občas liší a tak hledám někoho kdo má nějakou zkušenost a může být užitečný.
Woita> já lítám taky větroně a tam bych si troufnul tvrdit, že jsem taky lítal dál (no hlavně výš) ale tam takové výpadky nepoznám protože nemám tu odezvu zpět. Když letím s přenosem obrazu a zvuku a držím stálý plyn a najednou slyším že u motoru kolísají otáčky tak hned vidím, že něco není jak má. Kdežto u větroně kde jen kroužím někde ve výškách kde to sotva okem vidím tak si ani nevšimnu že mi 0,1s nereagovalo servo nebo tak. Na fpv mám taky cloverleaf a mám ji klasicky svisle a je víc jak 30cm od příjímačové antény.
H1N1> zkoušel jsi to u přijímaču typu Optima 6 a 7 jestli jsou tam nějaké znatelně rozdíly proti té 9tce? To by mě právě zajímalo
Dejfak> No tak to je asi taky možné jestli to neubíjí ten výkon FPV vysílače já používám 400mW, pokud sáhnu po vysílači s nižším výkonem tak třeba bude možné řídit letadlo, ale nebudu mít obraz. Anténa tracker je sice nějaké řešení, ale nezdá se mi že by nebylo možné se standardním rádiem překročit kilometrovou hranici. A mám takový dojem, že někde v návodu o auroře či u přijímačů se píše něco o 1,5km
cilek> 5.8GHz výkon už byl zmíněn výše, doufám, že se na to neptáš jen aby si mi připoměl legislativu. Pokud ano, tak to dělat nemusíš.
e: Ještě se zeptám nemá někdo zkušenosti s instalací větší antény na vysílač, třeba něco TAKOVÉHO. Šlo by to mělo by to nějaký účel ? Nebo tím domrvím všechno na co to výrobce naladil
Woita> já lítám taky větroně a tam bych si troufnul tvrdit, že jsem taky lítal dál (no hlavně výš) ale tam takové výpadky nepoznám protože nemám tu odezvu zpět. Když letím s přenosem obrazu a zvuku a držím stálý plyn a najednou slyším že u motoru kolísají otáčky tak hned vidím, že něco není jak má. Kdežto u větroně kde jen kroužím někde ve výškách kde to sotva okem vidím tak si ani nevšimnu že mi 0,1s nereagovalo servo nebo tak. Na fpv mám taky cloverleaf a mám ji klasicky svisle a je víc jak 30cm od příjímačové antény.
H1N1> zkoušel jsi to u přijímaču typu Optima 6 a 7 jestli jsou tam nějaké znatelně rozdíly proti té 9tce? To by mě právě zajímalo
Dejfak> No tak to je asi taky možné jestli to neubíjí ten výkon FPV vysílače já používám 400mW, pokud sáhnu po vysílači s nižším výkonem tak třeba bude možné řídit letadlo, ale nebudu mít obraz. Anténa tracker je sice nějaké řešení, ale nezdá se mi že by nebylo možné se standardním rádiem překročit kilometrovou hranici. A mám takový dojem, že někde v návodu o auroře či u přijímačů se píše něco o 1,5km
cilek> 5.8GHz výkon už byl zmíněn výše, doufám, že se na to neptáš jen aby si mi připoměl legislativu. Pokud ano, tak to dělat nemusíš.
e: Ještě se zeptám nemá někdo zkušenosti s instalací větší antény na vysílač, třeba něco TAKOVÉHO. Šlo by to mělo by to nějaký účel ? Nebo tím domrvím všechno na co to výrobce naladil
Hoj,
Otázku šíření signálu jsem řešil zde:
viewtopic.php?f=38&t=58317
Ohledně "větší" antény. Máš zřejmě na mysli anténu s větším ziskem. O tom se v tom příspěvku výše píše taky.
Samozřejmě lze, ale je to něco za něco. V jednom směru získáš, ve druhém ztratíš.
400mW FPV - není to málo?
Otázku šíření signálu jsem řešil zde:
viewtopic.php?f=38&t=58317
Ohledně "větší" antény. Máš zřejmě na mysli anténu s větším ziskem. O tom se v tom příspěvku výše píše taky.
Samozřejmě lze, ale je to něco za něco. V jednom směru získáš, ve druhém ztratíš.
400mW FPV - není to málo?
No divné je že to pozorujem už dva.
Mám v éru taky Optimu7
Ale troufám si říct že to bude tím FPV
Výrobce sice udává 1.5km ale s tím že nemáš na palubě věc která vyzařuje 0.5W čehokoliv.
Nebo přejít zpět na z 2.4 na 35
Zkusil bych vyndat FPV a jen natáčet kamerou a letět stejnou trasu.
A uvidíse, mne tohle létání kilometry daleko neoslovilo.
Z toho důvodu prodávám letadlo na FPV a zůstávám u coptér.
Pro mne je důležité létat do 300-400m kvalitního obrazu, dál nepotřebuji.
Mám v éru taky Optimu7
Ale troufám si říct že to bude tím FPV
Výrobce sice udává 1.5km ale s tím že nemáš na palubě věc která vyzařuje 0.5W čehokoliv.
Nebo přejít zpět na z 2.4 na 35
Zkusil bych vyndat FPV a jen natáčet kamerou a letět stejnou trasu.
A uvidíse, mne tohle létání kilometry daleko neoslovilo.
Z toho důvodu prodávám letadlo na FPV a zůstávám u coptér.
Pro mne je důležité létat do 300-400m kvalitního obrazu, dál nepotřebuji.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Robinsson píše:cilek> 5.8GHz výkon už byl zmíněn výše, doufám, že se na to neptáš jen aby si mi připoměl legislativu. Pokud ano, tak to dělat nemusíš.
Jestli porušuješ legislativu mě nezajímá, to je tvoje věc. Ptal jsem se kvůli tomu ovlivnění přijímače. Pokud bude výkon vysílače příliš vysoký, bude zahlcovat vstupní díl přijímače i signál s nosnou o jiné frekvenci. Potom bude dost záležet i na konstrukci RC přijímače.
Tu větší anténu bych si rozmyslel, protože bude zákonitě směrovější (z koule se stává "placka") a ve velké vzdálenosti na hranici dohledu bys mohl velice snadno a rychle "vypadnout z obrazu". A lítat s modelem dál, než je vidět "na oči" je stejně riziko,do kterého bych nešel.
Není zač... informací je v něm poměrně dost a jak jsem psal, tak rozsáhlé téma, i když bych třeba i chtěl, zde rozepisovat nebudu, protože prostě jsem v tu danou chvíli neměl čas být u PC hodinu. A promiň, ale pokud napíšeš "zkusím dát anténu na stojáka" nebo "když má 2 antény tak by se situace mohla zlepšit" (ano, to tvrzení je správné, ale tys ho myslel krapet jinak než z toho pravého důvodu proč by se to mělo zlepšit), tak se obávám, že víš prd... Ostatní poradí, ja zas musím letětRobinsson píše:Kissman> děkuji za nic neříkající příspěvek v hádankách. Kdyby jsi aspoň do něj vložil nějakou informaci...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Prostě jen si tak trochu zamachrovat 
Re: Hitec AURORA-9 pokračování
Sam jsem si vyskousel ze postaveni a rozlozeni anten je velmi dulezite ale ma otazka znela jestli si vyrazne pomohu s optimou 9 nebo je to zaneddatelne a kdyz uz menit vysilac tak jaky je na tom asi nejlepe dikec za odpoved
no jen si tak říkám jestli nebude lepší jít cestou nějakého zesilovače než zkoušet kupovat optimu 9tku která vyjde mnohem dráž s nejistým výsledkem
Chlapci, tak od tial po tial... Stretnut ho s tym u nas na letisku tak mu to rozdupem. Nech ide na long range system aku tu prasit 2,4ku
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
1wat uz je fakt hodne to nepotrebuii spise kdo ma s 9tkou skusenost at prosim pisne jaky je rozdil a na letiste nechodim nebot poslouchat keci tak bi to nedopadlo dobre o vsech tech legislativach
nebot v tomto state nemuzes legalne vubec nic ...je makat a chcipnout tot vse
skor by som to riesil niecim takymto na strane vysielacky
http://www.dipol.sk/wlan_wi-fi_sektorova_antena_radius_xp_2_4ghz_17db_mikropruzkova__A72314.htm
http://www.dipol.sk/wlan_wi-fi_sektorova_antena_radius_xp_2_4ghz_17db_mikropruzkova__A72314.htm
když zas 6° vertikálně není pro letadlo zrovna ideální
Su aj ine, islo le o pouzitie sektorovych anten. Cisco ma kvalitne