Graupner MX-12 Hott
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení mixu
Odkud jsi? kdyby Brno, rád pomůžu.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mx-12 nastavení mixu
Určitě si vyplň údaje bude to pro ostatní pak lehčí se ti ozvat 
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Graupner MX-12 Hott
Zdravím, mám na Betě nastavený křidýlka v modu FLAPERON on, každé ovládané nezávisle, takže to bud funguje jako křidýlka, nebo jako klapky. Dá se nějak nastavit a přepínat dvojí výchylka klapek?
Dík za odpověď.
ještě pro upřesnění, mám MX-12 35MHz předělanou na 2,4GHz
Dík za odpověď.
ještě pro upřesnění, mám MX-12 35MHz předělanou na 2,4GHz
maak píše:Zdravím, mám na Betě nastavený křidýlka v modu FLAPERON on, každé ovládané nezávisle, takže to bud funguje jako křidýlka, nebo jako klapky. Dá se nějak nastavit a přepínat dvojí výchylka klapek?
neda
maak píše:ještě pro upřesnění, mám MX-12 35MHz předělanou na 2,4GHz
prosim nedavej to do vlakna o MX-12 HoTT jelikoz to jsou uplne jina radia
- maak
- Kontaktovat uživatele:
děkuji za odpověd. a omlouvám se za offtopic, nebyl jsem schopen to posoudit. vlákno na mx-12 jsem nenašel
Zdravím, jsem tu nový a chtěl by jsem se zeptat, mám zájem o koupi této vysílačky.
Teď je otázka, jestli se k tomu dá připojit jednoduše na PC, aby jsem mohl s tím hrát na simulátoru, spíš zacvičit let, než si koupím letadlo?
Děkuji za odpověď.
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Cserv píše:jestli se k tomu dá připojit jednoduše na PC, aby jsem mohl s tím hrát na simulátoru, spíš zacvičit let, než si koupím letadlo?Děkuji za odpověď.
Připojil jsem ji přes audio vstup do zvukovky. Plánek je někde na internetu. Jestli to jde připojit přes usb nevím, ale asi ne.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Cserv píše:.... připojit jednoduše na PC.....
zalezi na prevodniku PPM/USB, podle nemecke diskuze se zda, ze treba prevodnik od Phoenix 4 funguje OK
jyrry.webnode.cz
dalsi info - na ebay pry jsou USB prevodniky, u kterych sice nefunguje 1. kanal (plyn) ale to jde obejit volnym mixem plynu na nepouzivany kanal (5 nebo 6 treba)...
edit: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=15& ... e&LH_BIN=1
mkyral: nez napisu ze neco nejde, presvedcim se jestli to tak opravdu je... staci google a par vhodne zvolenych frazi...
edit: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=15& ... e&LH_BIN=1
mkyral: nez napisu ze neco nejde, presvedcim se jestli to tak opravdu je... staci google a par vhodne zvolenych frazi...
jyrry.webnode.cz
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
jyrry: já myslel přímé připojení pomocí USB konektoru na vysílači. To podle mně není možné. Alespoň jsem k tomu na internetu nic nenašel.
PPM/USB převodník je ekvivalentem připojení do zvukovky, kde se o převod na digitální signál stará přímo program.
PPM/USB převodník je ekvivalentem připojení do zvukovky, kde se o převod na digitální signál stará přímo program.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
může mě někdo poradit s nastavením MX 12 Hott pro loď ? Je se dvěma motory a já bych chtěl, aby při zatáčení motor uvnitř zatáčky zpomalil, při plným rejdu zastavil. Používám mód 1 z letadel a nechci přehazovat řehtačku na levou páku, takže bych měl plyn i kormidlo na pravé páce. Regulátory mám Flycolor obousměrný. Skoušel jsem to dneska nějak nastavit ale nerozjel jsem ani oba regulátory na jednu páku.
tak první nedokonalý pokus, vysílač jsem přepl na mód dva, nastavil motýlkovej ocas, přehodil směr jednoho kanálu a připojil na motory. Potom jsem namixoval asi jako směrovku do těch motorů, všechno podle servo monitoru. Funguje to, jeden motor při zatáčení zpomaluje ale druhej zrychluje, což jsem nechtěl. Normálně jde přidat plyn dopředu, uprostřed polohy je neutrál, ale když dám páku dozadu tak motory nejedou.
Až když mám plnej zpět a dám plnou výchylku na jednu stranu tak při zpátečním pohybu páky kormidla na střed se motor rozjede v reverzu, to stejný na druhou stranu, takže při couvání to bude chtít udělat pákou takovej klikyhák
Až když mám plnej zpět a dám plnou výchylku na jednu stranu tak při zpátečním pohybu páky kormidla na střed se motor rozjede v reverzu, to stejný na druhou stranu, takže při couvání to bude chtít udělat pákou takovej klikyhák
mkyral píše:Připojil jsem ji přes audio vstup do zvukovky. Plánek je někde na internetu. Jestli to jde připojit přes usb nevím, ale asi ne.
Díky, můžeš mi prosím napsat který simulátor na to funguje? Zjistil jsem že Phoneix, nepodporuje tuhle vysílačku
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Cserv píše:...
...Zjistil jsem že Phoneix, nepodporuje tuhle vysílačku...
A seš si tím uplně jistý? Kamarád má MX-20 a s Phoenixem normálně jede. Nepředpokládám, že by se v tomhle MX-12 od MX-20 lišila. Ale možná se pletu.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope píše:
A seš si tím uplně jistý? Kamarád má MX-20 a s Phoenixem normálně jede. Nepředpokládám, že by se v tomhle MX-12 od MX-20 lišila. Ale možná se pletu.
No nevím, píše se tam JR MX-12, nevím jestli to JR je taky Graupner. Omlouvám, se ale nějak se ve značkách nevyznám