Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jarmil

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#226 Příspěvek od Jarmil »

baui píše:No vidíš, tos mi zrovna nahrál na něco, co jsem skoro zapomněl. Na mcpx jde napasovat většina Revell modýlků, tuším měřítko 1:35. Viděl jsem takhle už Huey, Airwolfa (B 222) a na dalších lidi pracují.
V tomhle vlákně na HF je spousta inspirace.

Ta úprava na 4 listy vypadá hodně zajímavě :D , třeba tam ten kardan fakt někdo nacpe.
JosefSvejk

#227 Příspěvek od JosefSvejk »

RadekCe píše:Vyčištění pomůže:

Bohužel nepomohlo. Budu muset objednat nové servo, už jsem něco našel na e-bay. :(
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jarmil

#228 Příspěvek od Jarmil »

JosefSvejk píše:
Bohužel nepomohlo. Budu muset objednat nové servo, už jsem něco našel na e-bay. :(

Jestli máš setovou vysílačku, zkus servo zapojit místo jiného serva a zkus.
zablabla

#229 Příspěvek od zablabla »

Takový hloupý dotaz.
Jak moc se Vám změní otáčky rotoru, když přepnete NORMAL na IDL1 ?
Mě nijak moc.
Když jsem to zkoušel bez listů, tak od poloviny kniplu kolektivu do maxima v normal modu se na poslech zvyšují jen nepatrně a rozhodně ta změna 40->60 neodpovídá zvýšení 60->80

křivku plynu mám nastavenu podle doporučení
normal: 0-40-60-80-100,
IDL1:100-100-100-100

Je to normální ??
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
baui

#230 Příspěvek od baui »

Je to normální, žádné strachy ;) Se setovým motorem jsem taky žádnou velkou změnu neslyšel. Je to ale poznat ke konci baterky, když už motor nemůže. S vyšší křivkou ke konci letu míň opadávají otáčky a trochu líp drží ocas.
Tom
Jarmil

#231 Příspěvek od Jarmil »

baui píše:Je to normální, žádné strachy ;) Se setovým motorem jsem taky žádnou velkou změnu neslyšel. Je to ale poznat ke konci baterky, když už motor nemůže. S vyšší křivkou ke konci letu míň opadávají otáčky a trochu líp drží ocas.

Jen tak naokraj, nevíš prosím, kolik váží ta hyperionka 550mAh? Dneska se mi utrhnul drátek od konektoru na vrtulníku, tak mě napadlo, jestli by to tu hyprionku uvezlo i bez stříďáku.
zablabla

#232 Příspěvek od zablabla »

baui píše:Je to normální, žádné strachy ;) Se setovým motorem jsem taky žádnou velkou změnu neslyšel. Je to ale poznat ke konci baterky, když už motor nemůže. S vyšší křivkou ke konci letu míň opadávají otáčky a trochu líp drží ocas.

tak jo díky :)
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
baui

#233 Příspěvek od baui »

Jarmil píše:Jen tak naokraj, nevíš prosím, kolik váží ta hyperionka 550mAh? Dneska se mi utrhnul drátek od konektoru na vrtulníku, tak mě napadlo, jestli by to tu hyprionku uvezlo i bez stříďáku.

Moje s microdeans konektorem váží 13,5g. Bez stříďáku ji nedoporučím, na setovou výbavu je vážně dost těžká.
Tom
Jarmil

#234 Příspěvek od Jarmil »

baui píše:Moje s microdeans konektorem váží 13,5g. Bez stříďáku ji nedoporučím, na setovou výbavu je vážně dost těžká.

Škoda, to už je vážně hodně. Tak holt opravíme starej konektor a budem dál čekat :roll: . Do deseti gramů bych to zkusil.

Ještě taková drobná informace. Objednal jsem si Steavův konvertor, po čtyřech týdneech stále nedorazil. Nedalo mi to a napsal jsem Steavovi email, odpověď za dva dny mě udivila, prý neměl na skladě a bla bla. Jen informace pro ostatní, kdo by chtěl objednat a pospíchá.
Yety
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od Yety »

zdar

Mam takovy dotaz již sem se naučil celkem solidně to držet ve vzduchu tak sem si řek že bych to posunul o uroveň vyše, zajima mě jak s tim litat "3D"
Prostě tak jak mi to došlo mam plyn uplně dole v akladni pozici a listy neotočim do - , tudiž jak to přepnu? Musim to naparovat když mam plynovy knipl ve středni poloze nebo jak?
DaveLister

#236 Příspěvek od DaveLister »

Mas setovou vysilacku nebo nejakou pocitacovou(dx6atd)?
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Yety
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od Yety »

DaveLister píše:Mas setovou vysilacku nebo nejakou pocitacovou(dx6atd)?

No prave ze setovou
Puvodne sem ymslel ze kdyz to přepnu přepinačem na "mix" tak se to přepne jenže skutek utek ...
RadekCe

#238 Příspěvek od RadekCe »

Yety píše:zdar

Mam takovy dotaz již sem se naučil celkem solidně to držet ve vzduchu tak sem si řek že bych to posunul o uroveň vyše, zajima mě jak s tim litat "3D"
Prostě tak jak mi to došlo mam plyn uplně dole v akladni pozici a listy neotočim do - , tudiž jak to přepnu? Musim to naparovat když mam plynovy knipl ve středni poloze nebo jak?

Ahoj,
režim "3D" se na setovce přepíná přepínačem ACT/AUX vlevo nahoře viz. obr. Tím docílíš toho, že plyn bude ve všech polohách kniplu 100% a listy půjdou symetricky z mínusu do plusu s tím, že v poloze kniplu plynu uprostřed by jsi měl mít nulu (nulový náběh listů). Pokud ho mít nebudeš, tak ho změníš nastavením délky všech tří táhel. Ty přepínače reverzů a mixu dole na vysílačce nech tak, jak jsou.

PS: Pokud už to, jak píšeš, držíš ve vzduchu celkem solidně, tak posun o úrověň výše je držet to celkem solidně ve všech směrech (čumákem doleva, doprava i k sobě) :wink:. Pak následuje létání (posuny) všemy směry, kruhy a osmy oběma směry a až pak bych to "házel" na záda a trénoval vše předchozí v invertu :).
Přílohy
DX4e.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
EvzEn

#239 Příspěvek od EvzEn »

Zdravím, potřebuju poradit. Chci si koupit Dx6 a mcpx, ale nevím, jakou verzi mám koupit :\Mám vzít tu starší ? Nebo mám koupit verzi mcpx 2, máte jí někdo? Pozorujete nějaké zlepšení oproti té starší ? V popisku píšou, že je lepší, vychytanější, ale spíš by mě zajímali zkušenosti :)
Ptám se, protože u prochyho maj celej set mcpx1 a Dx6 levněji, než když to koupím zvlášt :) Dík za rady!
seltino

#240 Příspěvek od seltino »

asi bych ty drobné rozdíly mezi verzemi neřešil a loupil V1 pokud vyjde levněji. gumičky na cykliku si dáš sám, jsou v balení, zadní vrtulku si zkroutíš v prstech a ocas prodloužíš a máš vystaráno..

koukni k bauimu na blog rozlétáváme mcpx, jsou tam cenné rady. Nevím kolik peněz ušetříš, ale rozdíl mezi verzemi bych asi tolik neřešil..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“