CAP 231 a co do něj dát za vybavení. Poradí někdo??

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#226 Příspěvek od kokoumes »

To jo, to by se hodilo
RIO

#227 Příspěvek od RIO »

Ahoj, foťák jsem zatím nesehnal a vzhledem k pracovnímu vytížení do konce února se k tomu asi ani nedostanu. Ta západka kabiny je něco jako UZÁVĚR KABINY od Topmodelu, ale větší. Jinak až budeš někdy létat,pokud to nebude vadit, rád bych se na to přijel podívat. Pořád mi nejde do hlavy, jestli to co se mi nelíbí je záležitost konkrétně mého kusu, mých schopností nebo je to tak a jsem blbej.
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od kokoumes »

JAsne urcite to neni problem uz je slepeny nazehlim folii nandam vrtuli a vyplachnu motor a letim
LV
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od LV »

kokoumes píše:JAsne urcite to neni problem uz je slepeny nazehlim folii nandam vrtuli a vyplachnu motor a letim

Hlavne si skontroluj ťažisko(radšej 1cm dopredu s prázdnou nádržou), vyosenie motora 1,5°dole a doprava, uhol nábehu krídla 0°, VOP 0° a či nie je krídlo prekrútené do vrtule. Videl som video zo záletu a pokial to nie je tvojimi rukami (čo myslím že tak 50%) tak je model zbortený. Takisto si model podopri pod SOP a chyť za kužel a ktoré krídlo pôjde hore to dováž, aby zostali vodorovne.
A pri štarte ho nechaj dlho na plný nech sa odlepí skoro sám. Nedvíhaj ho priskoro, lebo sa ti utrhne a spadne po krídle.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od Vzduchoplavec »

LV: Kridlo uz je dovazene pri minulem pokusu hned Kokoumes predvadel jake zelezarstvi ma na jednom z kridel. :D

Start nebyl problem - motor mel vykonu spoustu. K nehode doslo az po nekolika koleckach nad letistem a v pomerne velke vysce. Nevyvedlo se az priblizeni na pristani.

Aby nedoslo k omylu - to video bylo z prvniho zaletu, ale tato destrukce nastala az pri druhem letu druheho zaletu o 14 dni pozdeji.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Abu »

Zkrouceny to nebude a i teziste bylo ok (pred tou havarkou), letelo to hezky, stabilne, a i na minimalce se to chovalo celkem zpusobne... az do te doby nez se vyklopila kabina - aerodynamicka brzda :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
LV
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od LV »

Abu píše:Zkrouceny to nebude a i teziste bylo ok (pred tou havarkou), letelo to hezky, stabilne, a i na minimalce se to chovalo celkem zpusobne... az do te doby nez se vyklopila kabina - aerodynamicka brzda :(

Nechcam sa robiť múdry, ale nechce sa mi veriť, že by to tak brzdilo aby sa s tým nedalo pristáť. Pokial pilot zareagoval včas plynom a nepomohlo, tak ešte by som posunul ťažisko dopredu.
Ešte by ma zaujímalo plošné zaťaženie a hmotnosť modelu.
Ja mám tiež jednoho neposlušného Ejdžíka, ale po dovážení čumáku cca 2 cm pred vypočítané a odporúčané ťažisko sa začal kluk chovať kludne na minimálke a už s ním dokážem aj padať v liste a po pridaní plynu ide za vrtulou a nie do vývrtky.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od Vzduchoplavec »

LV: Nejsem si jist, ale myslim, ze Kokoumes prave ten plyn nepridal dost.

Taky bych rekl, ze ta kabina to nemohla tak dramaticky ovlivnit... ale po bitve kazdy general. :oops:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od Abu »

Samozrejme ze zkuseny pilot s ledovymi nervy by to asi zvladnul, ale Kokoumes ma (pri vsi ucte) s takovymhle erem nalitano sotva nekolik minut. Ale uplne levej taky neni, predchozi let (prvni uspesny let s Capem) totiz pristaval se chciplym motorem (nastesti mu to zdechlo dost vysoko) a zvladl to velmi dobre.
Jinak ten kryt je docela velky, odhadem 30x45cm, kdyz se to vztyci kolmo nad trupem, je to docela slusna brzda. Navic to strhava model cumakem nahoru a ucinnnost ocasu, ktery je primo v tech turbulencich, asi taky bude dost spatna.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od Fuzzi »

Vzduchoplavec píše:LV: Nejsem si jist, ale myslim, ze Kokoumes prave ten plyn nepridal dost.

Taky bych rekl, ze ta kabina to nemohla tak dramaticky ovlivnit... ale po bitve kazdy general. :oops:

jj mne sa to tiez stalo s tou kabinou ale za vetra tak 5m/s ak nie viac bo sa s erom dalo aj cuvat bez problemov cize pristavanie pri minimalke , ale mne ked sa to stalo som s tym pristal normalne stacilo troska plynu , ale chce to skusenosti s lietadlami no :)
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od kokoumes »

Tekze CAP ma dneska uspesny let i kdyz celkem foukalo ...video muzete videt tady http://rc-litani.wz.cz/vidgal.html :lol: :lol:
RIO

#237 Příspěvek od RIO »

Tak jsem na to koukal a docela dobrý.
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od kokoumes »

Lita to stejne jak to tvoje?
RIO

#239 Příspěvek od RIO »

No snad ano, ale chtělo by to nějaký "utažený"přemet, přemet ze zad a jak se to chová na minimálce. Tam jsem měl ty problémy.
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od kokoumes »

na minimalce mi jde cumakem dolu utazeny premet jsem nezkousel a co mam kdyz tak delat kdybych ho udelal co mam od toho cekat? a jak reagovat? a co to slibeny foto? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“