Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stiwo

Re: Výběr nového auta

#226 Příspěvek od Stiwo »

Ale pomůžeš :wink: Ano omezí ti to jenom max rychlost ale to znamená že v tom máš cit a s omezenou rychlostí ti to jen tak nezahrabe :lol:
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
martinD

#227 Příspěvek od martinD »

Stiwo píše:... Užiješ si srandu se zadohrabem ne? "Drifty" Smyky itd.
Pokud se ti líbí víc 2WD, myslím že není co řešit :mrgreen:

ja nechapem kde beriete tu pozitivitu :D :D sranda? drifty? smyky? je sranda driftovat a smykovat ked to clovek chce a ked to moze korigovat a kontrolovat, nie v 9/10 pripadoch ked to nechcel alebo necakal a z toho v 5/10 to neustal :D so stvorkolkou driftujem na vsetkom od asfaltu cez strk, hlinu a pod o 200% lepsie ako s 2wd. A on tusim nevravel ze sa mu paci viac, on vravel ze ma obmedzeny rozpocet, takze ja furt vravim, dosetri si. Kupujes terenne auto, tak sa pozri na realne auta a preco su asi vsetky terenne auta 4 kolky. Asi ich majitelia nemaju zmysel pre humor a nevedia co je sranda ze :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sB83lmqoKHw[/youtube]
chod to skusat s dvojkolkou ;) 4wd na videu ma fest vydrate gumy a k tomu este nevhodne oleje v prednom a strednom diferaku
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
masa
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od masa »

Na tuhle diskuzi jsem si vzpomněl v minulém týdnu, kdy jsem naživo viděl, jak je 2WD děsně zábavný :) Asfalt, po dešti, mokro, 1/10 Short Course 2WD... Vetšina snah o to se s tím razantněji rozjet končila hodinama... Asi jsem divnej, ale mě by to fakt nebavilo, rozjiždět se s tím jak s vlakem a třesoucím se prstem, jestli se to zas roztočí jak čamrda ;)
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
martinD

#229 Příspěvek od martinD »

:D :D typicky priklad. a to je LEN vlha cesta. a jedna vec ze nebavilo, druha vec ze to nie je ani zrovna najbezpecnejsie :) Podla mna 2wd je skvele na trat, clovek sa zabavi lebo na trati su tie auta skoro rovnako schopne ako 4wd ( v skusenych rukach samozrejme) + je to vacsia vyzva. Ale pre neho je to ako kupit si na bezne jazdenie formulu a cestou do prace, na nakupy, po deti sa presviedcat, ze jedno miesto staci, kufor netreba a svetla vyska a tlmice su na retardery idealne, vsak aspon je to narocnejsie :D Samozrejm ak si chalan kupi dvojkolku bude spokojny, lebo nepozna nic ine, ale ked casom zisti ako ho to limituje, potom si povie ze skoda. Poznam osobne tieto rozhodnutia z dovodu nedostatku financii, netrpezlivosti alebo neochoty trochu priplatit, ale vo vysledku sa to cloveku vrati. Kamarat ked skaldal toho xraya z videa vyssie, tak mu to trvalo niekolko mesiacov, ale urcite to stalo za to. Kym ja som si kupil dvojkolku :) uz je predana;)
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Stiwo

#230 Příspěvek od Stiwo »

Každý to vidí jinak. Já když je mokrá cesta na zadek nasadím úplně sjeté kola a driftuji a blbnu s tím co se dá :mrgreen: (traxxas slash 2WD)
Ano, čtyřkolka co se týče parametrů je určitě lepší (porovnávám s kamarádovým sleshem 4x4), ale když jsem mu to nedávno půjčil tak si jízdu náramně užíval :D
Myslím že tuto debatu není třeba dále rozvíjet. 4WD je ve většině případů lepší ale taky dražší a chování auta je úplně jiné. O trochu jednodušší a mě osobně velmi baví pořád se s autem učit zacházet a dělat ze sebe lepšího jezdce (a to nejsem žádný závodník) :lol:
palo-1

#231 Příspěvek od palo-1 »

Jak to tak pročítám, tak na tom 4wd asi něco bude. Nerad bych si koupil auto a spíš se s ním trápil než užíval jízdy. Navíc s ním chci jezdit většinou na zahradě, sem tam v lese, na dráhu se jen tak nedostanu... Takže nejspíš ještě cca dva tisíce přišetřím a půjdu do 4x4. Navíc to plánuju někdy půjčit i synovi a s tím 2wd nevím jak by se popral :roll: Tak budu vybírat asi mezi Traxxas Stampede 4wd nebo Traxxas Telluride 4wd. Pokud má ještě někdo nějakou alternativu, nebo tip, tak budu rád :wink:
martinD

#232 Příspěvek od martinD »

traxxas tam ma lacnejcich tych modelov hodne a nikdy som sa v nich nevrtal. Ponuka aj nejake tie 1/16 v tej cenovej kategorii. Este je HPI bullet, mrkni na to. Tiez od Losi je mini 8ight T , je to 1/14 truggy, velkostou je to blizko k 1/10buggy a aspon na prvy pohlad to ma dobru konstrukciu - hlinikove sasy, dobre riesene uchyty ramien, diely vyzeraju vcelku odolne a existuju aj tunningove diely od RPM a s nimi to uz bude skvele. Tiez by tam mali byt poriesene nejake nedostatky z mini 8ight buggyny.
Zavisi od toho naco by si to chcel vyuzit.

Celkovo v tychto jednoduchsis modeloch nemam prehlad, takze viacej toho nenajdem, niekto iny isto pomoze :)
Mozes pozriet aj bazare, pohladat tam nejaku 1/8cku ale to uz neviem kolko tomu chces venovat casu a usilia.
Stiwo

#233 Příspěvek od Stiwo »

Do 1/16 bych nešel. Pokud to chceš mít na zahradu tak 1/10 nebo 1/8 :?
rsa

#234 Příspěvek od rsa »

Tak taky přispěju do této diskuze.
Mám Sleshe 4wd, průjezdnost terénem je na SCT výborná, je to prostě parametrově lepší ne 2wd a pro mne je to lepší než zadokolka ( osobní názor), ale do lesa to nemám, tam by byla lepší expedice.
ALE je si třeba uvědomit, že na čtyřkolce je o hodně náročnější údržba, což může být pro někoho nevýhodou. Je tam přeci jen další diferák, další poloosy atd.
Dále opravdu nemá smysl jít do modelu velikosti 1:16 (nedejbože menší), protože tam už je prostupnost terénem prachbídná( osobní názor). Je sice pravda, že jsem model 1:16 ještě neřídil, ale jel jsem s 1:18 a bylo to nic moc.
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
Stiwo

#235 Příspěvek od Stiwo »

rsa píše:Tak taky přispěju do této diskuze.
Mám Sleshe 4wd, průjezdnost terénem je na SCT výborná, je to prostě parametrově lepší ne 2wd a pro mne je to lepší než zadokolka ( osobní názor), ale do lesa to nemám, tam by byla lepší expedice.
ALE je si třeba uvědomit, že na čtyřkolce je o hodně náročnější údržba, což může být pro někoho nevýhodou. Je tam přeci jen další diferák, další poloosy atd.
Dále opravdu nemá smysl jít do modelu velikosti 1:16 (nedejbože menší), protože tam už je prostupnost terénem prachbídná( osobní názor). Je sice pravda, že jsem model 1:16 ještě neřídil, ale jel jsem s 1:18 a bylo to nic moc.

Taky se přikláním k tomuto názoru :wink:
palo-1

#236 Příspěvek od palo-1 »

Právě kvůli té údržbě jsem z počátku uvažoval o tom 2wd... Zeptám se tedy: jak náročné je provést údržbu na 4wd - je ji schopen vůbec provést laik který s tím nemá žádné zkušenosti? :roll: Co je potřeba zkontrolovat, vyčistit, promazat nebo zkontrolovat po každém ježdění, nebo dejme tomu jednou mesíčně, když budu jezdit převážně asi jen o víkendech? Na co si dávat pozor? Mockrát děkuji
masa
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od masa »

Podle mě není nijak náročnější na znalosti, že by to jako začátečník nezvládl... Je maximálně náročnější na čas a peníze. Prostě je tam víc věcí, který se musí vyčistit, občas vyměnit...
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
Kovboj

#238 Příspěvek od Kovboj »

palo-1 píše:Právě kvůli té údržbě jsem z počátku uvažoval o tom 2wd... Zeptám se tedy: jak náročné je provést údržbu na 4wd - je ji schopen vůbec provést laik který s tím nemá žádné zkušenosti?

Nenech se vyděsit, vyraž do krámu a kup něco co se TOBĚ bude líbit! :-)
Na vyčištění auta nepotřebuješ žádné extra zkušenosti (a jsou lidé co na to i totálně kašlou a přesto jezdí), stejně tak jako na řízení zadokolky nepotřebuješ reflexy Supermana a Schumacher dohromady.
martinD

#239 Příspěvek od martinD »

samozrejme 1/16tky nebudu v terene excelovat no :) aj ked je rozdiel 1/16 buggy a 1/16 monster, preto som spomenul tu 1/14 truggynu od losi napr. Ale jasne, idealne mat 1/8 - top! Co sa udrzby tyka, na aute je vela veci - loziska, tlmice, motor, auto ako take ktore potrebujes s roznou frekvenciou cistit a udrzovat, takze jeden diferencial hore dole plus par dielov nespravia vobec taky velky rozdiel. Kardany alebo diferaky nepotrebujes menit casto, mozu ti vydrzat roky. A pokial je to auto mizernej kvality, budes plakat aj s konstrukciou 2wd.

A udrzba ako taka nie je ziadna veda, je to ako lego pre vacsie deti so srobovakom :) Cloveka bavi sa starat o svoju masinku a udrzovat ju cistu. Co sa casovej narocnosti tyka, velmi rychlo sa v tom zefektivnis, rozdiel potom uz len robi to, ci mas nejake iracionalne navrhnute auto a rozoberas ako divy pre kazdu prkotinu, alebo mas nieco ako moj sworkz a diferak mas vonku po 4 sroboch :)

Proste ziadna panika
jkyy

#240 Příspěvek od jkyy »

Zdarec všem začátečníkům a těm kteří se mi snažili poradit s výběrem auta, tak nakonec jsem koupil HPI TROPHY 4,6 RTR Truggy. A jsem velice spokojen po menších úpravách (jiné silnější servo na zatáčení) perfekt dělá sice velký rachot a smrdí ale to je na tom to nejlepší. Ještě jednou děkuji. A také jsem nasadil do HiMOTO buggy Z-3 1:10 stříďák 3250kv a to je úplně něco jiného než ten motor co tam byl.
Blade 450 , Blade Nano CP ,HiMOTO buggy Z-3 (3250KW) , TROPHY 4,6 Truggy, CEN ME16 Rally 4WD
Odpovědět

Zpět na „Auta“