Výběr nového auta
Re: Výběr nového auta
Ale pomůžeš
Ano omezí ti to jenom max rychlost ale to znamená že v tom máš cit a s omezenou rychlostí ti to jen tak nezahrabe 
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Stiwo píše:... Užiješ si srandu se zadohrabem ne? "Drifty" Smyky itd.
Pokud se ti líbí víc 2WD, myslím že není co řešit
ja nechapem kde beriete tu pozitivitu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sB83lmqoKHw[/youtube]
chod to skusat s dvojkolkou
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Na tuhle diskuzi jsem si vzpomněl v minulém týdnu, kdy jsem naživo viděl, jak je 2WD děsně zábavný
Asfalt, po dešti, mokro, 1/10 Short Course 2WD... Vetšina snah o to se s tím razantněji rozjet končila hodinama... Asi jsem divnej, ale mě by to fakt nebavilo, rozjiždět se s tím jak s vlakem a třesoucím se prstem, jestli se to zas roztočí jak čamrda 
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Každý to vidí jinak. Já když je mokrá cesta na zadek nasadím úplně sjeté kola a driftuji a blbnu s tím co se dá
(traxxas slash 2WD)
Ano, čtyřkolka co se týče parametrů je určitě lepší (porovnávám s kamarádovým sleshem 4x4), ale když jsem mu to nedávno půjčil tak si jízdu náramně užíval
Myslím že tuto debatu není třeba dále rozvíjet. 4WD je ve většině případů lepší ale taky dražší a chování auta je úplně jiné. O trochu jednodušší a mě osobně velmi baví pořád se s autem učit zacházet a dělat ze sebe lepšího jezdce (a to nejsem žádný závodník)
Ano, čtyřkolka co se týče parametrů je určitě lepší (porovnávám s kamarádovým sleshem 4x4), ale když jsem mu to nedávno půjčil tak si jízdu náramně užíval
Myslím že tuto debatu není třeba dále rozvíjet. 4WD je ve většině případů lepší ale taky dražší a chování auta je úplně jiné. O trochu jednodušší a mě osobně velmi baví pořád se s autem učit zacházet a dělat ze sebe lepšího jezdce (a to nejsem žádný závodník)
Jak to tak pročítám, tak na tom 4wd asi něco bude. Nerad bych si koupil auto a spíš se s ním trápil než užíval jízdy. Navíc s ním chci jezdit většinou na zahradě, sem tam v lese, na dráhu se jen tak nedostanu... Takže nejspíš ještě cca dva tisíce přišetřím a půjdu do 4x4. Navíc to plánuju někdy půjčit i synovi a s tím 2wd nevím jak by se popral
Tak budu vybírat asi mezi Traxxas Stampede 4wd nebo Traxxas Telluride 4wd. Pokud má ještě někdo nějakou alternativu, nebo tip, tak budu rád 
traxxas tam ma lacnejcich tych modelov hodne a nikdy som sa v nich nevrtal. Ponuka aj nejake tie 1/16 v tej cenovej kategorii. Este je HPI bullet, mrkni na to. Tiez od Losi je mini 8ight T , je to 1/14 truggy, velkostou je to blizko k 1/10buggy a aspon na prvy pohlad to ma dobru konstrukciu - hlinikove sasy, dobre riesene uchyty ramien, diely vyzeraju vcelku odolne a existuju aj tunningove diely od RPM a s nimi to uz bude skvele. Tiez by tam mali byt poriesene nejake nedostatky z mini 8ight buggyny.
Zavisi od toho naco by si to chcel vyuzit.
Celkovo v tychto jednoduchsis modeloch nemam prehlad, takze viacej toho nenajdem, niekto iny isto pomoze
Mozes pozriet aj bazare, pohladat tam nejaku 1/8cku ale to uz neviem kolko tomu chces venovat casu a usilia.
Zavisi od toho naco by si to chcel vyuzit.
Celkovo v tychto jednoduchsis modeloch nemam prehlad, takze viacej toho nenajdem, niekto iny isto pomoze
Mozes pozriet aj bazare, pohladat tam nejaku 1/8cku ale to uz neviem kolko tomu chces venovat casu a usilia.
Do 1/16 bych nešel. Pokud to chceš mít na zahradu tak 1/10 nebo 1/8 
Tak taky přispěju do této diskuze.
Mám Sleshe 4wd, průjezdnost terénem je na SCT výborná, je to prostě parametrově lepší ne 2wd a pro mne je to lepší než zadokolka ( osobní názor), ale do lesa to nemám, tam by byla lepší expedice.
ALE je si třeba uvědomit, že na čtyřkolce je o hodně náročnější údržba, což může být pro někoho nevýhodou. Je tam přeci jen další diferák, další poloosy atd.
Dále opravdu nemá smysl jít do modelu velikosti 1:16 (nedejbože menší), protože tam už je prostupnost terénem prachbídná( osobní názor). Je sice pravda, že jsem model 1:16 ještě neřídil, ale jel jsem s 1:18 a bylo to nic moc.
Mám Sleshe 4wd, průjezdnost terénem je na SCT výborná, je to prostě parametrově lepší ne 2wd a pro mne je to lepší než zadokolka ( osobní názor), ale do lesa to nemám, tam by byla lepší expedice.
ALE je si třeba uvědomit, že na čtyřkolce je o hodně náročnější údržba, což může být pro někoho nevýhodou. Je tam přeci jen další diferák, další poloosy atd.
Dále opravdu nemá smysl jít do modelu velikosti 1:16 (nedejbože menší), protože tam už je prostupnost terénem prachbídná( osobní názor). Je sice pravda, že jsem model 1:16 ještě neřídil, ale jel jsem s 1:18 a bylo to nic moc.
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
rsa píše:Tak taky přispěju do této diskuze.
Taky se přikláním k tomuto názoru
Právě kvůli té údržbě jsem z počátku uvažoval o tom 2wd... Zeptám se tedy: jak náročné je provést údržbu na 4wd - je ji schopen vůbec provést laik který s tím nemá žádné zkušenosti?
Co je potřeba zkontrolovat, vyčistit, promazat nebo zkontrolovat po každém ježdění, nebo dejme tomu jednou mesíčně, když budu jezdit převážně asi jen o víkendech? Na co si dávat pozor? Mockrát děkuji
Podle mě není nijak náročnější na znalosti, že by to jako začátečník nezvládl... Je maximálně náročnější na čas a peníze. Prostě je tam víc věcí, který se musí vyčistit, občas vyměnit...
Jirka Masník
palo-1 píše:Právě kvůli té údržbě jsem z počátku uvažoval o tom 2wd... Zeptám se tedy: jak náročné je provést údržbu na 4wd - je ji schopen vůbec provést laik který s tím nemá žádné zkušenosti?
Nenech se vyděsit, vyraž do krámu a kup něco co se TOBĚ bude líbit!
Na vyčištění auta nepotřebuješ žádné extra zkušenosti (a jsou lidé co na to i totálně kašlou a přesto jezdí), stejně tak jako na řízení zadokolky nepotřebuješ reflexy Supermana a Schumacher dohromady.
samozrejme 1/16tky nebudu v terene excelovat no
aj ked je rozdiel 1/16 buggy a 1/16 monster, preto som spomenul tu 1/14 truggynu od losi napr. Ale jasne, idealne mat 1/8 - top! Co sa udrzby tyka, na aute je vela veci - loziska, tlmice, motor, auto ako take ktore potrebujes s roznou frekvenciou cistit a udrzovat, takze jeden diferencial hore dole plus par dielov nespravia vobec taky velky rozdiel. Kardany alebo diferaky nepotrebujes menit casto, mozu ti vydrzat roky. A pokial je to auto mizernej kvality, budes plakat aj s konstrukciou 2wd.
A udrzba ako taka nie je ziadna veda, je to ako lego pre vacsie deti so srobovakom
Cloveka bavi sa starat o svoju masinku a udrzovat ju cistu. Co sa casovej narocnosti tyka, velmi rychlo sa v tom zefektivnis, rozdiel potom uz len robi to, ci mas nejake iracionalne navrhnute auto a rozoberas ako divy pre kazdu prkotinu, alebo mas nieco ako moj sworkz a diferak mas vonku po 4 sroboch 
Proste ziadna panika
A udrzba ako taka nie je ziadna veda, je to ako lego pre vacsie deti so srobovakom
Proste ziadna panika
Zdarec všem začátečníkům a těm kteří se mi snažili poradit s výběrem auta, tak nakonec jsem koupil HPI TROPHY 4,6 RTR Truggy. A jsem velice spokojen po menších úpravách (jiné silnější servo na zatáčení) perfekt dělá sice velký rachot a smrdí ale to je na tom to nejlepší. Ještě jednou děkuji. A také jsem nasadil do HiMOTO buggy Z-3 1:10 stříďák 3250kv a to je úplně něco jiného než ten motor co tam byl.
Blade 450 , Blade Nano CP ,HiMOTO buggy Z-3 (3250KW) , TROPHY 4,6 Truggy, CEN ME16 Rally 4WD