Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
visna

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#226 Příspěvek od visna »

zdravim,
chcem sa spytat ohladom modulacie, DX8 pouziva aj DSMX alebo iba DSM2
lebo niekde pisu iba DSM2 a niekde DSM2/DSMX

vdaka
baui

#227 Příspěvek od baui »

DX8 jsou vsechny DSMX. Jen nektere maji na okynku displaye logo DSM2, protoze v dobe vypusteni DX8 jeste Horizon Hobby neoznamil DSMX.
Tom
nevlad
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od nevlad »

Na DX8 je vychozi nastaveni DSMX. Podle popisu jsou oba systemy kompatibilni v obou smerech, tj. TX DSMX > RX DSM i TX DSM > RX DSMX. Pokud by se presto vyskytl problem, lze v System Setup / Frame Rate prepnout na DSM2.
Vice napr. zde:
http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonlin ... about.html
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, FunCub, Gama2100, FrSky Tandem X20
xener

#229 Příspěvek od xener »

mylis si DSM s DSM2. Vysielace DSMX nie su kompatibilne s DSM, iba s DSM2.
s DSM je kompatibilna iba DX7 DSM2.
nevlad
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od nevlad »

Jj, vypadla mi dvojka: TX DSMX > RX DSM2 i TX DSM2 > RX DSMX
elektrik

#231 Příspěvek od elektrik »

Zítra posílám mou DX8 znovu na servis s potenciometrem křidélek (podruhé, koupeno v únoru 2011). Zkusím se s prodejcem domluvit na výměnu za novější model... snad mi to odklepnou. Křidélka mi poskakují už zas až o -33% a středovou polohu jsem rád, když udržím v rozmezí 10%. Spektrum mám fakt rád, je to super vysílač, ale tahle chyba mě opravdu dere nervy.
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9
baui

#232 Příspěvek od baui »

Jestli ti ji tvuj dodavatel posila do Astry, jako ze asi ano, urguj servis primo u vyrobce :wink: Dopadnes tak lip.
Tom
visna

#233 Příspěvek od visna »

elektrik píše:Zítra posílám mou DX8 znovu na servis s potenciometrem křidélek (podruhé, koupeno v únoru 2011). Zkusím se s prodejcem domluvit na výměnu za novější model... snad mi to odklepnou. Křidélka mi poskakují už zas až o -33% a středovou polohu jsem rád, když udržím v rozmezí 10%. Spektrum mám fakt rád, je to super vysílač, ale tahle chyba mě opravdu dere nervy.

caute, mam otazku,
zisti clovek takuto chybu aj na simulatore, alebo iba s realnym modelom ?
planujem totiz kupu DX8 ale najskor so simulatorom, ked sa po dvoch rokoch dostanem nahodou k realnym modelom, co potom ?

mj
baui

#234 Příspěvek od baui »

visna píše:caute, mam otazku,
zisti clovek takuto chybu aj na simulatore, alebo iba s realnym modelom ?
planujem totiz kupu DX8 ale najskor so simulatorom, ked sa po dvoch rokoch dostanem nahodou k realnym modelom, co potom ?

mj

Ano, tuhle chybu zjistis primo v servo monitoru na radiu, nepotrebujes ani ten simulator ;)
Tom
nevlad
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od nevlad »

elektrik píše:Zítra posílám mou DX8 znovu na servis s potenciometrem křidélek (podruhé, koupeno v únoru 2011). Zkusím se s prodejcem domluvit na výměnu za novější model... snad mi to odklepnou. Křidélka mi poskakují už zas až o -33% a středovou polohu jsem rád, když udržím v rozmezí 10%. Spektrum mám fakt rád, je to super vysílač, ale tahle chyba mě opravdu dere nervy.

Asi se ptam zbytecne, ale neresi to aktualizace software? Ve dvou poslednich verzich (2.03beta a 2.04) jsou nejake chyby zminovane a opravene.
A jeste se zeptam - je to opravdu potenciometrem? Zkousel jsi zmenu modu? Pokud ano, dela to stale stejny knipl?
HynX
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od HynX »

nevlad píše:

Asi se ptam zbytecne, ale neresi to aktualizace software? Ve dvou poslednich verzich (2.03beta a 2.04) jsou nejake chyby zminovane a opravene.
A jeste se zeptam - je to opravdu potenciometrem? Zkousel jsi zmenu modu? Pokud ano, dela to stale stejny knipl?
no ja som tiez moju DX8-micku minulu stredu bol reklamovat. tiez v prdeli kniple. pri pohybe plynom reagovala aj smerovka (mod2). fw mam 2.04.
pls kde je nieco pisane o tych chybach? v community som nic nevidel...
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
nevlad
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od nevlad »

Popis zmen je primo na webu Spektrum Community u jednotlivych verzi softu:

V2.04 Software Update
•Supports new telemetry G-Force sensors
•Calibration screen/ function has been improved
•Elevons when Flap System is active bug has been corrected
•Wing/tail channel assignment and switch selection interaction has been fixed.

Known Issue with 2.03 BETA
We are aware of an issue with the latest version of AirWare that affects certain airplanes with Elevon wing types. This issue DOES affect the Parkzone F-27Q Stryker. It has been determined that the Flap System influences airplanes with Elevon wing types in the following way: if a switch is toggled to control flap positions, the elevator trim will reverse. We recommend that if you have an airplane using the Elevon wing type, that you set the Flap System Switch to Inh (inhibit). Setting the switch to inhibit prevents the incorrect operation of elevator trim. Horizon Hobby is working hard to eliminate this undesired interaction and will provide an update on this site when the correction is fully implemented.

All Beta AirWare updates have been extensively tested by our internal and external test teams prior to public release. Due to the complex nature of the software and the nearly endless combination of setups that are possible, the first public exposure of a new version to thousands of consumers is the most likely time to uncover any undetected issues. As always, the pilot should ensure that all programming behaves as intended in the model.

V2.01 Software Updates
•Language translations corrected in telemetry and helicopter screens.
•Timer screen allows access to change throttle stick position.
•Telemetry screens for PowerBox and other sensors are not shown when the Display control is set to Inhibit.
•A model file that has the timer set to Inhibit can now be imported correctly.
•Flap system output positions are updated immediately as changes are made.

Neco se da najit i googlem zde: http://zkr.cz/0uy

Samozrejme se to zde popsanych problemu tykat nemusi, ale treba jo.
HynX
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od HynX »

no ale ak to spravne chapem, tak vo verzii 2.04 by uz nemal byt ziadny problem. a ja mam 2.04

mne vysielac robi toto: http://www.youtube.com/watch?v=q-q5OwhWyCk (pri hybani plynu sa hybe aj smerovka)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
baui

#239 Příspěvek od baui »

To je známá mechanická chyba potenciometrů, kterou HH vydali na recall v servisním oznámení tady -> http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonline/knews/karticles/k48_spektrum_update/k48_gimble_bulletin.html

Vyžaduje to odeslání zpět přes tvého dealera na servis v zastoupení HH, kde ti vymění potenciometry, přehrají firmware včetně dvou sekcí, které běžně doma upgradovat nelze a rádio zkalibrují. Nezapomeň popsat do protokolu o jaký problém jde a že je potřeba tuto opravu provést, ať se ti to nesekne zbytečně v ČR a nemusíš to posílat dvakrát.
Tom
xener

#240 Příspěvek od xener »

Hynx, ako dlho mas tu DX8?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“