Termický vetroň - rozpetie okolo 2,5-3m

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#226 Příspěvek od Abu »

Neco ke cteni
http://www.komet.ic.cz/absolution.html

Letet pomalu, no ma to zhruba 45g/dm2, takze minimalka bude rozhodne vetsi nez u EGE s 19g/dm2.
Ale co mam ja trimetrovku s plosnym 50, tak si nemuzu stezovat, s klapkama to jde na pristani slusne zbrzdit. Pri protivetru a trose odvahy by to slo i chytit do ruky :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
martijn
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od martijn »

Jetson píše: předpokládám, že má třídílné křídlo

Ano má třídílné křídlo, centroplán a uši na laminátové spojce. Minimálka je trochu větší, než úplně malá :) ale je to jak píše Abu - na klapkách to jde na přistání velmi pěkně zabrzdit. Do té ruky by to asi také šlo. Teoreticky ovšem. V praxi bych si asi cvrknul.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od Jetson »

Teď mi zase kámoš nasadil brouka do hlavy, protože vychválil do nebe vlastnosti Thermic Dreama, kterého měl několik let doma a začínal na něm jeho syn.

Uvidíme, přišel přeplatek za plyn a za elektriku, tak už se můžu rozhodovat opravdu jen citem. :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od Abu »

martijn píše:Do té ruky by to asi také šlo. Teoreticky ovšem. V praxi bych si asi cvrknul.

To ja asi taky... ale videl jsem to na videu s podobnym modelem.

Jetson píše:Uvidíme, přišel přeplatek za plyn a za elektriku, tak už se můžu rozhodovat opravdu jen citem. :D

Stastny to clovek, proc ja mam vzdycky nedoplatek :(
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od Doktor »

Jetson píše:Teď mi zase kámoš nasadil brouka do hlavy, protože vychválil do nebe vlastnosti Thermic Dreama, kterého měl několik let doma a začínal na něm jeho syn.

Uvidíme, přišel přeplatek za plyn a za elektriku, tak už se můžu rozhodovat opravdu jen citem. :D

Thermik Dream je pro mě jedna z nejkrásnějších třímetrovek (klasická konstrukce) na trhu. Kdybych doma neměl už "tři a půl" termiků :) , tak o něm vážně uvažuju. Třídílný křídlo nemusim, ale jinak je nádhernej. :wink:
were
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od were »

Tridilny kridla maji hodne do sebe - hlavne kdyz se snazim kamaradum nacpat do auta svoji obavanou krabici s 3,7m termikem s dvojdilnym kridlem :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od Doktor »

Ono co Ti je platné že křídlo rozložíš na "metry", když Ti stejně zbyde trup dlouhej metr a půl. :wink:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od Jetson »

Abu píše:Stastny to clovek, proc ja mam vzdycky nedoplatek :(

Musíš rodině vysvětlit, že světlo a teplo je nezdravé a může i zabít. :wink:
graup15

#234 Příspěvek od graup15 »

Abu píše:Neco ke cteni
http://www.komet.ic.cz/absolution.html

Letet pomalu, no ma to zhruba 45g/dm2, takze minimalka bude rozhodne vetsi nez u EGE s 19g/dm2.
Ale co mam ja trimetrovku s plosnym 50, tak si nemuzu stezovat, s klapkama to jde na pristani slusne zbrzdit. Pri protivetru a trose odvahy by to slo i chytit do ruky :wink:

Ono by to šlo i za bězvětří...je to opět o naprosto přesné pilotáži. Viděl jsi video z Amperfestu..tak v poslední fázi před dosednutím, by stačilo přitáhnout až do pádu..a model v tomto chytit. Ale jak říkám..chce to naprosto precizní pilotáž a vydřený (vylétaný) rozpočet.
kovaco

vetrone

#235 Příspěvek od kovaco »

Pánové, máte někdo zkusenosti z Volcana 3,7 m ? V základním vybavení je asi za 12 k. Taky čekám na vyplacení přeplatků.
Díky
OK53 :lol:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od Doktor »

kovaco

volcano

#237 Příspěvek od kovaco »

Díky.dnes jsem mluvil s výrobcem. Je možný udělat z tohoto éra doslovně hotlainer. Jenom jsem chtěl znát názor někoho, kdo ho již má. Má ?
OK53
Abu
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Abu »

>> kovaco
Doktor se ti snazil naznacit, ze s jednim leta zdejsi uzivatel "m2"
Druhe Volacno osazoval zdejsi uzivatel "Graup" pro Jirku Michalka (ktery se tu mozan taky velmi sporadicku zjevuje, ale uz nevim pod jakou prezdivkou).
Takze zkusenosti urcite jsou a to primo na dosah ruky :wink:

graup15 píše:Ono by to šlo i za bězvětří...je to opět o naprosto přesné pilotáži. Viděl jsi video z Amperfestu..tak v poslední fázi před dosednutím, by stačilo přitáhnout až do pádu..a model v tomto chytit.

Taky se mi povedlo par takovych pristani, ale protoze vim jak mizerne umim chytat, tak bych to urcite chytil blbe a zuchlo by mi to na zem... nebo bych to vzal za kridlo a promacknul potah... ono i pristani k noze s takovym modelem vetsinou vyvola pochvalne mruceni, tak radeji vic neiskuju :)

Jetson píše:Musíš rodině vysvětlit, že světlo a teplo je nezdravé a může i zabít. :wink:

Nejhorsi je tepla voda, voni se snad koupou 10x denne !!! :(
TURING

#239 Příspěvek od TURING »

Jeste prihodim do diskuze model Duke od Modellstudio.

http://www.modellstudio.cz/index.php?&d ... ail&id=956

Znate ? Mate nekdo zkusenost ?
kovaco

volcano

#240 Příspěvek od kovaco »

to-abu
Díky za info. Včera jsem to zabalil jak batole. :lol: A teď už zase straším, njn :lol:
OK53
Odpovědět

Zpět na „Větroně“