Protos 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Zamčeno
Zpráva
Autor
michalval

#226 Příspěvek od michalval »

jeste obcas nekdo radi krome toho vybiti na polovinu, ulozit baterky do chladu - napr. do lednice (ne do mrazaku)
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#227 Příspěvek od Bizon »

Je to tak, vybít někam ke 3.8V na článek a dát do ledničky je zaručeně nejšetrnější způsob. U novějších typů li-polek to ale už není tak kritické, tam lednička není skoro vůbec nutná, mělo by stačit trochu vybít.

To Ëwrybady: Druhá nejpravděpodobnější možnost proč ti ty paky odcházejí je že jsou trochu přetěžované. Ono v těch 500 dostávají obecně baterky hodně zabrat, hlavně proto že se s oblibou lítají 2.2Ah. Vždyť setový regl k Protosu je 80A, takže i kdyby tahal max 60A tak na takový akumulátor je to fakt moc. Plánuju časem jít do 500, a baterky tam půjdou 6S 3Ah, právě aby nedostávaly zbytečně velký čoud...
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od ËWRYBADY »

Čau.Zabrat dostávaj určitě hodně..A kdyby pomohlo těch 3Ah tak bych to určitě taky zkusil..
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#229 Příspěvek od Bizon »

Věřím že to pomůže, pro 20-30C 3Ah akupak je 30A pohoda, 60A chvilkově taky, a špičkové by měl dát teoreticky 90A, takže zátěž v 500 vrtulníku by měl zvládat celkem dobře. Jestli se nebráníš HC, tak bych zkusil vzít tento aku: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9262

S 3S 2.2Ah stejné značky mám dobré zkušenosti ve 450...
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od ËWRYBADY »

Čau.
Nemáte někdo na prodej nástavec na pastorek 14Z nebo i pastorek nebo oboje..Nobo kdyby byl někdo tak hodný a případně mi ho jen zapůjčil na otestování..Furt se mi hřeje ten Scorpion 880Kv..(6S lipol)Lítám na křivky okolo 90% motoru..Kdybych dal tu 14ku tak by se třeba odlehčilo,já dal křivku okolo 100% a bylo to..800Kč se mi nechce dávat,když nevím jestli to tak bude fungovat..
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od oskar 007 »

Zdravím, měl sem msh po ráně tak jsem ho opravil důležité šrouby zalepil ,některé hřídele namazal a šel jsem na to znovu. 1 baterka v pohodě... 2há asi v 1,5m výšce při visu najdnou jakoby nefungovaly serva... Visím a najednou levý bok šel k zemi neuvěřitelnou rychlostí... Nedokážu si představit kdyby mě trefil co by se stalo.... Nevíte v čem je zakopaný pes??? Zuby v servech byly vyměněny.
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
michalval

#232 Příspěvek od michalval »

Neuvolnila se Ti páka jednoho serva na cyklice? (vyháknuté očko z kulového čepu, nebo čep z páky nebo páka ze serva)
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od oskar 007 »

ne, já jsem sice začátečník ale takové věci bych si všiml... chci dát protose dohromady a jít znovu do vzduchu ale nechce se mi dávat zbytečně peníze za díly když to dopadne stejně... musí tam být někde zrada... :cry:
www.hrabanek-sroubky.cz
michalval

#234 Příspěvek od michalval »

Já jsem taky začátečník :) ale tohle (podle Tvého popisu stejně) se stalo mýmu zkušenějšímu kámošovi z Protosem.
Obecně: když jde helina na bok, tak je deska cykliky na křivo, a otázka je proč? Jestli nepracuje servo, tak jak má nebo je problém s pákou nebo přepákováním?
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od oskar 007 »

já nevím.. fakt sem ho celý prolezl a nic jsem nenašel... Leda se mi zdají možná málo utahnuté listy, ale ty se mohli povolit při pádu. Co by se vůbec stalo kdyby nebyly dokonale utaženy.
www.hrabanek-sroubky.cz
prochel
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od prochel »

oskar 007 píše:já nevím.. fakt sem ho celý prolezl a nic jsem nenašel... Leda se mi zdají možná málo utahnuté listy, ale ty se mohli povolit při pádu. Co by se vůbec stalo kdyby nebyly dokonale utaženy.
listama to stopro není , to co popisuješ vypadá na servo nebo vypadlý táhlo ,
a nebo sis cvrnknul do páky křidýlek a chceš to svést na technickou závadu :D :D :D
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od oskar 007 »

já sice nejsem Pan pilot... Zatím lítam kolečka, osmičky nějaký ten loping a to je vše ale vím jak je msh citlivý a rychlý. takže bych to viděl na závadu v servu... Budu si ho muset pořádně na zemi proklepnout. Jinak díky za odpovědi.
www.hrabanek-sroubky.cz
1one

#238 Příspěvek od 1one »

oskar 007 píše:Zdravím, měl sem msh po ráně tak jsem ho opravil důležité šrouby zalepil ,některé hřídele namazal a šel jsem na to znovu. 1 baterka v pohodě... 2há asi v 1,5m výšce při visu najdnou jakoby nefungovaly serva... Visím a najednou levý bok šel k zemi neuvěřitelnou rychlostí... Nedokážu si představit kdyby mě trefil co by se stalo.... Nevíte v čem je zakopaný pes??? Zuby v servech byly vyměněny.

To dotyčne servo co si ho rozebral asi už neni stoprocentni,radši ho zahod. ušetříš si tim nervy a penízky. Pádu bude ješte hodne ..tak hlavne to nevzdávat..
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od pkotatko »

To oskar 007: Co to máš za serva? Taky bych to viděl na problém v servu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od oskar 007 »

serva tam mám HD - 3688HB Myslím že to zas uplné šunty nejsou. já je prolezu od zhora až dolů. Třebas jestli se mi někde nedostal vylámaný zub nebo nečistota a pak to tak dopadlo... I když sem naposledy měnil převody tuším že sem to správně vyčistil...
www.hrabanek-sroubky.cz
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 500“