Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bradik

Re: Beta 1400 - stavba

#2146 Příspěvek od Bradik »

Tak dnesek se nevydaril, vypadek signalu cca 10m nad zemi a 30m daleko, padal asi 2 vteriny a signal se nechytl. Po dopadu (mozna i behem padu) pipal regulator prerusovane jakoby Rx nemel signal, vsechno bylo zapojene tak jak ma. Po znovupripojeni baterky doma vsechny prvky funkcni. Mate nejaky tip na zavadu? Tx Spektrum DX7, Rx Orange 9ch, jinak setova vybava. Mohla by byt pricina nepouziti doplnkoveho satelitniho Rx? Vyplatil by se koupit satelit, nebo je to zbytecna vec? Diiiky
Obrázek + zlomeny trup pod vrtuli a nalomena vyskovka...
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
Ticcino

#2147 Příspěvek od Ticcino »

Něco podobného se mi stalo se dvěma jinými letadly. Pokaždé tam ale byl Orange 6ch. Vinu jsem svaloval na výpadek signálu, ale po hlubší analýze bylo příčinou prvního pádu přehřátí regulátoru (cca 120°C - soudě podle vybublaného EPP pod regulátorem) a jeho totální vypnutí. Ve druhém případě ve vzdálenosti asi 80m nad dráty vysokého napětí ztráta kontroly a pád. Tam bylo asi nějaký rušení, protože den po mě v tom samém místě spadl kolega s Futabou.

Ve tvém případě se možnost výpadku nabízí, ale nemusí to být. Po pádu přijímač blikal?
Bradik

#2148 Příspěvek od Bradik »

Tak to nevim jestli prijimac blikal, na to jsem se nedival...
Mrkvak

#2149 Příspěvek od Mrkvak »

Tak přehřátý regl (a kompletně vypnutý, včetně BEC) to nebude, to by to ani nepípalo, ne?
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
yupee
Kontaktovat uživatele:

#2150 Příspěvek od yupee »

Mrkvak píše:Tak přehřátý regl (a kompletně vypnutý, včetně BEC) to nebude, to by to ani nepípalo, ne?

Neni nahodou Orange nejaka cinska kopie?
Sice se tvari jako ze "OrangeRx quality is guaranteed." ale zname to :-)
Co "range test" - byl?

Ja ale taky riskuju a pouzivam z Ciny leccos :-)

L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Bradik

#2151 Příspěvek od Bradik »

Range test nebyl, ale pri tom letu jsem byl aj pres 200m daleko, takze v tom to asi nebylo. Tak nevim jestli by pomohly satelity, nebo radsi nelitat a koupit Spektrum, az budou prachy. Orange mam aj ve Funcubovi, tak uz mam docela bobky, ten uz mi jednou spadl, ale to bylo reglem. Jenom jestli to teda bylo prijimacem... :?
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2152 Příspěvek od Pajas »

No, ORANGE ve FunCubovi bych na 100% nedoporučoval. TOTO video si myslím ukazuje na vady ORANGE Rx, sice to je trochu zavádějící, ale... http://www.youtube.com/watch?v=KNnvzpm-D2Q .
Mrkvak

#2153 Příspěvek od Mrkvak »

No, tak naprosto stejná věc se stala dneska bráchovi. Beta, range check byl odfláknutý (~20m), setová výbava. Pád z 10m pod plným plynem do oranice (cca 50m daleko), čumák na 3 kusy + zbytek trupu. Nejsem schopný vyloučit, že to nebylo rukama (měl jsem ve vzduchu Alphu a moc se mi ji nechtělo spouštět z očí), ale dušuje se že ne. Že by bylo cosi shnilého v Pelikánově setech?
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2154 Příspěvek od Pajas »

Možná, mně se nikdy nic nestalo s mojí setovou RC soupravou. A ty máš CADET? Já nevím, nečtu to tady často :).
Bradik

#2155 Příspěvek od Bradik »

Tak zaver je ze pujdu do original prijimacu, snad budou v pohode. Jo, prodam 2 Orange (9 a 6ch) :wink: Akorat este jedna vec, muzu bezpecne litat i bez satelitu? Vyplati se to koupit? Jsou dost mastnee.
Mc_Green

#2156 Příspěvek od Mc_Green »

Já lítám ze setovou výbavou a prozatim pokaždý v pohodě a lítám asi 4 měsíce. Takže setová výbava podle je docela spolehlivá, a nebo jsem měl štěstí na kus.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2157 Příspěvek od Klubas »

S těmi satelity nevím.. Měl jsem nejdřív Cadeta a teď Frsky a zatím ani jeden problém se signálem a to lítám až na hranici viditelnosti.. U těchto systémů satelity nejsou a myslím že je ani nepotřebují. Nejdřív to zkus bez nich, a uvidíš, určitě i spektrum má nějákou signalizaci špatného signálu, když to bude pípat tak satelity dokoupíš.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
yupee
Kontaktovat uživatele:

#2158 Příspěvek od yupee »

Klubas píše:S těmi satelity nevím.. Měl jsem nejdřív Cadeta a teď Frsky a zatím ani jeden problém se signálem a to lítám až na hranici viditelnosti.. U těchto systémů satelity nejsou a myslím že je ani nepotřebují. Nejdřív to zkus bez nich, a uvidíš, určitě i spektrum má nějákou signalizaci špatného signálu, když to bude pípat tak satelity dokoupíš.

Myslim ze satelity jsou treba v extremnich pripadech kde hrozi zastineni anten radiove neprostupnym modelem na hranici dosahu signalu.
Tohle myslim u bety priliz nehrozi - pokud ji nevidis je stale jeste rezerva v signalu a EPP je pomerne dobre radiove prostupne.

L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2159 Příspěvek od Pajas »

No, já nejsem odborník. Anténa má bejt rovnoběžně s anténou vysílače a jakmile se model nějak natočí, tak zapracuje satelitní přijímač. Ten totiž dáváme do modelu tak, že jeho antény jsou kolmé k anténám přijímače. Takže jakmile je model v pozici, kdy by eventuálně mohlo dojít ke ztrátě signálu, tak začne přijímat satelitní přijímač. To je ale silně teoretické, moc často se to asi nestává, ale samozřejmě když už satelit, tak ho tam dát.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#2160 Příspěvek od Werret007 »

Mám v Betě AR500 a bez problémů, létání až do nevidím, ten je bez satelitu, jinak u Maxi Swifta mám AR6210 se satelitem jen z toho důvodu že přeci je tam trochu toho uhlíku povícero. Jinak také bez problému.
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“