FrSky Taranis - šesté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lubo3

Re: FrSky Taranis - šesté pokračování

#211 Příspěvek od Lubo3 »

Zdravim Vas a ziadam o radu, nakolko moje napady sa uz minuli.

Radio Taranis X9Dplus, primac S8R.
Vsetko zapojene na prislusnych kanaloch, radio sparovane, zalozeny novy model, napipane zakladne veci.

Ak zapojim serva na servotester, idu od kraja po kraj.

Ak ich zapojim do primaca a dam plnu vychylku, maju velmi kratky chod. Maju asi len stvrtinove vychylky.
Vsade, kde sa nastavuje a obmedzuje chod serva mam 100%.
Nekopiroval som ziadny model, primac je novy, prvy krat parovany.
Budem rad za kazdu radu.
Dakujem
Naposledy upravil(a) Lubo3 dne pon 27.09.2021 17:15, celkem upraveno 1 x.
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
Joker
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Joker »

A jiný přijímač Ti funguje? Mě pomohlo zkalibrovat vysílač. Jos
Lopez
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Lopez »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ofd7BJUPacE[/youtube]
Lubo3

#214 Příspěvek od Lubo3 »

To video by mohlo pomoct. vyskusam. dakujem
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
Igor659

#215 Příspěvek od Igor659 »

Lubo3 problém by taky mohl souviset se stabilizací. Neudělal sis nastavení stabilizace bez zahýbání kniplama. Zkus si poslat něco třeba na kanál 8, ten by stabilizace neměla ovlivnit. Nebo si stabilizaci znovu nastav a ve správný čas zahýbej kniplama na oba dorazy. V nastavení serv nesmí být omezení koncových poloh, aby signál měl hodnoty od 1 mS do 2 mS. Možná jsi zmáčknul bindovací tlačítko, když bylo zapnuto napájení a to spustilo nastavení stabilizace aniž by sis to uvědomil.
Postup nastavení stabilizace se dá najít ve videjích na webu RC studia.
Igor
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
zelkar

#216 Příspěvek od zelkar »

Ten problém znám. I když je stabilizace neaktivní, je potřeba udělat "check" = na 12. kanál nahodit nějakým přepínačem hodnotu 100 a zpět na nulu zhruba v jedné sekundě, a to třikrát za sebou v rychlém sledu! Pak si zamáváš kormidly na doraz a jsi doma :D
Když to napoprvé netrefíš, zkus to znova.
FrSky / Dingo, F5J ...
Lubo3

#217 Příspěvek od Lubo3 »

Vdaka za vsetky rady, hned jak sa najde cas vsetko vyskusam.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od thsoft »

Lubo3 píše:Vdaka za vsetky rady, hned jak sa najde cas vsetko vyskusam.
Ted jsem resil to same jen me to chodilo asi 75 procent vychlek.

Došel jsem k závěru že si tam stabilizace dělá rezervu aby mohla stabilizovat a protože ji v tomto modelu nechci tak jsem ji přes nastavení úplně vypnul. Chodí to hnedle 100 procent. [emoji3]

Tomáš

Sent from my iPhone and I will remove the signature
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
prikrylm

#219 Příspěvek od prikrylm »

SxR si nedělá rezervu. Má nastavená maxima (tuším, továrně 50%?). Pokud jsou tato maxima nevhodně nastavená, tak, jak se píše výš, je potřeba tato maxima nastavit.
A TO se nedělá v rádiu, ale po uvedení přijímače do stavu "nastavuju TO, jak jsem rovně a výchylky", TO je zmíněný ch12, případně dlouhé podržení BIND. Jakmile si přijímač zapíše hodnoty, kdy je "rovně", "zamává" servy, aby obsluhu upozornil, že teď očekává na kanálech, které stabilizuje, maximální a minimální výchylky, které může do serv poslat (aby nešel za mechanické limity, žejo).

Prakticky.
Teď si zrovna neuvědomuju, jestli mají SxR, resp SRx nějaký režim, kdy posílají přímo signál z rádia na piny, takže bych postupoval tak, že v rádiu nastavím výchylky plné (+-100%), přijímač uvedl do stavu "nastavuju...", po zamávání řídícími plochami nastavil limity na těch 100%, co mám v rádiu, pak nastavil přes rádio maxima výchylek, aby se něco mechanicky zbytečně nenamáhalo, pak provedl nastavení maxim v přijímači ještě jednou se "správně" nastavenými limity.

Edit: plus korekce
Naposledy upravil(a) prikrylm dne pon 04.10.2021 8:51, celkem upraveno 1 x.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Lubo3

#220 Příspěvek od Lubo3 »

Trochu som ponocoval, ale problem vyrieseny. Dufam, ze bol posledny. Self check na x-ty krat posluchol a vychylky chodia na max. Dakujem za vsetky rady.
prikrylm

#221 Příspěvek od prikrylm »

Ještě korekce - když se u SxR přes LUA vypne režim stabilizace (funguje jako nestabilizovaný RX), tak výchylky odpovídají tomu, co se posílá z rádia. Pro nastavení hranic výchylek tedy není potřeba provádět šarádu přes dvojí "setup" přijímače.

Takže přes LUA vypnout stabilizaci, nastavit výchylky, zapnout stabilizaci a potom, výše popsaným způsobem nastavit výchylky, aby stabilizace věděla, jak daleko může zajít...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Lubo3

#222 Příspěvek od Lubo3 »

prikrylm píše:Ještě korekce - když se u SxR přes LUA vypne režim stabilizace (funguje jako nestabilizovaný RX), tak výchylky odpovídají tomu, co se posílá z rádia. Pro nastavení hranic výchylek tedy není potřeba provádět šarádu přes dvojí "setup" přijímače.

Takže přes LUA vypnout stabilizaci, nastavit výchylky, zapnout stabilizaci a potom, výše popsaným způsobem nastavit výchylky, aby stabilizace věděla, jak daleko může zajít...

Vyborna rada, takto to spravim.
Dik
dudaj

#223 Příspěvek od dudaj »

Kluci mám problém s nastavením FS
Vysílač QX7s

když ho nastavím, podvozky vždy zajedou do středu. Což není až takový problém, ale při obnovení signálu se vrátí tak prudce, že už mi to jednou zalomilo páku.
Takže bych potřeboval, aby podvozky zůstaly ve stejné poloze při ztrátě signálu a ostatní se vrátilo do přednastavených poloh.
Mám podvozky na samostatném přijímači a vše ostatní na druhém. Jde nastavit každý přijímač zvlášť?

Nemohu si dovolit, abych při krátkodobém výpadku přišel o podvozky, a nebo při delším běžel motor.

Díky za rady
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od sakulajda »

nastavil bych
u motoru - vychylku na minimum
u podvozku - posledni znamou pozici
nastavui ve vysilaci, prvni stranka modelu dole
dudaj

#225 Příspěvek od dudaj »

sakulajda píše:nastavil bych
u motoru - vychylku na minimum
u podvozku - posledni znamou pozici
nastavui ve vysilaci, prvni stranka modelu dole

Dík, mne nenapadlo ještě rozkliknout ve vlastním nastavení jednotlivé kanály :roll: .
Takže paráda.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“