FrSky X10 Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
coro

Re: FrSky X10 Horus

#211 Příspěvek od coro »

Tak som si spomenul na káblové zásuvky na stenách.. Je blbosť aby sa predávali označené (každá musí mať nejaké iné číslo), ale je aj blbosť aby neboli označené a človek musel zakaždým hľadať kam vedie.
Preto "sa vymysleli" také okienka kam sa to má napísať. Niekedy dokonca pekné s pripraveným štítkom a so sklíčkom.

Asi by nebolo ideálne aby pilot za letu skúšal, ktorým prepínačom sa čo robí.
Ale ani to aby za letu hľadal kde je napísané nejaké ELEV (aj keď len DR).. :)
Pritom mu ale všeobecné označenie napr. ABCD... ako má multiplex alebo 1234..., moc nepomôže.
Ale pripravené okienka pre pekné popisky, keď už si to rádio kúpi konkrétny človek a zrejme bude mať to ovládanie na väčšine modelov rovnaké, by mi pripadalo celkom vhodné - a možno až tak ako to je na tých krabičkách na stenu.

No nakoniec, šikovný modelár by si mohol nejaké vodové označenia aj vedieť vyrobiť, alebo si napríklad kúpiť propisot abecedu a potlačiť a nejak možno zalakovať alebo aspoň prelepiť nelepkavou izolepou (scotch crystal napr. ktorý nehnusí..)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#212 Příspěvek od rampa_mckvak »

macil píše:Aha a na ktoromže prepínači chceš mať ELEV D/R? Pretože ja ho chcem mať určite na inom. :wink:
A navyše, na inom modeli možno budem mať na tom istom prepínači nejakú inú funkciu.
A ešte malá poznámka. Hádaj, ako má označené prepínače nové Spektrum iX-12. :wink: Alebo hoci aj stará DX18-ka.

Mlho vždyť už nějakou tu dobu o tom zde hovoříme. Moc dobře víš, že pokud jde o openTX, tak si tedy třeba to ELEV D/R přiřadíš kam chceš a popisek si tam nedáš. Já si to také přiřadím kam chci a popisek si tam dám. A myslím, že je to vyřešeno. Jo a nevím proč bych si přepínání výškovky na jiném letadle dával jinam a měl tam jinou funci. Já tedy rozhodně ne :wink:
O novém Spektru ani hádat nechci, neb kdybych se nezajímal o X10, tak tu nebrečím nad popiskama a rovnou si pořídím další Spektrum :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Woita »

coro píše:...
Ale pripravené okienka pre pekné popisky, keď už si to rádio kúpi konkrétny človek a zrejme bude mať to ovládanie na väčšine modelov rovnaké, by mi pripadalo celkom vhodné - a možno až tak ako to je na tých krabičkách na stenu...

Tohle asi ne, u všech modelů to nebude stejné, takže při střídání modelů bych musel přednavat popisky. Lítám různé typy letadel, koptery i vrtulníky, a teď nově ještě takovou to pozemní loďku - airboat. To bych se z těch papírků v zasouvacích přehrádkách asi opupínkoval.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Lark

#214 Příspěvek od Lark »

Hele, a co si udělat takové výměnné štítky, jako se kdysi používaly na PC-klávesnicích na funkční klávesy, a pro každý program se nasazoval jiný. :lol: :lol: :lol:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#215 Příspěvek od rampa_mckvak »

lubo1 píše:To je ten probém....
V OpenTX nič také, eko D-R neexistuje.... a keď si ho vytvoríš - priradiš si ho tam kde chceš a zapneš ho hore, alebo dole tak ako chceš.....
U Frsky OS pravdepodobne takáto funkcia existuje, ale priradenie je voľné.....
Takže popiska D-R nemôže existovať.....
Mal som Futabu, mal som Graupnera a Hiteca - kde to bolo priradené, au už by som to nechcel.....
Mal som MPX EVO, kde to bolo na 90 percent voľne priraditeľné.....
Teraz mám Taranisa, kde to je úplne voľné.....
No a až by to bolo napevno, tak to nechcem vôbec......
Momentálne ukecávam Ježura na Horusa... uvidíme......
Ale hĺadať pevné priradenie je ako nadávať, že na Smartfoune niesu mechanické tlačítka....
No a pokiaĺ je problém s pameťou kde čo je.... dá sa vytvoriť obrázok a ten sa spustí pri zapnutí rádia, výbere modelu, stlačení tlačítka...... a zobrazí sa rozloženie tlačítiek a spínačov.... poprípade pri prepnutí čohokoľvek to v predvolenom jazyku povie, čo to robí......
Teda v OpenTx...
FrskyOs nepoznám....tam neviem....
EDIT
.... no a až budem chcieť aby to fungovalo ako Spectrum - tak si kúpim Spectrum.....
Edit2
Horus objednaný....

Já tomu rozumím a některým zdejším argumentům také už začínám rozumět :) , ale, nějak tu moc motáme dohromady pevný soft a openTX
Naštěstí žádného Smartfouna apod. nemám, takže, to mě netrápí. Jsem stále talčítkový typ a co překáží v kapse a vydrží to nabité max dva dny, mi do baráku nesmí :mrgreen:
Ano vytváření obrázků je jistým řešením a zatím si myslím, ne vždy ideálním. A problém s pamětí? tak ten čeká každého z nás. A nemyslete si, že se vás to netýká. Někdo dříve, někdo později :mrgreen: :wink:

Blahopřeji k ukecání Ježura a objednání Horuse.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak

#216 Příspěvek od rampa_mckvak »

Lark píše:Hele, a co si udělat takové výměnné štítky, jako se kdysi používaly na PC-klávesnicích na funkční klávesy, a pro každý program se nasazoval jiný. :lol: :lol: :lol:

A co rovnou na každý typ letadla, loďky, auta, tanku atd. mít jednu vysílačku. Ať to trochu vypadá :lol:
Co neubrzdíš neukecáš.
Lark

#217 Příspěvek od Lark »

Taky by to bylo řešení. :lol: A le vážně, dnes je to volné přiřazování přepínačů běžné a ani nemusí jít o Open Tx, takže bych se přimlouval jen za ta čísla, případně jako má Gr. SWn pro přepínače, Ctrln pro poťáky a Ln pro logické. Když se člověk dodatečně hrabe v nastavení, tak to dost pomáhá v orientaci, protože nemusí jít jen o běžné funkce, které se opakují na všech modelech, ale třeba i o další pomocné funkce, a pak je na první pohled v programu vidět, kterým ovladačem to je řízené. Hlavně u staršího modelu, který se dlouho nepoužíval.
Kreyson

#218 Příspěvek od Kreyson »

Tak to vidim i ja. Za mne by stacilo nejake jednoduche oznaceni, napr. LS1, LS2 .... jako levy spinac. atp.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Woita »

Já jsem si kvůli paměti obarvil nekteré přepínače a když po delší době vezmu např. vrtulník, tak vím že červená je autorotace, modrá troje otáčky motoru a žlutá je záchrana. U jiného letadla to zase znamená něco jiného, ale ta mnemotechnika tam nějaké je, takže např. u letadla je červená zámek plynu (podobné jako u heliny autorotace):
Barevné přepínače.JPG
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od lubo1 »

Kreyson píše:Tak to vidim i ja. Za mne by stacilo nejake jednoduche oznaceni, napr. LS1, LS2 .... jako levy spinac. atp.

.... SA až SG sú spínače....
S1a S2 otočné poťáky... LS RS sú bočné poťáky.... Tr - trimy...
... no a aby toho nebolo málo.... L1 až L32 sú logické spínače.... no a ak by toho bolo málo Gv1 až Gv9 ...ale pre každý letový režim sú premenné So všetkým sa dá pracovať...
Tu vidíš napríklad mixy na Herona..... spínačov minimum...
mix1.PNG

ale log spínačov požehnane...
mix2.PNG
Naposledy upravil(a) lubo1 dne ned 17.12.2017 18:02, celkem upraveno 1 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Lark

#221 Příspěvek od Lark »

To je v pořádku, ale proč jsou v programu značené jinak, než jaký je potisk na bedně, nebo je dokonce přejmenovávat. To mi moc přehledné nepřipadá, a když se chci jen podívat do programu nemusím hned cvakat přepínačem, aby mi to odvyprávěl.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od lubo1 »

Lark píše:To je v pořádku, ale proč jsou v programu značené jinak, než jaký je potisk na bedně, nebo je dokonce přejmenovávat. To mi moc přehledné nepřipadá, a když se chci jen podívat do programu nemusím hned cvakat přepínačem, aby mi to odvyprávěl.

Ako by nie.... pozri sa na moje mixy... tam sú..... na kanále CH11 - SG je prepínač, či bude knipel ovládať motor, alebo brzdy.... SC - zakrivenie profilu podľa letového režimu - žiadne/ pevne nastavené/pevne nastavené+ poťák... Ostatné sa mení podľa letových režimov....
Ale ja môžem použiť ako spínač - logický spínač, kde je povedzme ako vstup výška s výškomeru.... L20, L21, L22, L23....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne ned 17.12.2017 18:13, celkem upraveno 1 x.
Lark

#223 Příspěvek od Lark »

To už je ale něco úplně jiného. To nijak nesouvisí s potisky na bedně.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od lubo1 »

Lark píše:To už je ale něco úplně jiného. To nijak nesouvisí s potisky na bedně.

Tie možnosti ovládania na bedňu nijako nedáš pretože si ich vytvoríš ....ak je výška nad terénom viac ako x metrov....
Alebo sa mení funkcia tlačítka podľa toho, ako dlho si ho držal ... pod sekundu/ viac ako sekundu a menej ako dve/ viac ako dve....
Lark

#225 Příspěvek od Lark »

No to jsem samozřejmě pochopil :D, ale dohady jsou snad ohledně potisku na bedně, a ne o logických, nebo skrytých spínačích. :D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“