Mikro FPV koptérky
Re: Mikro FPV koptérky
Je to divné, já mám 5 strojů a 5 kamer, ale žádná to nedělá, jen někdy při plném plynu proběhne nějaka skoro neviditelná vlnka, a to mám dva stroje na 2S baterky. Takové rušení je fakt divné, já bych začal výměnou motoru, pokud máš jiný typ. Co máš za desku??
Ahoj, já mám jiný problém. Moje koptérka náhodně během letu vypne motory a hupsne na zem. Pak udělám odarmování - armování a vesele letí dál. Vzdálenost tak 2-3 m od vysílače. Failsave nastaven. FW jsem přehrál na aktuální verzi. Dělá to tak každou druhou nebo třetí baterku. Deska je Beecore F3 EVO od rotoramy.
To "Seba"
Jak jsem napsal, vše je od rotoramy.
- Deska: Beecore F3 EVO Brushed
- Motorky: 6x15 pro Tiny Whoop 59k RPM
- Kamera: Eachine TX01 kamera s 25mw
Náhradní motory zatím nemám, musím je objednat, ale to je ten nejmenší problém.
Stejně jsem si chtěl poříit sadu "do zásoby".
Zatím budu ítat tak. Možná, pokud to jsou motory, se to až se zaběhnou, usadí.
I když tomu moc nevěřím.
I když tomu moc nevěřím.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
VSCharlie píše:To "Seba"
I když tomu moc nevěřím.
Já nevím,jestli máš motory napájené, nebo konektory,ale začal bych tím,že bych je odpojil a potom postupně připojoval a díval se na obraz co to dělá.Já mám ty Tiny Whoop dva,ale předělal jsem je z Eachine E010 + dal tyhle motory potom jsem přidal kameru Eachine TX01, letový čas s baterkama 200-260mAh je 3,40-4,10.
Já nemám tu desku co máš ty,má tu z modelu a lítám jen doma,žádné akrobacie,tak jsem ji nechtěl,je super stabilní,ale musel jsem dát do vysílačky modul z BG za 11 dolarůúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Teď čekám na novou kameru,je lehčí o 2 Gr, to by mělo přidat jednu minutu letu. úoooooooooooooooooooo
Bez kamery lítám na 220mAh 7 minut.
tu je ta deska samostatně ppppppppppppppppppppppppppppp
Na venek je nejlepší přejít na 2S
Vybrat si rám a potom koupit příjimač podle potřeby,lítá to jak blesk a minimálně 5 minut.
moje komponenty
deska + vlastní přijímač oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
nebo s přijímačem
ooooooooooooooooooooooooooooooo
motory ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
vrtule oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Škoda,že není ten Tiny Whoop na 7mm motory, třeba z Eachine 3D mini,to by bylo jiné kafe,na trhu jsou jen nějaké tištěné rámy,ale ta váha je velká.
VSCharlie zkus ještě držet copteru, pustit motory a zvednout kameru nad desku a pozorovat obraz
Naposledy upravil(a) Seba dne pát 05.05.2017 17:33, celkem upraveno 3 x.
mirekp píše:Ahoj, já mám jiný problém. Moje koptérka náhodně během letu vypne motory a hupsne na zem. Pak udělám odarmování - armování a vesele letí dál. Vzdálenost tak 2-3 m od vysílače. Failsave nastaven. FW jsem přehrál na aktuální verzi. Dělá to tak každou druhou nebo třetí baterku. Deska je Beecore F3 EVO od rotoramy.
Jeden stroj ,ale s jinou deskou mi dělá něco podobného,ale nevypne motory,vždy po třech minutách začne klesat,jako by byly slabé baterky,potom znova vzlétnu a lítá zase 2 minuty.Připadá mi to ,jako by se tam něco přehřálo,fakt nevím,zkoušel jsem různé nastavení BF i CL acro a jiné módy, ale vždy naprosto stejné.Fakt nevím co s tím.
Já už mám doma ten rám na tu 90 , teď čekám na komponenty, ale lítat se bude až na jaře.Rám je ale perfektně udělaný, Ti co to vymysleli musí zuřit,to jsou číňani.
úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Halo https://www.axc-drones.com/axc-halo-mic ... rame.html/
úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Halo https://www.axc-drones.com/axc-halo-mic ... rame.html/
Naposledy upravil(a) Seba dne pát 05.05.2017 17:33, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem zkoušel ty motorky..
Všechny jsem odpojil, potom po jednom připojoval a v zkoušel jsem, jestli při jejich chodu, bude to rušení.
Dělá to za chodu každého motoru, u jednoho víc, u jiného méně. Stačí, když se dostane do vyžších otáček.
O ničem o však nevypovídá - stejně tak to může být i deskou.
Už při prvním startu mě překvapila nezvyklým nízkým tónem - pískáním.
Je mi jasné, že ESC pískají vždy. Ale tento tón je posazen o dost níž než je obvyklé - co jsem kdy u podobných desek, nebo ESC zaregistroval.
Čili jsem zase na začátku - s jistotou nevím nic...
I když to asi vypadá na nějakou vadu desky, jistotu nemám.
Všechny jsem odpojil, potom po jednom připojoval a v zkoušel jsem, jestli při jejich chodu, bude to rušení.
Dělá to za chodu každého motoru, u jednoho víc, u jiného méně. Stačí, když se dostane do vyžších otáček.
O ničem o však nevypovídá - stejně tak to může být i deskou.
Už při prvním startu mě překvapila nezvyklým nízkým tónem - pískáním.
Je mi jasné, že ESC pískají vždy. Ale tento tón je posazen o dost níž než je obvyklé - co jsem kdy u podobných desek, nebo ESC zaregistroval.
Čili jsem zase na začátku - s jistotou nevím nic...
I když to asi vypadá na nějakou vadu desky, jistotu nemám.
Chtělo by to ještě zkusit jinou kamerku a jak jsem psal dat ji tak 2 cm nad desku, jestli se to nějak projeví.
Ještě bych zkusil napájet kameru samostatně,co to udělá.
Ještě bych zkusil napájet kameru samostatně,co to udělá.
Naposledy upravil(a) Seba dne čtv 19.01.2017 19:38, celkem upraveno 1 x.
mirekp píše:Ahoj, já mám jiný problém. Moje koptérka náhodně během letu vypne motory a hupsne na zem. Pak udělám odarmování - armování a vesele letí dál. Vzdálenost tak 2-3 m od vysílače. Failsave nastaven. FW jsem přehrál na aktuální verzi. Dělá to tak každou druhou nebo třetí baterku. Deska je Beecore F3 EVO od rotoramy.
Nieco take sa riesilo inde. Dotycnemu myslim pomohlo preladenie frekvencie na vtx. Nech to znie akokolvek nezmyselne, vyskusaj, snad pomoze.
TO "Seba".
Zbytečné - nic to neřeší, už jenom proto, že kamera je zjevně rušena deskou.
Kdyby nebyla, tak má špatný obraz i při nulových, nebo nízkých otáčkách motorů, což nemá.
To přinejmenším naznačuje, že s nárůstem výkonu - zatížení regulátorů, tyto generují nadměrný "ruch".
Navíc jsem si vzpoměl, že mám doma sadu nových motorků - "Chaoli CL-615 6x15mm Coreless Motor for 90mm-130mm DIY....."
Kdysi jsem si je objednával do Blade QX a nikdy je nepoužil.
Vybalil jsem je, namontoval (motory i deska jsou na konektorech, takže to jde rychle) a rušení je stejné, nic se nezměnilo.
Před chvílí jsem to zkoušel.
Dál už to řešit nebudu, o víkendu to zabalím a pošlu na reklamaci.
Zbytečné - nic to neřeší, už jenom proto, že kamera je zjevně rušena deskou.
Kdyby nebyla, tak má špatný obraz i při nulových, nebo nízkých otáčkách motorů, což nemá.
To přinejmenším naznačuje, že s nárůstem výkonu - zatížení regulátorů, tyto generují nadměrný "ruch".
Navíc jsem si vzpoměl, že mám doma sadu nových motorků - "Chaoli CL-615 6x15mm Coreless Motor for 90mm-130mm DIY....."
Kdysi jsem si je objednával do Blade QX a nikdy je nepoužil.
Vybalil jsem je, namontoval (motory i deska jsou na konektorech, takže to jde rychle) a rušení je stejné, nic se nezměnilo.
Před chvílí jsem to zkoušel.
Dál už to řešit nebudu, o víkendu to zabalím a pošlu na reklamaci.
Ahoj, nevíte kde sehnat ty minišroubky co drží desku v eachine e010?
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
Ahoj, porad jsem se jeste nerozhodl a tak bych vas jeste jednou poprosil o radu, schanim micro fpv copteru bez radia ktera bude kompatibilni s mym radiem flysky fs-th9x s modulaco AFHDS,zatim jsem narazil poze na rotorame na tiny whoop za 2tis. Jsou i jine moznosti? At mam z ceho vybirat
Edit: jak u tech copter zjistim jakou pouzivaj modulaci? Je hezky ze si muzu vybrat flysky nebo frsky nebo dsm ale k cemu me to je kdyz nevim jestli bezi na afhds kterou potrebuji, nikdy to v infu o coptere nemuzu najit
Edit: jak u tech copter zjistim jakou pouzivaj modulaci? Je hezky ze si muzu vybrat flysky nebo frsky nebo dsm ale k cemu me to je kdyz nevim jestli bezi na afhds kterou potrebuji, nikdy to v infu o coptere nemuzu najit
Dnes mi dorazily objednané 3listy pro QX90 a jedno velké zklamání. Trochu pozitivní bylo to, že koptéra s nimi velmi výrazně ztichla, naopak mají o dost menší průměr, než 2listy. Tím pádem je to tupější co se stoupání týká. Letový čas úplně v háji, tak kolem 3 minut s tím, že pak je horká baterka a fest vřelé motory. Jsem zklamaný, protože jejich průměr mohli ti pitomci z BG uvést, to by mne odradilo. Tipuji, že jsou tak pro QX70. Takže zatím nejlepší vrtule pro tu mou jsou tyto. Mají průměr 56mm a oproti originálům vůbec neodlítávají z motorů. Ty na které teď nadávám, jsou tyto. Mají průměr jen 46 mm a jejich jediným kladem je to, že jsou tiché.
Pokud bych sehnal 3listy s průměrem kolem 56mm, jdu do nich.
Pokud bych sehnal 3listy s průměrem kolem 56mm, jdu do nich.
Ad AFDHS nebo AFDHS2A - ono to ale vetsinou v popisu je, musi se proste cist... A pokud ne, tak zkratka vybrat neco jineho, bohuzel lepsi radu nemam (pokud tedy neuvazujes nejaky multiprotokol modul)