Mam zelezne a slape to, asi nahoda na lepsi zavitovku
>Musel jsem zrušit v Marlinu nastavení chodu -50 +50 a dát minimum 0, maximum 100.
To ja uz taky netusim ale kdyz rikas tak to zmenim
>Jestli je pravda, co píšou v Pololu, tak ty to máš nastavený na 2A. Asi to zkusím polaborovat na víc.
Jo, 2A byl cil, motory to daj a stepery taky s rozumnym chlazenim
>Měl jsem problém s reglem od vřetena, po resetu dává arduino 1,5mS pulzy a na to se mi regl zbláznil. Tak jsem v servo.h nastavil default 1,1ms, to je stav reglu, kdy zaručeně stojí. Je to v sekci, kde se definuje minimální a maximální délka pulzu serva.
To se me obcas stavalo ale memu regleru to nevadi a tak jsem to poresil v repetieru custom skriptem v menu ktery ho zastavi
>G2, G3 - s tím je problém. V posledním Estlcamu V 8.302 to nechodí, v 8.301 ano. Jenže, v 8.302 jde přihrát čeština, v 8,301 to hází při pokusu o přihrání nějakou chybu. Ale překlad do češtiny v 8.301 funguje ovšem nejde exportovat.
Aha, ja furt pouzivam 211. Minule jsem prisel pri pokusu o update o nastroje a nastaveni (tvuce se me omluvil ze menil zpusob ulozeni, nastesti to aspon da do extra adresare takze to slo rucne prehazet) ale protoze me to dela co delat ma tak zustavam u verze ktera je starsi. Slic3r me vyskolil ze neni potreba updatovat za kazdou cenu
>Step posunutý. Na X to nedělá. Asi je to zralý na předrátování řídících signálů na Step a Dir od Y paralelně do E1 a možná to samý i pro X. Nevím ale, jestli mám všechny úpravy stejně jako ty. Soubory, co jsi sem dával tam mám asi všecky.
Tak toto je zajimavy ale aktualne me nenapada co s tim protoze v kodu jsou pouzita makra a to nastaveni je proste hned za sebou. Nejak si nedovedu predstavit ze by se to nekde posunulo. Mel jsem s tim problemy driv kdy me obcas disabloval druhy motor protoze si myslel ze je to extruder (poreseno odeslani E pinu do -1)
Update : Zjistil jsem ze kod pro Write na pin je obalenej necim co oznacuji jako critickou sekci coz dela to ze vypne (a zapne) preruseni. Takze muze nastat situace kdy udela step na jednom, zapne preruseni zpet, dojde preruseni, on ho zpracuje, vrati se, a az pak udela step na druhym. Predratovani je samozrejme 100% reseni ale priznam se ze se me ted s tim nechce drbat. Spis upravim zdrojak tak aby tu kritickou sekci opoustel az po udelani obou zmen na pinech.
2Jyrry : Ano, da se to tak brat. Kolegovi co vali frezovani na kseft bych MPCNC rozhodne nedoporucil. Nekomu kdo ma 3D tiskarnu uz doma a chce jeste frezku ovsem rozhodne ano