DepronCup - soutěž elektrovětroňů

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Manny

Re: DepronCup - soutěž elektrovětroňů

#211 Příspěvek od Manny »

bitovod píše:Jo a nevíte někdo o kuželu pro sklopku, kam se dá nacpat Aeronaut 10x6 (tedy jestli se nepletu, 8mm rozteč na trámci) s průměrem tak 35mm a s kleštinou 3mm? Jediného jsem našel Pohodu, ale je to docela darda, 242Kč za kužel, 96Kč za dobírku, plus to listí a najednou pětikilo nestačí...

Jukni sem http://www.sczmodelshop.cz/vrtulove-kuzely/pro-elektromotory/, nemáš to daleko
bitovod

#212 Příspěvek od bitovod »

Manny píše:Jukni sem http://www.sczmodelshop.cz/vrtulove-kuzely/pro-elektromotory/, nemáš to daleko

Perfektní, tam si vyberu - a hlavně denně jezdím skoro okolo, zajížďka minimální. Díky moc, o nich jsem vůbec nevěděl.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#213 Příspěvek od bitovod »

Tak zálet měl být o tomto víkendu, nějak to neklaplo, teď jsem tu potvoru konečně dodělal...

Pozitivní je, že letová hmotnost pro zálet je 498g, takže by to mohlo fungovat i ve slabých podmínkách, negativní je, že letová hmotnost je 498g, takže to nebude moc fungovat ve větru - původně jsem měl vymyšlené místo pro balast, ale mám nepříjemný dojem, že mi to teď lehce fyzicky koliduje s přijímačem. A protože zákon o neprostupnosti hmoty zatím porušit neumím, bude to chtít do větru nová, ostřejší a těžší křídla...

Teď si budu držet palce, aby se v týdnu udělalo létatelno - windguru to zatím slibuje na úterý a středu, tak plánuju, že bych si to šel po práci hodit, ať nedělám zálet až v soutěžním kole :)

Každopádně to nevypadá zle a docela se na poměření sil začínám těšit (byť dostanu na prdel, protože neumím lítat v termice, ale to už je jiná věc :))
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
kope
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od kope »

Sakra, ono už je to za týden! To bych měl spáchat taky nové křídlo místo toho těžkého bumbrlíčka co jsem měl minule. Já se věnoval opravě polámaného křídla na Magica a na tohle nějak nebyl čas. No žebra už mám vyřízlá, materiál mám taky, tak bych to dneska a zítra mohl spáchat a ve středu zalítnout.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od DAF »

4 kope Jak dopadlo křídlo? Půjde s tím něco udělat, nebo to půjde jen udělat koupí nového?

Jinak zatím se pevně přihlásili pouze 4. Abu něco inzeroval, že tu v první polovině měsíce nějak nebude či co, ten o tom ví, tak předpokládám, že dorazí. Hawk62 se zbaběle vymlouval na velkou vzdálenost a nutnost vstávat proto o hodinu dříve. Luzr také nějak nereaguje, snad neodjel za hranice všedních dnů a nezapomněl kudy zpátky :lol: . Pepin rezignoval už dřív. BOSS8 se odmlčel už před delší dobou. Pokud tedy nedorazí dravci, tak bych už konečně mohl mít šanci na místo na bedně :lol: . Jó, ještě strašil Habakuk_cz, že by také něco usochal a přišel, ale ten se také odmlčel. Tož hoši, v neděli v deset!!!
Hitec Aurora 9X
bitovod

#216 Příspěvek od bitovod »

To jako že budu i při takhle mizivý účasti čtvrtej??? No tak jo, někdo vám tam ty jásající davy musí dělat :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od kope »

No zatím jsem měl poslední příčku zabukovanou vždycky já :)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od DAF »

Předpokládám, že se tam někteří nezapsali a přesto přijdou. Tedy doufám v to! Máme zamluvené letiště a byla by škoda toho nevyužít. Vždy to bylo o přátelském setkání a společném polétání a soutěž byla spíš hecířská, než opravdový závod o velké ceny.
Hitec Aurora 9X
bitovod

#219 Příspěvek od bitovod »

kope píše:No zatím jsem měl poslední příčku zabukovanou vždycky já :)

Tak v tom případě se o poslední místo strhne tuhý boj :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od Abu »

Ja jsem pripraven a pocitam s nedeli dopoledne!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
bitovod

#221 Příspěvek od bitovod »

DAF píše:... Jó, ještě strašil Habakuk_cz, že by také něco usochal a přišel, ale ten se také odmlčel. ...

Pokud vím, dneska balí a ráno odjíždí kamsi do Francie, takže v neděli určitě nebude.
bitovod

#222 Příspěvek od bitovod »

Tak mám zalítnuto a se záletem i několik získaných zkušeností. Ta první, nejdůležitější, praví - nikdy nikomu nevěř a už vůbec ne sobě :)

Je sice pravda, že Vigo s tímhle křídlem něco odlétal, ale to bych se na něm já nesměl konstrukčně podepsat a maloučko ho odlehčit a tak podobně... Asi po dvacet vteřinách vcelku spořádaného letu na půl plynu jsem dal plnej, potvora se vzepjala (málo vyosený motor) a vzápětí mi sklaply obě uši. Výhoda byla, že jsem se plácal v nějakých pětadvaceti metrech (jsem docela optimisticky vezl výškoměr), tak ta rána do pole ani moc nebolela, trup to přežil.

Otázkou je, jak teď opravit sklapnuté křídlo - ideální by bylo to znova říznout (nebo aspoň ty uši), ale nemám čím, takže se bude lepit, uhlit a záplatovat. No aspoň se člověk nenudí :)
bitovod

#223 Příspěvek od bitovod »

Tak křídla snad opravená, ale jestli mi zase sklapnou, tak si mě nepřejte :) Je vidět, že hnědá páska pro takhle tenké křídlo není už nic moc, reaguje to docela nehezky na každou změnu vlhkosti a okamžitě se to začne vlnit.

Samozřejmě to nějakých pár gramů navíc přibralo, ale snad to nebude tak zlé, zítra snad bude druhý zálet a pak se uvidí.

Příští křídlo už bude mít epoxidový potah (L285 + kloboukáč), jen najít nějakého dobrodince, co mi nařeže polotovary...
bitovod

#224 Příspěvek od bitovod »

Pánové, před chvílí jsem se vrátil z "opakovaného záletu", foukalo podle WindGuru 3-6 m/s a místama to opravdu nebylo úplně příjemné, nicméně "soutěžní speciál" se držel velmi statečně a nechal si líbit opravdu hodně.

Jsem maximálně spokojen, jen se bojím jedné věci: Na 10s motoru vyletím do 150m (povozil jsem HK výškoměr), dejme tomu, že pohon maličko uvadne, ale i tak to může být 400m startovní výšky - na takovou vzdálenost budu mít co dělat, abych to letadlo vůbec našel, natožpak řídil.

No každopádně se těším na neděli, snad i vítr by měl být o něco rozumnější.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Abu »

No tak to mas nejakej temer zazravnej pohon
15m/s z dvojclanku a 45g.motorku.... Nebo hodne maly letadlo.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Kluby“