Autostabilizační systémy pro plošníky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Autostabilizační systémy pro plošníky

#211 Příspěvek od pepin »

LV píše:Pepin, normálne ma sereš. Vôbec na mňa nereaguješ :mrgreen:

Laco promin, já si toho všimnul až ted, ona mi sekretářka čte jen příspěvky kde mě někdo chválí :D

Samozřejmě mě ale potěšilo, že toto téma pečlivě sleduješ :mrgreen:
LV
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od LV »

jio píše:LV: Se divíš když si napíšeš "Nie som zlý.... iba rýpem" :-)

Obrázek
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od LV »

pepin píše:
Laco promin, já si toho všimnul až ted, ona mi sekretářka čte jen příspěvky kde mě někdo chválí :D

Samozřejmě mě ale potěšilo, že toto téma pečlivě sleduješ :mrgreen:

Bavím sa a čakám kedy rezignuješ a použiješ pri zálete tú bouli na krku a tie dve páčky čo ti trčia z rádia :mrgreen:
www.elektromodely.sk
pepin

#214 Příspěvek od pepin »

LV píše:[
:

Bavím sa a čakám kedy rezignuješ a použiješ pri zálete tú bouli na krku:mrgreen:[/quote]

Kdybys tu bouli na krku použi tady při té četbě tohoto vlákna, tak by ti došlo, že během záletu to samozřejmě chci odladit jako každý jiný manuálně, jen tam mám ten přepínač na automatiku--kdyby něco :wink:

Ale jsem rád že si alespon někdo dělá starosti s tím, jak já provedu zálet a není moje osoba uplně všem naprosto lhostejná :D

Jen se trochu obávám, že už to začíná být vlákno jen o plkání kdo je jaký trouba, což je možná škoda a naprostá zbytečnost.

Chvilku to tady nechám a pak ty své obhajoby--odpovědi na výkřiky do tmy o ničem smažu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Abu »

Pepine, prosim nic nemaz, tim z toho vlakna zustane jen gulas.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#216 Příspěvek od pepin »

Abu píše:Pepine, prosim nic nemaz, tim z toho vlakna zustane jen gulas.

Smažu jen ty plky s Lacem--nebo myslíš, že bez toho by to vlákno nedávalo smysl, nebo, že by ty výměny názoru s Lacem měli být napsané třeba v návodu k použití :D

Když to pak mázne i Laco, nebude problém--joooo, kdyby třeba Laco napsal---To bych chtěl pepine vidět, jak ti bude pomáhat nějaká stabilizace pokud odejde třeba servo křidélka právě na té straně, kde je k němu připojená ta stabilizace, to už by byla jiná :D :D :D

To mu ale vubec jak se zdá nedošlo---jen se zaměřuje na pálení čarodejnic :wink:
FeriGGGG

#217 Příspěvek od FeriGGGG »

ZHRNIEM
viac ako rok lietam s fy-30a na lietadlach rozneho typu, a bez gyra lietat neidem,
gyro v 3D móde NEriadi, gyro koriguje nezelane pohyby,
v stabilizacnom móde, stabilizuje stale do vodorovnej polohy,
da sa za letu kedykolvek vypnut, módy sa daju za letu prepinat,
kto neskusil nevie :idea: :!: 8)
...as3x, orange3rx, i86, niesu prave gyra takze tie nestoja za rec
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
LV
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od LV »

FeriGGGG píše:ZHRNIEM
viac ako rok lietam s fy-30a na lietadlach rozneho typu, a bez gyra lietat neidem,

Zhrniem
Od roku 80 lietam rc lietadlá rôzneho druhu...
Ja rád riadim hlavou a rukami. Fakt neviem aký by som mal pôžitok z letu keby mi do toho niečo, niekto zasahoval :mrgreen:
www.elektromodely.sk
jio

#219 Příspěvek od jio »

LV píše:Zhrniem
Ja rád riadim hlavou a rukami. Fakt neviem aký by som mal pôžitok z letu keby mi do toho niečo, niekto zasahoval :mrgreen:

Zhrniem

1) Kdysi se programovalo v assembleru. Dnes by to taky šlo. Ale nikdo to (mimo přesně určené účely) nedělá.
2) Kdysi se na větší vzdálenosti jezdilo na koni, max v kočáru. Dnes by to taky šlo. Ale nikdo to (mimo přesně určené účely) nedělá.
3) ...
pepin

#220 Příspěvek od pepin »

LV píše:
FeriGGGG píše:ZHRNIEM

Zhrniem

LV k těmto doměnkám ---že ti do řízení něco kecá ----dochází pouze z jediného duvodu, že svuj mozek jak tvrdí vědci nedokážeme využít bohužel uplně naplno :wink:

Když budeme oba mít uplně stejné modely--já do svého dám stabilizaci, nic ti neřeknu a svuj model ti pujčím, tak zbytek svého života strávíš marným doladováním svého modelu, určitě asi velice těžko poznáš, že já tam mám nějakou stabilizaci--jde to poznat pouze na jediném testu----zapni hlavu, třeba na ten test, jak na to přijít příjdeš :wink: :wink: :wink:

Je to jediná necnost tohoto systému stabilizace.

V každém případě je tato debata o ničem, páč nic ti do ničeho pokud víš, co máš nastavit nekecá--ty se jen nedokážeš odpoutat od toho základního stabilizačního--začátečnického modu.

Prostě blondýnka je vždy blbá husa a hotovo :wink:

Až se dostaneme k té necnosti---pokud teda nato pomocí své hlavy přijdeš, rád ti vysvětlím, jak ji odstranit :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od LV »

jio píše:
1) Kdysi se programovalo v assembleru. Dnes by to taky šlo. Ale nikdo to (mimo přesně určené účely) nedělá.
2) Kdysi se na větší vzdálenosti jezdilo na koni, max v kočáru. Dnes by to taky šlo. Ale nikdo to (mimo přesně určené účely) nedělá.
3) ...

Ano.
Ale staviame a lietame preto aby sme z toho mali radosť nie?
A pozerať sa na let kedy za mňa lieta (čiastočne)elektronika? To sa môžem dívať aj na let kamaráta a bude to na pocity podobné :mrgreen:
Už sa teším až raz na súťaži F3A vyhrá ten čo lepšie zvládol naprogramovať let, gyrá, senzory....
www.elektromodely.sk
pepin

#222 Příspěvek od pepin »

LV píše:
jio píše:Už sa teším až raz na súťaži F3A vyhrá ten čo lepšie zvládol naprogramovať let, gyrá, senzory....

Neboj, myslím že jim to jen tak nepovolej, ono stačí už jen to, že třeba kopaný výkrut létají na přepínač kde si ho naprogramují ve vysílači, aby si moc nepokroutili ruce :wink:

Alespon takto jsem to slyšel, že se to běžně na soutěžích praktikuje.jinak si vubec nedělám iluze o tom, že pokud by to povolili, nacpe to tam okamžitě každý :wink:
pepin

#223 Příspěvek od pepin »

Přijde mi to opravdu debata absolutně o ničem, na začátku je vysílač, jeho cena je přímo uměrná tomu co umí-hlavně-ruzné at pevné, nebo volné mixy--věci duležité k seřízení modelu--nikdo nikomu neřekne--ty ostudo, to to nejsi schopný uřídit bez těch mixu? to ti dělá takový problém když vysuneš klapky, tak potačit výškovku?--to by mě snad ani nebavilo létat, když by to za mě dělal vysílač---tady to za tebe dělá krabička--v podstatě jde o naprosto stejný výsledek, pouze řešený jinou cestou a najednou je problém :wink: :wink: :wink:

Ano, je zásadní závažný problém v jedné věci---jde to pak vcelku obstojně i bez drahého vysílače--líp asi možná ne, ale na urovni naprosté dostatečnosti nutné k sportovnímu provozu modelu zcela jistě.

Jak jsem ale předpokládal--modeláři kteří donekonečna řešili v dobách FM provozu který PPM přijímač je nejlepší na světě, určitě budou v době 2,4 zase bezmezně obhajovat nějakou značku určitého systému přenosu a tak to bude na věky věku, vždy si najdou nějaký problém i tam, kde žádný není.
LV
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od LV »

si sa rozohnil :lol:
www.elektromodely.sk
pepin

#225 Příspěvek od pepin »

LV píše:si sa rozohnil :lol:

Ani moc ne, jen se snažím ti nějak odpovědět a né to rýpání jen ignorovat, ale asi to nemá smysl, pokud ale nebudeš mít přímo něco k tomu systému, nemá asi smysl další debata a vzájemné porejpávání.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“