Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
zablabla

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#211 Příspěvek od zablabla »

baui píše:
Jarmil píše:Nevypadá to špatně, jen je toho na toho prcka škoda :D .

Amen :) Na maketu bych raději šel do 250ky, klidně i HK, ta maketové poletování přežije v klidu. Na druhou stranu, proč ne? Když je chuť, tak to stojí za zkoušku :) Je to jako drbat se s RKH rámem a podobně :lol:

Mno, podle gusta žádný dišputát, ale ta 250-ka rex je už tak hodně těžká, takže další gramy od kapotáže ji rozhodně moc neprospějí.....
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
zablabla

#212 Příspěvek od zablabla »

baui píše:
...............
@zablabla: To se tu snad ani ještě neobjevilo, díky za echo :wink:

No je to tak........, teď jsem byl to mcpx testovat v zámecké dvoraně, a ocas i tělo vrtulníku drží jak přibitý. Dokonce jsem mohl nastavit i ostřejší křivky kolektivu, aniž by se ovládání "rozsypalo".

A to jsem ho chtěl vyhodit jako nevychovatelný šrot.... :wink: :wink: :wink:
Jarmil

#213 Příspěvek od Jarmil »

zablabla píše:Mno, podle gusta žádný dišputát, ale ta 250-ka rex je už tak hodně těžká, takže další gramy od kapotáže ji rozhodně moc neprospějí.....

Koukám, že lítáš 250ku, jak moc je to živý s porovnáním s MCPX?
zablabla

#214 Příspěvek od zablabla »

Jarmil píše:
Koukám, že lítáš 250ku, jak moc je to živý s porovnáním s MCPX?

Podle mě - ta 250 ka se více blíží velkému vrtulníku. jinak pro "běžné" polétání (visení, kruhy, osmičky..) to vyjde skoro na stejně.
Jen ty opravy na 250-ce jsou o něco dražší a škody větší......

Akrobačku v reálu moc posuzovat nemohu, ale podle Phoenixe ( a podle mých zkušeností to nemá moc daleko do reálného chování modelu) je to ale nebe a dudy. Ta mcpx je přece "jenom" dobrá hračka...
Jarmil

#215 Příspěvek od Jarmil »

zablabla píše:Podle mě - ta 250 ka se více blíží velkému vrtulníku. jinak pro "běžné" polétání (visení, kruhy, osmičky..) to vyjde skoro na stejně.
Jen ty opravy na 250-ce jsou o něco dražší a škody větší......

Akrobačku v reálu moc posuzovat nemohu, ale podle Phoenixe ( a podle mých zkušeností to nemá moc daleko do reálného chování modelu) je to ale nebe a dudy. Ta mcpx je přece "jenom" dobrá hračka...

Njn, kardan už asi do tohohle prcka nikdo nenacpe :D. Díky za info, jaro se blíží, tak člověka napadaj různé myšlenky.
baui

#216 Příspěvek od baui »

V tom máš pravdu, mcpx je od 250ky na hony daleko. Komplet předělaný (nesnáším slovo upgradovaný, vlastně ani nedává smysl, když z toho zbývají jen serva a deska) mcpx se 250ce blíží, ale potřebuje 550mAh baterku, aby dosáhl zrhuba stejné úrovně stability.

Jinak k té hmotnosti. Sice je už tak hodně těžký, ale když 250ku pověsíš na nesymetrické listy, hezky seřídíš a dáš ji do makety, mohla by se podlě mě chovat docela příjemně. Koneckonců si vezmi poměr výkonu na váhu reálné heliny a co po maketě chceš za letový projev.
Tom
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Vigo »

No to je otázka. Na 250 jsem slyšel dost stížností. Někdo dokonce psal, že MCPX je hodnější. Já mám NE SP 100 a co porvnávám s E325 kterou jsem měl je to celkem podobné. Nějak ukrutně horší to není
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Vigo »

No to je otázka. Na 250 jsem slyšel dost stížností. Někdo dokonce psal, že MCPX je hodnější. Já mám NE SP 100 a co porvnávám s E325 kterou jsem měl je to celkem podobné. Nějak ukrutně horší to není
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Vigo »

baui

#220 Příspěvek od baui »

No vidíš, tos mi zrovna nahrál na něco, co jsem skoro zapomněl. Na mcpx jde napasovat většina Revell modýlků, tuším měřítko 1:35. Viděl jsem takhle už Huey, Airwolfa (B 222) a na dalších lidi pracují.
V tomhle vlákně na HF je spousta inspirace.
Tom
Tsisters

#221 Příspěvek od Tsisters »

Jde o to jestli chceš jen změnit vizáž heli a nebo si fakt pohrát a okapotovat ji.Pokud jen změnit vizáž tak něco kup je to nejjednodužší cesta :-).Pokud jsi více modelář máš více možností:buď papírovou skládačku v patřičném měřítku a nebo kus dřeva a brousit a brousit a pak vytáhnout z durofolu :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Vigo »

Jjj ty Revelly budou asi pekelně těžký. Jedině ten Durofol a nebo papír, ale ten zas nic nevydrží. Stejně s tím zatím mlátím a zítra budu vyrábět podvozek, který snad něco vydrží. Bude to uhlík, ale rád bych zachoval pružnost.
JosefSvejk

#223 Příspěvek od JosefSvejk »

Pánové, měl bych dotaz. Taťka mi daroval vrtulníček MCPX, protože s vrťasama končí a prý je na něm vadné servo - vrčí a třepe se. Nevíte, jestli se to pidiservo dá opravit nebo se musí koupit nové? A kde levně? :?:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jarmil

#224 Příspěvek od Jarmil »

JosefSvejk píše:Pánové, měl bych dotaz. Taťka mi daroval vrtulníček MCPX, protože s vrťasama končí a prý je na něm vadné servo - vrčí a třepe se. Nevíte, jestli se to pidiservo dá opravit nebo se musí koupit nové? A kde levně? :?:

Zkus ho vyčistit http://www.youtube.com/watch?v=V0NIepknfnE
pokud nepomůže, tak koupit nové, levně se bohužel koupit nedá a moc skladem taky nejsou.
RadekCe

#225 Příspěvek od RadekCe »

JosefSvejk píše:Pánové, měl bych dotaz. Taťka mi daroval vrtulníček MCPX, protože s vrťasama končí a prý je na něm vadné servo - vrčí a třepe se. Nevíte, jestli se to pidiservo dá opravit nebo se musí koupit nové? A kde levně? :?:

Vyčištění pomůže: viewtopic.php?f=104&t=44049&p=741680&hilit=drn%C4%8Dely#p741680 :D
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“