Konverze F3B a F3J na elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
sramy
Kontaktovat uživatele:

Re: Konverze F3B a F3J na elektro

#211 Příspěvek od sramy »

Taky se přidávám, vyměnil bych kužel za turbo a v motorové přepážce otvory na chlazení bude to lepší nežli nic a nemusíš narušovat trup.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od ST »

S tou motorovou přepážkou jsem to podělal, ale ty větrací otvory tam nebude problém dodělat. O turbo kuželu uvažuju. Já zkoušel zatím pohonnou jednotku jen staticky. A v luftu bude motor odlehčený. Jinak se těším na první let. Snad bude přiští týden už nějak rozumně. Holt u nás na horách je ještě zima a sníh. Dík za inspiraci.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
PetrD

#213 Příspěvek od PetrD »

O tom jak (NE)funguje turbokužel napsal pěkný článek Ivan Hořejší v RCM 4/2011, tady je jenom ukázka, celý článek bohužel nemám. Turbokužel nepoužívám.

Ale pozor, ten tvůj kužel s malým šroubkem je zase proti pravidlům (minimální poloměr špičky R5mm), právě Hořejší nyní nabízí upravené kužely, které toto pravidlo (údajně) splňují.
ST
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od ST »

PetrD píše:O tom jak (NE)funguje turbokužel napsal pěkný článek Ivan Hořejší v RCM 4/2011, tady je jenom ukázka, celý článek bohužel nemám. Turbokužel nepoužívám.

Ale pozor, ten tvůj kužel s malým šroubkem je zase proti pravidlům (minimální poloměr špičky R5mm), právě Hořejší nyní nabízí upravené kužely, které toto pravidlo (údajně) splňují.

Pořeším to těmy otvory v motorové přepážce a ostatní nechám až po záletu. Jo ty kužely jsem viděl, ale já se na soutěže zatím nechystám.
ST
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od ST »

Tak větrací tvory jsou v motorové přepážce jsou už hotové. Teď mě ještě čeká učesat vnitřek trupu pod kabinou, kde je regl a vývody ke konektorům (PMX spínací Ubat,nabíjecí, balanční a 3 pin pro regl) a může se jít zalítávat. :D 8O :D
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od lakotamm »

No, turbo kužel "vraj" nefunguje. Ale realita je otázna. :roll: Lebo napríklad na mojom Lynxovi predchádzajúcemu majiteľovi vraj zrazil turbo kužel teplotu o 30°C na motore tuším.

Inak v tom článku sa píše len o motorovom lete. Ale pri bezmotorovom lete a rýchlosti cez 150km/h ten kužel určite pomáha.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od ST »

Na OPTIMě XL mám turbo kužel a při stylu lítání nahoru, dolu se motor prakticky pořádně neohřeje. U ENJOY to bude ale jiný styl lítání, 10s nahoru a pak dlouho nic atd... Prostě to odzkouším a uvidím.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Milan Nes »

je tot ak ze turbokuzel prakticky nefunguje pod zapnutym motorem ...
ale radikalne pomuze pak ... takze treba pokud mas maleho "pylonaka" a chces
na nej sklopku tak turbo nema smysl, ale pro nase era co letej nahoru a tam se placaj delsi dobu tak
tam smysl maj

dale ten problem byl u RCE_ stroju, kde je potreba chladit uz pri stoupani, protoze ty motory sou brutalne pretezovany ... zvlaste ty levnejsi to nedavaj
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od ST »

Dneska odpoledne proběhl zálet mého elektro F3J ENJOY. Normálně jsem z toho měl roztřesený kolena. Asistoval mladej, který mi to poprvé hodil. Co dodat. ENJOY maže nahoru úplně úžasně, a pohonná jednotka ho dokáže táhnout i kolmo nahoru. Stoupání odhadujeme na 20m/s + . Stačí 5-6 s motorového letu a je nahoře s výškou kolem 200m. Nějaké video je tak ho časem hodím na web.
Jsem štastnej jako malej kluk a těším se na další lety.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od Milan Nes »

gratulace, si to stih rychlejc jak ja :) ja cekal na prijimacovky a mezitim nakonec driv stihnu zalitnout proximu, doufam ze zitra :)
SOVA is YouR CO-pilot

ST
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od ST »

Ou, ty jsi nějakej intenzívní, koukám že sekáš minimálně jedno éro měsíčně :) . Na to já nemám...

Video bude až to přechroustá vimeo.. Navečer jsem si byl ještě skočit s OPTIMou XL a pes mě vítal tak intenzivně, že mě ocasem buchnul do křidélka a co, no co převody v servu jsou vtahu. :evil:
Naposledy upravil(a) ST dne sob 17.03.2012 19:09, celkem upraveno 1 x.
graup15

#222 Příspěvek od graup15 »

Gratulace...Tak ať slouží hooooodně moc dlouho. A ukaž se pak na Rc Maniak show.
PS..nosilo to dnes u vás? Já čekal výraznou termiku díky teplotnímu rozdílu skoro 16st a ono to bylo dnes takové hodně jalové...
ST
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od ST »

Termika nic moc, spíš nic jak moc. Ale já byl i bez termiky u vytržení z toho éra. Je to super pták a jeho čas ještě příjde. Prča je to, že jsem za 45 minut vylítal z přijímačovek (1450 mAh LiFePo4) jen 181 mAh :) . Ještě to má jednu kaňku. Drnčí mi při motorovém letu plovoucí VOP, budu muset vyměnit karbonový vodící kolík. Na navijáku to nedělalo...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Milan Nes »

mno to je tim ze ty era nejsou vsechny pro mne, nebo u mne vydrzej jen nejakou kratkou dobu, dyt mne znas :)

u mne je to tak ze se stridaji obdobi staveci (kdy mne bavi stavet ale litat vubec) obdobi litaci (kdy ani vymenit servo se mi nechce) obdobi "kuaneni cas ani dat do nabijecky lipolku"

ted doufam ze se prehoupne obdobi 1 do obdobi 2 :-d

zejtra dem s klukama na svah (jestli bude foukat zase jako dneska), dneska to bylo teda spis taky na svahove letani ... uvidime :)
SOVA is YouR CO-pilot

ST
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od ST »

Takže vimeo už to přechroustalo http://vimeo.com/38694624 .
Je to točený mojí NOKIA E7, takže žádná profi kvalita...
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“