Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#211 Příspěvek od petsild »

Gattor píše:pricina byl asi zadni moturek, ktereho hridelku muzu zatlacit nekolik mm dovnitr. asi vyrobila zkrat a ten spalil regulator na ridici jednotce.

no maso. tak si na to vuli davejte bacha. podotykam jen, ze to bylo uuuuplne bez ran. proste z cista-jasna po druhe baterce.

Tvoje Xko má nalítáno baterek nebo hodin a vůle na motorku cos všiml je kolik cca mm?
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Gattor »

tak hridelka vrtulky jde zastrcit do motoru a ven zhruba o 1.5mm (prosim, over, zda tva hridelka nejde take tolik zasunout - jestli to neni normalni, pak bych musel hledat jiny mozny duvod shoreni).

a baterek? no moc toho nebude, odhadem tak 20. padu taky moc nebylo. ovlada se to opravdu skvele. je to spis o nahode, jak to spadne, nez kolikrat to spadne :(
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Gattor »

co presne vam to udela, kdyz ho chcete hodit na zada s tema listama pro rychly let? me se to ani jednou nepodarilo, kdyz byl vrtas ve svisly poloze, pretocila se vrtulka. vubec nevim proc. chtel jsem to zkusit jeste s tema normalnima listama, ale uz jsem to nestihnul :( je to s nimi lepsi?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#214 Příspěvek od petsild »

Gattor píše:tak hridelka vrtulky jde zastrcit do motoru a ven zhruba o 1.5mm (prosim, over, zda tva hridelka nejde take tolik zasunout - jestli to neni normalni, pak bych musel hledat jiny mozny duvod shoreni).

a baterek? no moc toho nebude, odhadem tak 20. padu taky moc nebylo. ovlada se to opravdu skvele. je to spis o nahode, jak to spadne, nez kolikrat to spadne :(

Tak 1,5mm mám taky... tam bych zradu nehledal, mam tři větší pády, kdy jsem zlomil dvě táhla a na DC čep. Několikrát jsem létal 4x aku hned posobě nic nehřeje ani nevykazuje vadu. Na spoustě zahraničních fórech jsem na spálenou hlavní desku narazil.
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=293432
DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Gattor »

no tak to je pekny :( jestli se situace bude opakovat kvuli tomu, ze to nebyl ocas, ale hlavni motor, tak me vomejou.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od František Koudelka »

Desku jsem nasel tady, cena 46liber :? ale na msr byla jeste drazzi nez tahle...asi diky tomu ze na ni byly i serva

http://www.rc-choppers.co.uk/product/mC ... os_BLH3501
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od gamer007 »

Co to píšou na tom Helifreaku? Vypálená deska, no to je potěš koště. Hlavně na co si dát bacha, aby se to nestalo?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Gattor »

František Koudelka píše:Desku jsem nasel tady, cena 46liber :? ale na msr byla jeste drazzi nez tahle...asi diky tomu ze na ni byly i serva

http://www.rc-choppers.co.uk/product/mC ... os_BLH3501

to je porad palka...
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Gattor »

gamer007 píše:Co to píšou na tom Helifreaku? Vypálená deska, no to je potěš koště. Hlavně na co si dát bacha, aby se to nestalo?

muze za to problem se zkratem nebo vysokou zatezi zpusobenou nemoznosti roztocit motor. pak za to mohou udajne i serva.

-serva (poskozeni, zaseknuti, vyroba)
-zastaveny motor (prekazka, pad, zasekle ozubene kolo)
-zkrat na motorech (poskozeni, zivotnost)

mCPx totiz nema bezpecnosti pojistku proti pretizeni. to mSR mel a fungovalo to. ;(

v mem pripade za to muze bud zadni motor, hlavni motor nebo ozubene kolo, protoze jsem nalezl i temer rozpadle lozisko. jestli se to nejak kouslo...
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od gamer007 »

Odpovim na to na záda s listama na fast flight. Normálně to s nima jde skoro stejně jako s normálníma, jen to není tak živý a kolem os se to otáčí pomaleji.
Jinak už asi tušim proč někdy vibruje, vypadá to na jedno servo křidýlek. V určitý poloze začně malinko poskakovat a to nejspíš vrtulníček rozklepe. Zvláštní je, že se mi to ted nejvíc projevuje na začátku baterky, po 2.min se to zdá klidnější.
Už jsem s ním dal snad 100 startů, fakt je to povedený, takovej venkovní simulátor. Učim se s ním to co si s větším nedovolím a jde to. Zatim mám tu rozbitou trubku, ale i s o 1cm kratším ocasem to lítá dobře :lol:
Jo a ty Hyperionky jsou super, dá se i 6min skotačit...
Futaba T8FG,GT3C
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#221 Příspěvek od petsild »

Gattor píše:
gamer007 píše:Co to píšou na tom Helifreaku? Vypálená deska, no to je potěš koště. Hlavně na co si dát bacha, aby se to nestalo?

muze za to problem se zkratem nebo vysokou zatezi zpusobenou nemoznosti roztocit motor. pak za to mohou udajne i serva.

-serva (poskozeni, zaseknuti, vyroba)
-zastaveny motor (prekazka, pad, zasekle ozubene kolo)
-zkrat na motorech (poskozeni, zivotnost)

mCPx totiz nema bezpecnosti pojistku proti pretizeni. to mSR mel a fungovalo to. ;(

Rozhodně nemá cenu připojit novou pcb... dokud nezjistíš příčinu poškození, motory odpoj a protoč extra aku. Nejlépe přes ampérmetr abys věděl kolik baští. Co jsem měl cb180 tam odcházel hlavní motor po 60 aku měnil jsem tedy celkem 3x a projevilo ztrátou výkonu a zahřátím aku.
V čem spočívá ochrana na MSR by šlo použít třeba na Xku?
DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Gattor »

gamer007> no tak to mam asi opravdu nakoplou tu vrtulku, protoze ja kdyz ho chtel otocit, tak se mi ve svisly poloze otocil ocas. a to vzdy. pak uz to nejde pretocit na zada. tak vymenim zadek a bude to snad ok. nebo jeste pro uprasneni, kolik mas plynu, kdyz to otacis na zada? plnej?

petsild> to vis, budu opatrnej. nakonec jsem koupil i hlavni motor. takze to muzu vymenit vse hned. ochrana pouzit nepujde, protoze je primo na ty ridici jednotce. kdyz jsem mel problem s tocenim motoru nebo jiny zadrhel, ktery branil otaceni motoru, zacalo mSR modre blikat a odpojil motory. u mCPx jednotka, pri stejnych problemech, shori :)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od gamer007 »

Gattor, ze začátku s fast listama mi to taky moc nešlo. Právě že mi vždycky ocas ustřelil, když jsem šel na záda čumákem nahoru. Chce to cit na kolektiv, dneska se mi vrtulka ani nehne když chci. Otáčky mám naplno rovně 100% a kolektiv 0-100% linearně. Rozsah kolektivu jsem dal na 85%. Těch 75% podle návodu se mi zdá dost málo a sotva se dá obrat vybrat...
Futaba T8FG,GT3C
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od František Koudelka »

Ach jo ten vrtulnik se mi moc libi ale teda to s tou deskou me moc nepotesilo.....gripy to je to posledni....ale deska je dost draha... :?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Gattor »

gamer007> ok, tak to bude tim kolektivem. zkusim to nedavat naplno (bohuzel mam set. vysilacku, takze nastaveni nemam k dispozici)

František Koudelka> klid, dokud to nekdo nepotvrdi, je to celkem v pohode, ne? jinak vsechny problemy jsou viditelny (krome toho zasekleho rotoru), takze te mCPx upozorni, ze neco neni v poradku, driv, nez se z nej zakouri. je potreba vnimat ujizdeni ocasu pri pouhem visu, klesani ci stoupani z niceho nic pri viseni a cukani serv. no a pred kazdym vzletem je potreba overit, zda toceni rotoru nic nebrani.

proste uz to trochu utika od hracek, je potreba predletova kontrola :)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“