Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
shake13

#211 Příspěvek od shake13 »

Lukash píše:Mám tam mixy Pitch curve a Throttle curve... a taky spoustu jiných. Jak na to? Díkes.

Napis aky mas konkretny vysielac. Tak ti skor niekto napise ake tam mas napipat hodnoty na pitch curve a na throttle curve, lebo pokial nie si clovek znaly problematiky heli, bude takto cez forum tazko vysvetlovat co tam mas dat.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
martinre
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od martinre »

throttle curve by si mel nastavit jako konstantni krivku ktera bude urcovat ten zisk, pitch nech normalne linearni prubeh od min do max-to je vlastne to souhlasne pridani plynu vsech tri motoru (pohyb serv nahoru u vrt.)
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Lukash »

Mám Hitec Aurora...
Ty přepínače už jsem s vypětím sil (a pomocí lupy) nalezl :) Každopádně díkes.
Jinak, pokud to správně chápu, tak pitch curve nechám tak jak je, tedy od 0 až po 100, throttle curve nastavím třeba na 25 (pokud takový budu chtít zisk gyr) na všech 7 bodů křivky, ano?
martinre
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od martinre »

jo, presne tak.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Lukash »

Martine, díky. Takhle to funguje.
Nicméně, zadrh jsem se teď docela pár hodin než jsem přišel na to, že gyra (mimo toho servového) se neinicializují v rate modu. Na inicializace musím mít nastaven zisk na headlock. Proč? Pokud by to měla být standartní startovací procedura, tak se s tím smířím a zisk si hodím na přepínač. Ale vrtá mi to hlavou...
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Lukash »

Tak už to "letělo" :) A můžu říct, že mě to pěkně rozklepalo. Ani jsem to neuvisel. Nevím jestli to mám dobře nastavený, poněvadž jsem tak nějak čekal, že se to bude samo držet na fleku. Bohužel skutek utek. Couvá mi to dozadu a na nějaký manévry jsem neměl moc času (malej plácek za barákem a spoustu stromů :twisted: Ale alespoň jsem prověřil pevnost konstrukce...
Trikoptéra se musí taky vytrimovat, nebo mám něco špatně?
Díkes
martinre
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od martinre »

No trimovat by se to asi nemělo, ale já sem musel na dva motory trochu cvaknout trimem. Ty gyra nejsou žádnej šlágr ale potom už mi to visí skoro samo. Samozřejmě to nezkouším půl metru nad zemí, ale když vystoupám, srovnám to, tak můžu tak na 15vteřin pustit vysílač a drží to, jenom se to sune. Gyra měří zrychlení a to vyrovnávaj, nedokážou určit dráhu aby se to srovnávalo samo do roviny. To by se muselo doprogramovat přes nějakej procesor.

Zmenši si výchylky na klonění a klopení tak na 50% a můžeš dát i nějaké expa.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Lukash »

Jasný, ozkouším... Ještě by mne zajímalo, na kolik máš nastavený Delay na gyrách? Díky
martinre
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od martinre »

Delay jsem nechal defaultne co na tom bylo
mrpilot

#220 Příspěvek od mrpilot »

by som sa spytal, jak mate orientovane riadenie ?? rameno kde je servo je ako predok alebo opačne ?? ked tak rozmyšlam tak nemože byt problem to zapojit tak aby to rameno so servom bolo ako predok. nafarbilo by sa to nejakou reflexnou farbou a good :)
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
netos

#221 Příspěvek od netos »

Ja si rikam, ze u tricoptera musi byt pomerne problem, kde je predek a kde zadek, az uz si to clovek urci a nabarvi jak chce. Ale na vetsi vzdalenost ci pri rychle zmene smeru, ja problem mit budu :)

Ale ja byl dal to servo dozadu. Hlavne proto, abych mohl dat na tricoptera kameru, fotak. Kdyz bude servo vzadu, vznikne vepredu mezi rameny krasnych 120 stupnu vyhledu a to uz znamena, ze tam nebude vadit zadna vrtule ci trup, co by se take natacelo, coz neni nic pekneho. Takhle z too naopak vzniknou moc pekna videa a fotky, co z heli a letadla bez spec. konstrukce jen tak tak a hodne blbe :)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od martinre »

Rameno se servem může být i vepředu, záleží jak si to pak zapojíš a nastavíš ve vysílači. S tou orientací je opravdu problém, bez kabiny a se stejně barevnejma vrtulema mam velkej problém když zalítnu dát a ještě to třeba srovnám do horizontu, tak pak jenom odhaduju- taky sem stím už kvůli tomu švihnul. Ale trubka stojí 1$, takže pohoda. Teď tam mam kabinu a je to lepší, ale vrtulník je na orientaci lepší.
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od dj_krata »

mrpilot píše:by som sa spytal, jak mate orientovane riadenie ?? rameno kde je servo je ako predok alebo opačne ?? ked tak rozmyšlam tak nemože byt problem to zapojit tak aby to rameno so servom bolo ako predok. nafarbilo by sa to nejakou reflexnou farbou a good :)

vetsinou co jsem videl pouzivaj to rameno se servem jako zadek , ale myslim ze by to nemel byt problem prehodit jako predek.. je to jen o elektronickem nastaveni.... :D
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Lukash »

Taky mám dost problém s orientací. Budu to řešit nějakou kabinkou zřejmě + ještě něco. Je to fakt nečitelný, obzvláště pokud navíc ani heli neumíte řídit :)
Jinak, zjistil jsem, že pokud nemám tricopter při inicializaci gyr v absolutní rovině, pak je problém v letu. Jak tohle řešíte? Já na to asi přidělám vodováhu, nebo co :)
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Vita_Valke »

T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“