Zlin 50L - HaiKong Model (Kostka model cetrum)
Vrtule
Jakou prosím používáte vrtuli na Zlína s elektromotorem.
Mám osazen motor 650 kv 1150W. Baterii používám 6s 3000 mAh. Měl jsem osazenou vrtuli 12/10, tah byl 2,5 kg a létalo to strašně rychle a špatně se s tím přistávalo, vůbec neztrácel rychlost. Pak jsem osadil vrtuli 14/7. Statický tah se zvětšil na 2,9 kg, vrtule docela dost brzdí, ale stále to na můj vkus letí moc rychle.
Zkoušel jsem program MotoCalc 8 a nejlépe mi vychází vrtule 12/6. Statický tah by podle výpočtu měl být 3,6 kg a max. rychlost 80 km/h.
Tak jsem ji koupil a zítra chci odzkoušet. S jakými vrtulemi létáte?
Mám osazen motor 650 kv 1150W. Baterii používám 6s 3000 mAh. Měl jsem osazenou vrtuli 12/10, tah byl 2,5 kg a létalo to strašně rychle a špatně se s tím přistávalo, vůbec neztrácel rychlost. Pak jsem osadil vrtuli 14/7. Statický tah se zvětšil na 2,9 kg, vrtule docela dost brzdí, ale stále to na můj vkus letí moc rychle.
Zkoušel jsem program MotoCalc 8 a nejlépe mi vychází vrtule 12/6. Statický tah by podle výpočtu měl být 3,6 kg a max. rychlost 80 km/h.
Tak jsem ji koupil a zítra chci odzkoušet. S jakými vrtulemi létáte?
Re: Vrtule
LaKrem píše:S jakými vrtulemi létáte?
motor PJS 5000, Li-Pol Hyperion G3 5S 4AH a vrtule APC 16x10"
na pristani se dokaze letadlo na volnoběhu zbrzdit i tak, že je neřiditelné ...
Vrtule Zlín.
Tak takovou vrtuli já dát nemohu. Já mám motor 650 kv a baterii používám 6s. PJS 5000 má 407 kv. Já bych s vrtulí 16/10 usmažil motor.
vrtule Zlín
Jak je vidět, zvolil jsem špatný motor, chtělo to méně otáček.
kridlo
ahojte,
prosim poradte. staviam zlina, varianta 1600mm
niekde som cital ze kridla su slabe. akurat stojim pred zlepenim kridel.
spajaju sa relativne hrubou pasovinou, zlepenou z preglejky, olaminovanej.
vyzera to dost tuho.
myslite ze to treba vyztuzit inac?
ak ano, prosim poradte ako.
tie zadne vyztuhy vyskovky mate nahodene? jednak to nevyzera dobre a potom je to hmotnost na tom najhorsom mieste. ale ked je to tam potrebne zosilnit, tak to tam nalepim.
dik za informacie.
Peter
prosim poradte. staviam zlina, varianta 1600mm
niekde som cital ze kridla su slabe. akurat stojim pred zlepenim kridel.
spajaju sa relativne hrubou pasovinou, zlepenou z preglejky, olaminovanej.
vyzera to dost tuho.
myslite ze to treba vyztuzit inac?
ak ano, prosim poradte ako.
tie zadne vyztuhy vyskovky mate nahodene? jednak to nevyzera dobre a potom je to hmotnost na tom najhorsom mieste. ale ked je to tam potrebne zosilnit, tak to tam nalepim.
dik za informacie.
Peter
- Luky-plane
Re: kridlo
pgrno píše:Niekde som cital ze kridla su slabe. akurat stojim pred zlepenim kridel.
Spajaju sa relativne hrubou pasovinou, zlepenou z preglejky, olaminovanej.
Vyzera to dost tuho.
Myslite ze to treba vyztuzit inac?
Ak ano, prosim poradte ako.
Tie zadne vyztuhy vyskovky mate nahodene?
Ahoj,
taky jsem před slepením polovin křídla k sobě. Mám ještě jednoho Zlina 1600 mm, kde je použitý pouze původní překližkový díl. Létá již 3 sezony a vše je v pohodě. Podle toho, co tu ale psal tuším Jarb, nové křídlo něčím vyztužím. On to udělal dalším smrkovým nosníkem. Nerad bych tak hezké éro zlomil za letu jen díky tomu, že číňani šetří.
Zadní vzpěry na výškovce není nutné řešit. Výškovka po řádném zalepení drží dostatečně (vyzkoušeno). Je to pouze zbytečná zátěž na ocase u modelu, který je i tak příliš lehký na čumák.
Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Re: kridlo
Luky-plane píše: Podle toho, co tu ale psal tuším Jarb, nové křídlo něčím vyztužím. On to udělal dalším smrkovým nosníkem.
Luky-plane
já koupil Zlina po havárii a původní překližková spojka byla rozlepená na vrstvy a rozštípnutá na kusy ( předešlý majitel ji totiž z důvodu transportu do křídla vůbec nelepil jen vkládal....vyrobil jsem spojku novou z poctivé letecké překližky, zalepil EPOXI 1200 a drží dodnes....žádné přídavné výztuže jsem nedělal.
ale vzpomínám si, že někdo v této diskuzi o vyztužení psal, ale já v té době z toho psaní moc nepochopil jak to bylo myšleno...když to celé přečteš někde tam zmínka je
- Luky-plane
Velikost nádrže
Ahoj všichni,
možná jsem se tu na to už někdy ptal, ale odpověď jsem nedostal.
Budu mít ve Zlínu motor 15ccm 4T. Nevím jakou má tento motor spotřebu. Jak velkou nádrž budu potřebovat, abych mohl létat min. 10 min.
Díky Luky-plane
Budu mít ve Zlínu motor 15ccm 4T. Nevím jakou má tento motor spotřebu. Jak velkou nádrž budu potřebovat, abych mohl létat min. 10 min.
Díky Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velikost nádrže
Luky-plane píše:Ahoj všichni,
Díky Luky-plane
Mám ho ve stíhačce, od ASP, nádrž 300ml, lítám 10 minut a zbývá tam necelá třetina.
- Luky-plane
Poslední letošní skok
Ahoj zlíňáci,
využil jsem toho překrásného počasí a letos už asi naposledy provětral "padesátku". Byla u toho i kamera.
http://www.youtube.com/watch?v=aOTKKSG_tPw
Mějte se Luky-plane
využil jsem toho překrásného počasí a letos už asi naposledy provětral "padesátku". Byla u toho i kamera.
http://www.youtube.com/watch?v=aOTKKSG_tPw
Mějte se Luky-plane
Re: Zlin 50L - HaiKong Model (Kostka model cetrum)
Dobrý den vespolek.
Jsem zde na fóru uplně nový a rozkoukávám se.
Už rok, jsem také šťastným majitelem 50tky, ale pro nedostatek času nahoru ještě nešla. Několikrát jsem přelouskal celé vlákno. Nejsem zkušený modlelář a mám co hltat.
Dle Vašich rad jsem vymněnil panty a přemýšlím také nad posílením osazení podvozku.
Doposud jsem měl pouze elektriky a 50tka bude první motorák. Pídím se tedy po všech možných informacích. Mám pro ni koupený 4t Asp70 a zkusmo jsem jej osadil hlavou dolů. Zdá se mi, že s tím má motor problémy. Jaké jsou Vaše zkušenosti s touhle "polohou"? Nebo je výhodnější motor položit na bok? Díky Pavel[album]164[/album][album]164[/album][album]165[/album]
Jsem zde na fóru uplně nový a rozkoukávám se.
Už rok, jsem také šťastným majitelem 50tky, ale pro nedostatek času nahoru ještě nešla. Několikrát jsem přelouskal celé vlákno. Nejsem zkušený modlelář a mám co hltat.
Dle Vašich rad jsem vymněnil panty a přemýšlím také nad posílením osazení podvozku.
Doposud jsem měl pouze elektriky a 50tka bude první motorák. Pídím se tedy po všech možných informacích. Mám pro ni koupený 4t Asp70 a zkusmo jsem jej osadil hlavou dolů. Zdá se mi, že s tím má motor problémy. Jaké jsou Vaše zkušenosti s touhle "polohou"? Nebo je výhodnější motor položit na bok? Díky Pavel[album]164[/album][album]164[/album][album]165[/album]
Cesna 480 1120mm Pelikán
P51 850mm Thunder Tiger
Z50L 1600mm Haink.
F4U 1430mm Pelikán
P51 850mm Thunder Tiger
Z50L 1600mm Haink.
F4U 1430mm Pelikán