Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
Ahoj všem,
mám prosbu.... o víkendu se mi podařilo Betu ztratit na obloze... víc se neptejte, sluníčko dělá svoje... houpnul jsem do nedaleké říčky. Beta je celá, jen nevím jak dopadla elektronika... neměl by někdo radu jak postupovat abych zjistil, jestli mi všechno přežilo?
Dopadla na záda...
Jak vyzkoušet přijímač?
Jak vyzkoušet regulátor?
Baterka byla mokra, ale po usušení dává pořád dobrý napětí...
A co motor...
Nemáte někdo návrh na postup, jak zjišťovat co pracuje dobře a co ne....
děkuju
mám prosbu.... o víkendu se mi podařilo Betu ztratit na obloze... víc se neptejte, sluníčko dělá svoje... houpnul jsem do nedaleké říčky. Beta je celá, jen nevím jak dopadla elektronika... neměl by někdo radu jak postupovat abych zjistil, jestli mi všechno přežilo?
Dopadla na záda...
Jak vyzkoušet přijímač?
Jak vyzkoušet regulátor?
Baterka byla mokra, ale po usušení dává pořád dobrý napětí...
A co motor...
Nemáte někdo návrh na postup, jak zjišťovat co pracuje dobře a co ne....
děkuju
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Na příjímač připoj veškerou elektroniku včetně serv a baterky a testuj!!! Jestli jsi motor nezapnul když byl jěště mokrý nic mu není.
..pre bezpecnost to rob vo velkom plechovom hrnci alebo kvetinaci
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Bumpy_SK píše:..pre bezpecnost to rob vo velkom plechovom hrnci alebo kvetinaci
Pardon na to jsem zapoměl
Přežil jsem
baterka dává 11.98V, články všechny 3.99V.
Jediná reakce po zapojení je, že se V,K,S nastaví do nesmyslných poloh...
přijímač bliká a letadlo pípá pravidelným krátkým tonem. Zkusil jsem to párovat, ale bez výsledku...
tudíž v první řadě asi nový přijímač?
baterka dává 11.98V, články všechny 3.99V.
Jediná reakce po zapojení je, že se V,K,S nastaví do nesmyslných poloh...
přijímač bliká a letadlo pípá pravidelným krátkým tonem. Zkusil jsem to párovat, ale bez výsledku...
tudíž v první řadě asi nový přijímač?
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
Ticcino píše:tgall píše:Ahojte,
rozhodol som sa postupit o krocik vyssie a nahradit setovy TX niecim lepsim (Hitec Aurora 9).
Po zapojeni prijimaca (hitec optima 7) mi vsak nefunguje motor a ozyva sa rychle pipanie.
Vsetky ostatne funkcie funguju spravne (V,S,K) a vysielac mam predpokladam nakonfigurovany tiez dobre.
Vie ma niekto aspon nasmerovat, kde by mohol byt problem? Treba snad regulator nejako preprogramovat.
Ospravedlnujem sa ak sa toto uz niekde riesilo. Cely tyzden som sa tesil ako maly, ze cez vikend skusim
po prvy raz v zivote nejke mixy kridelka-smerovka.
Velmi pekne dakujem za akukolvek radu.
Vypadá to na špatně nastavený rozsah plynu. Neměnil jsi náhodou originální regulátor za Turnigy?
Vypni model.
Rádio zapni a dej plnej plyn.
Zapni model.
Až to pípne, tak stáhni plyn.
Hotovo.
skus toto
-
Douda1981
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
dokončuji práci na Betě v kitu, chci ji osadit vrtulí APC 6 x 4 E
Jakým způsobem přijde osadit? Nápisem APC dopředu (směrem k čumáku) či dozadu (směrem k ocasu)?
Díky
Jakým způsobem přijde osadit? Nápisem APC dopředu (směrem k čumáku) či dozadu (směrem k ocasu)?
Díky
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Dopředu 
Douda1981 píše:Zdravím všechny,
Díky
Nápisem ve směru letu. Tj. směrem k čumáku, k motoru.
-
Douda1981
- Kontaktovat uživatele:
OK, tak to mám dobře
Tak mám za sebou první RC lety, celkem se mi dařilo, i když jsem ještě před startem zjistil, že odešlo servo směrovky, ale i bez něj jsem to nějak zvládal, trénoval jsem zatáčky a přistání, byly i pády..
Ale nestačil jsem vyplýtvat ani první ze dvou baterek a začala stávkovat i výškovka, naštěstí se chyba projevila hned při startu, takže opravy na trupu budou minimální, ale s těma servama teď nevím, jak dál.
Mám zkusit koupit ty, o kterých píše Ticcino?
Ale každopádně jsem byl rád, že jsem byl na obloze sám, protože to byly zmatky hrůza.
E: Teď mě ještě napadlo... servo bzučí, ale ani se nehne, na ostatní signály jinak letadlo reaguje parádně, nemohla by to být i porucha ve vysílačce?
Ale každopádně jsem byl rád, že jsem byl na obloze sám, protože to byly zmatky hrůza.
E: Teď mě ještě napadlo... servo bzučí, ale ani se nehne, na ostatní signály jinak letadlo reaguje parádně, nemohla by to být i porucha ve vysílačce?
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Na ostatních kanálech serva fungujou?
A rozhýbal jsi pořádně kormidla ,aby šla lehce ?
Dobrý večer,potřeboval bych prosím poradit.Dnes se mi na Betě utrhnul závěs(prolisovaný pant) výškovky,naštěstí při přistání,škoda žádná.Řeším jak ho nahradit,můžu tam dát normálni pantíky,ale vyčetl jsem že se závěsy dají udělat z víčka od margarínu Flora. Návod jak na to prý vyšel někdy RC Revue.Mohl by prosím někdo,kdo tohle někdy použil,nebo ten návod četl, poradit jestli to funguje a zhruba popsat jak na to?(princip samozřejmě chápu,zajímá mne zevrubný pracovní postup).Dík !
Aurora 9+letadla
ahoj
Mě se to stalo taky, panty jsem vyrobil z Pc diskety z toho kolečka vevnitř. A vlepil je do středu lepidlem PUREX.Funguje to super.
Mě se to stalo taky, panty jsem vyrobil z Pc diskety z toho kolečka vevnitř. A vlepil je do středu lepidlem PUREX.Funguje to super.
Wiperp
Jednou snad i RC pilot
http://www.rcmodelytatenice.cz/
Jednou snad i RC pilot
http://www.rcmodelytatenice.cz/