Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
KarelKarel

Re: Beta 1400 - stavba

#2026 Příspěvek od KarelKarel »

Ahoj vsem, nemohl jsem zde najit zadny funkcni odkaz na zminovany podvozek na Bete 1400, tak jsem si jeden udelal,
pujcil jsem si kolecka od synovy masinky a tady je vysledek http://youtu.be/j1ieYCxOaoE
:-0
Ticcino

#2027 Příspěvek od Ticcino »

Haha, pěkný. I to s tím hezky startuje.
Předpokládám, že se to nedá moc řídit. Jak to reaguje na směrovku při popojíždění?
Z asfaltu to lítá. Jak z trávy? (posekaný)
Já mám s takto malými kolečky problém, že se mi vždycky zarejou. Mám průměr nějakých 40mm.
Vzadu mám jen neřiditelnou ostruhu. (ne na Betě, Betu už nemám)

Zkoušel jsem z též trávy startovat s Funcubem (průměr koleček 120mm vepředu a 45m vzadu) a ten s tím nemá problém.

U tebe bych možná doporučil zkrátit dráty. Vrtule je na zádech, čili zadrhnutí o zem nehrozí, tím bys dostal těžiště mnohem blíž k silnici a pak by to možná nedělalo ty kotrmelce.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#2028 Příspěvek od Bumpy_SK »

hehe :) spravil by som ho kratsi, ale vyzera to zaujimavo
maly tip: ked sa mu zdvihne zadna cast trupu a ide len na prednych kolieskach tak uz mozes potiahnut vyskovku a vyletiet
opisk

#2029 Příspěvek od opisk »

chlapi mam taku otazocku, pri lete hlavne ked mam plyn naplno a stupam mi obcas ako keby vapadne signal, na stotinu sekundy prestane ist motor a serva ale za chvilocku to zasa nabehne, robi to castejsie a castejsie sa mi zda :( cim to je?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
opisk

#2030 Příspěvek od opisk »

chlapi mam taku otazocku, pri lete hlavne ked mam plyn naplno a stupam mi obcas ako keby vapadne signal, na stotinu sekundy prestane ist motor a serva ale za chvilocku to zasa nabehne, robi to castejsie a castejsie sa mi zda :( cim to je?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
KarelKarel

#2031 Příspěvek od KarelKarel »

Ticcino píše:Haha, pěkný. I to s tím hezky startuje.
Předpokládám, že se to nedá moc řídit. Jak to reaguje na směrovku při popojíždění?
Z asfaltu to lítá. Jak z trávy? (posekaný)
Já mám s takto malými kolečky problém, že se mi vždycky zarejou. Mám průměr nějakých 40mm.
Vzadu mám jen neřiditelnou ostruhu. (ne na Betě, Betu už nemám)

Zkoušel jsem z též trávy startovat s Funcubem (průměr koleček 120mm vepředu a 45m vzadu) a ten s tím nemá problém.

U tebe bych možná doporučil zkrátit dráty. Vrtule je na zádech, čili zadrhnutí o zem nehrozí, tím bys dostal těžiště mnohem blíž k silnici a pak by to možná nedělalo ty kotrmelce.

Prave ze moc neda, pokud se rychle nerozjedu, tak to vetsinou zatoci, dnes se mi podarilo ty kolecka konecne srovnat tak, ze uz to jede rovne a pak se to kupodivu da smerovkou docela dobre ridit. Z travy to nejde rozjet vubec, ty kolecka maji prumer asi 3 cm. Musim rici, ze po trochu cviku se s tim da krasne vyhrat na pristani a to pak muze byt uplne excelentni .... :-)
KarelKarel

#2032 Příspěvek od KarelKarel »

Bumpy_SK píše:hehe :) spravil by som ho kratsi, ale vyzera to zaujimavo
maly tip: ked sa mu zdvihne zadna cast trupu a ide len na prednych kolieskach tak uz mozes potiahnut vyskovku a vyletiet

Zkousel jsem to ale nemam potrebnou rychlost, na dve kolecka se to zvedne celkem hned, ale potom trva chvili nez to nabere vzletovou rychlost, pak terpve mohu se odlepit, zase to takhle aspon vypada realisticky ...hihihi
joker_ta

#2033 Příspěvek od joker_ta »

opisk píše:chlapi mam taku otazocku, pri lete hlavne ked mam plyn naplno a stupam mi obcas ako keby vapadne signal, na stotinu sekundy prestane ist motor a serva ale za chvilocku to zasa nabehne, robi to castejsie a castejsie sa mi zda :( cim to je?

Zdravím,
no problém podle mě může být dvojí, buď ti to shazuje regulátor - stalo se mi to taky když jsem dával vrtuli s větším stoupáním (byla i větší) takže jsem zezadu na ocasu dělal drážku aby vrtule nedřela o ocas, ale jak je plyn na plno a vrtule se tlačí k motoru dřela o trup, takže se mi zasekávala a regulátor to odpojoval. Pokud tam máš vrtuli origo tak jsem to také řešil. Vždy jsem na BETE ztratil signál téměř ve stejném místě s následným pádem (opravdu to daleko nabylo cca 100m) - takže třeba nějaký rušení, ale rušení 2,4GHz je podle mě složitější a nebo pokud máš ty dva anténní svody na boku a přistáváš s betou třeba do trávy vždy se ti trošku ohnou ty drátky - koukni jestli není jeden z nich nalomený. Já je dávám z kabiny směrem nahoru aby tak netrpěli. Pokud to není ani jeden z těhdle problémů tak fakt nevím...
joker_ta

#2034 Příspěvek od joker_ta »

KarelKarel píše:Ahoj vsem, nemohl jsem zde najit zadny funkcni odkaz na zminovany podvozek na Bete 1400, tak jsem si jeden udelal,
pujcil jsem si kolecka od synovy masinky a tady je vysledek http://youtu.be/j1ieYCxOaoE

Koukám, že ten čumák má snad oblepenej každej :lol: hold čumec trpí jako bejk - já měl těch pádů požehnaně, ale zas je to můj první model a učil jsem se sám. Ale ty opravy a další věci s tím spojené k tomu asi patří. Naštěstí jsem zatím nic nezničil, vždy to spravil kyt + sekundové lepidlo a nebo tmel... :P ale myslím že pokud by byla kabina pevná tak to nebude tak trpět, už 2x se mi stalo, že jsem měl kabinu úplně ohlou a to vždy jen z jedné strany. Nakonec jsem to vyřešil výstuhama u pilota.

Kabina
Kabina

A pak jsem ještě dával výstuhu dovnitř do trupu pod kabinu - no ale i tak je prostě čumák lehce nahnutý na stranu, ale BETA létá rovně a klidně takže to není asi tak strašné...

Teď je zas rozebraná, po cca 8hod letu se mi začal z motoru ozývat divný zvuk jako by se dřel a byl volnější v ložiskách ne jenom směrem dovnitř do motoru ale i do stran...takže reklamace.

Ale měl jsem doma jiný motor tak jsem na to zvědav údajně má mít 2000otáček - přidal jsem třílistou vrtuli tak jsem zvědav zda to BETA přežije a nebo jestli už vybouchne a já budu mít po srandě... :lol:

Beta
Beta
joker_ta

#2035 Příspěvek od joker_ta »

Jo a ještě jsem se chtěl zeptat. Přímo v návodu je napsáno, že by se dva antenní drátky měli umystovat k sobě navzájem kolmo - je to opravdu nutné? Už víše jsem psal, že se mi jeden z drátků ulomil (celé ty 3cm v průhledné bužírce upadly), takže jsem k tomu napájel z obyč. drátku nový konec - může to mít vliv na dosah?
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#2036 Příspěvek od Werret007 »

joker_ta píše:Jo a ještě jsem se chtěl zeptat. Přímo v návodu je napsáno, že by se dva antenní drátky měli umystovat k sobě navzájem kolmo - je to opravdu nutné? Už víše jsem psal, že se mi jeden z drátků ulomil (celé ty 3cm v průhledné bužírce upadly), takže jsem k tomu napájel z obyč. drátku nový konec - může to mít vliv na dosah?

Nemůže, ale má to přímí vliv, taždý přijímač či vysílač má určitá specifika o vysílání a přijímání signálu.
Dost se o tom dočteš zde viewtopic.php?f=39&t=2158
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
ttommi

#2037 Příspěvek od ttommi »

KarelKarel píše:Ahoj vsem, nemohl jsem zde najit zadny funkcni odkaz na zminovany podvozek na Bete 1400, tak jsem si jeden udelal,

To je na letišti v Kobylicích..... jsi někde z okolí Bydžova?....
tgall

#2038 Příspěvek od tgall »

Ahojte,

rozhodol som sa postupit o krocik vyssie a nahradit setovy TX niecim lepsim (Hitec Aurora 9).

Po zapojeni prijimaca (hitec optima 7) mi vsak nefunguje motor a ozyva sa rychle pipanie.
Vsetky ostatne funkcie funguju spravne (V,S,K) a vysielac mam predpokladam nakonfigurovany tiez dobre.

Vie ma niekto aspon nasmerovat, kde by mohol byt problem? Treba snad regulator nejako preprogramovat.
Ospravedlnujem sa ak sa toto uz niekde riesilo. Cely tyzden som sa tesil ako maly, ze cez vikend skusim
po prvy raz v zivote nejke mixy kridelka-smerovka :-( .

Velmi pekne dakujem za akukolvek radu.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#2039 Příspěvek od Bumpy_SK »

v ktorom kanale mas regulator?
tgall

#2040 Příspěvek od tgall »

Bumpy_SK píše:v ktorom kanale mas regulator?

CH 3
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“