vybavení tracy od svora
Spojka křídla jsou 2 ocelové dráty 4mm ohlé do vzpětí. V křídle jsou zalepené mosazné trubičky na koncích zeslabené tak aby spojka neprojela dál než má.
Při běžném lítání se mi nestalo že by se spojky protočily a ani to snad není možný.
Poutání křídla gumou funguje výborně, ani když mi křídlo chytlo flutter to nepovolilo.
Při běžném lítání se mi nestalo že by se spojky protočily a ani to snad není možný.
Poutání křídla gumou funguje výborně, ani když mi křídlo chytlo flutter to nepovolilo.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Ok. Dík. To jsem rád. nechám to tedy tak. Akorád mám tendenci to udělat na šrouby. Ale možná to tak nechám, v jednoduchosti je síla a tohle chci na pohodu. Pokud píšeš, že se nestalo, že by křídlo povolilo není se čeho bát.
Koukám že v to máš turnigy 2830 1000kv, jak to s tím lítá, není to slabý? Mám tady plonkovej turnigy 3530C 1100kv a k tomu 3S2200mAh . Tak musím zjistit, jestli tam vleze, kdyžtak objednám něco z řady 28.
Koukám že v to máš turnigy 2830 1000kv, jak to s tím lítá, není to slabý? Mám tady plonkovej turnigy 3530C 1100kv a k tomu 3S2200mAh . Tak musím zjistit, jestli tam vleze, kdyžtak objednám něco z řady 28.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Zálet proběhl se slaboučkým MIG AC400/14 na dvoučlánek (což je v podstatě náhrada plechovky 400ky) Lítalo to ale teď tam mám Turnigy 2836/1000kv a 3s1P 1750mAh Lipolku je to o poznání lepší stoupá svižně. Vrtule kužel MPJET super cool + list aeronaut 10x4
Naposledy upravil(a) kroxigor dne čtv 10.06.2010 21:23, celkem upraveno 1 x.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
V podstatě stačí motor 283x myslím že 35xx už by byl zbytečně moc. Není to raketa rychle to neletí ani čumákem dolů. Jak se to jen trochu víc rozjede hned křídla fluttrujou jak blázen.
Je to takovej autobus pomalounkej klidnej majestátnej let.
Je to takovej autobus pomalounkej klidnej majestátnej let.
Pro inspiraci jsem ráno nahrál krátké video jak to stoupá s moterem 2836/100 a vrtulí 10x4
http://www.youtube.com/watch?v=P3GdBcf2aSU
http://www.youtube.com/watch?v=P3GdBcf2aSU
Dneska mi přišla Tracy. Jako na potvoru mi jí hned zabavil Ježíšek a prohlásil že ji přinese až na Vánoce.
Na druhou stranu mám dost času na výběr pohonu a vybavení.
Bohužel mi ze Svoru potvrdili že opravdu postupně ukončují výrobu. Takže kdo uvažuje o koupi nějakého jejich modelu, ať neváhá...
Bohužel mi ze Svoru potvrdili že opravdu postupně ukončují výrobu. Takže kdo uvažuje o koupi nějakého jejich modelu, ať neváhá...
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
Vážení majitelé Tracy mám dotaz ohledně pohonu: vybírám mezi těmito dvěma motory ze Satrie:
BMA 2217-8
BMA 2814-6
Víc by se mi líbil ten větší, ale někde jsem četl, že u průměru 35 je problém s vedením kablíků. Napadlo mě upravit otvory v motorové přepážce a otočit motor tak, aby kablíky šly nahoru do kabinky, ale protože nemam stavebnici po ruce, tak si to nemůžu prohlídnout.
Prosím majitele o radu. Nechci z Tracy raketu, ale rád bych strávil víc času plachtěním než stoupáním na motoru.
BMA 2217-8
BMA 2814-6
Víc by se mi líbil ten větší, ale někde jsem četl, že u průměru 35 je problém s vedením kablíků. Napadlo mě upravit otvory v motorové přepážce a otočit motor tak, aby kablíky šly nahoru do kabinky, ale protože nemam stavebnici po ruce, tak si to nemůžu prohlídnout.
Prosím majitele o radu. Nechci z Tracy raketu, ale rád bych strávil víc času plachtěním než stoupáním na motoru.
Jak už jsem tu psal mám tam 2836-1000 s vrtulí 10x4 na 3s to stoupá velice svižně. Musel jsem ale dovážit čumák olovem větší baterka se mi tam nevejde.
Takže pokud bys ved kabely vrchem nad motor tak by se tam jen tak tak vešel, ale bude to natěsno (ten čumák je stavěnej na 600ku plecháč)
Takže pokud bys ved kabely vrchem nad motor tak by se tam jen tak tak vešel, ale bude to natěsno (ten čumák je stavěnej na 600ku plecháč)