Futaba T16IZ

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T16IZ

#196 Příspěvek od LV »

V porovnani s open radiami ma horsie iba moznosti softu. Vsetko ostatne ma lepsie. A nie kazdy potrebuje k letu hypersuper giro ako starnuci Miro.
Mimochodom, pred 20 rokmi radia nevedeli ani polovicu z toho co T16IZ. A cuduj sa svete lietali sme. A pred 15timi rokmi, ked Miro lietal s Veloxom bez gira, tiez nebol zly pilot.
Holt clovek starne a giro je spasa.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
prikrylm

#197 Příspěvek od prikrylm »

No jestli jsi jako poslední "open" rádio (na které jsem zrovna v tuto chvíli moc nemyslel) držel FlySky FS-TH9X, tak argument chápu.

Myslel jsem třeba motžnosti dělat mix přímo v přijímači, přeházet si kanály, možnost zálohovat přijímač druhým (i na jiné frekvenci) a pod. (Graupner, JETI)

Nebo jsem příspěvek špatně pochopil a (možnosti futaby jsou pro uživatele určitě příjemnější jako "open" radia), takže toto mají Futaby horší a ve všem ostatním jsou "open" rádia lepší? I to je možné.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
zdzd

#198 Příspěvek od zdzd »

prikrylm píše:Myslel jsem třeba motžnosti dělat mix přímo v přijímači

Tak zrovna toto je možnost budící hrůzu. Maximalizuje stav potenciálního průseru, obzvláště třeba při soutěži a nenadálé potřebě přehodit přijímač do jiného modelu.

Pokud by se RX poslala konfigurace z TX, kde by byla pevně uložená s modelem, tak klidně. Ale offline nakrmený přijímač bez vazby na cokoliv je potenciální zaminování.
prikrylm

#199 Příspěvek od prikrylm »

zdzd píše:Tak zrovna toto je možnost budící hrůzu. Maximalizuje stav potenciálního průseru, obzvláště třeba při soutěži a nenadálé potřebě přehodit přijímač do jiného modelu.

Pokud by se RX poslala konfigurace z TX, kde by byla pevně uložená s modelem, tak klidně. Ale offline nakrmený přijímač bez vazby na cokoliv je potenciální zaminování.
To by asi průser byl, ale přijde mi to stejné jako nepřítomnost "model match" v rádiu. Zase před startem je dobré sáhnout na páčky a podívat se, co model dělá, ne? To dělá každý.

(to už je ale hodně mimo téma, ale snad to admin smaže :) )
MomoBrut

#200 Příspěvek od MomoBrut »

LV píše:V porovnani s open radiami ma horsie iba moznosti softu. Vsetko ostatne ma lepsie. A nie kazdy potrebuje k letu hypersuper giro ako starnuci Miro.
Mimochodom, pred 20 rokmi radia nevedeli ani polovicu z toho co T16IZ. A cuduj sa svete lietali sme. A pred 15timi rokmi, ked Miro lietal s Veloxom bez gira, tiez nebol zly pilot.

Dobrý ... jinak gyro se píše s tvrdým ... Lacko ... Přijeď do Brna na rovinu, ukažeme ti, jak se lítá ... bez gyra. :lol:
MomoBrut

#201 Příspěvek od MomoBrut »

LV píše:V porovnani s open radiami ma horsie iba moznosti softu. Vsetko ostatne ma lepsie. A nie kazdy potrebuje k letu hypersuper giro ako starnuci Miro.

Jinak mám právě pocit, že mluvíš přesně jako ten né starnoucí, ale už starý, tak se drž! Ať ti ten glajtr neuletí.
zdzd

#202 Příspěvek od zdzd »

prikrylm píše:To by asi průser byl, ale přijde mi to stejné jako nepřítomnost "model match" v rádiu.

Nepochopil jsi. Naprogramuješ něco do RX, model zrušíš, RX dáš do šuplete. Vytáhneš ho za pár měsíců - a nebudeš tušit co ti provede.

Klasický RX bude vždy, kdekoliv a kdykoliv dělat to, co mu vysílač pošle.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od jyrry »

prikrylm píše:Myslel jsem třeba motžnosti dělat mix přímo v přijímači

zdzd píše:... Pokud by se RX poslala konfigurace z TX, kde by byla pevně uložená s modelem, tak ...

S tímhle si u Graupnera nejsem tak úplně jistý jestli to zrovna tak není. Ale ještě jsem se nedokopal k pokusům které by to prokázaly nebo vyvrátily...
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od jyrry »

zdzd píše:... (to už je ale hodně mimo téma, ale snad to admin smaže :) )
:-)
jyrry.webnode.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od LV »

MomoBrut píše:
Dobrý ... jinak gyro se píše s tvrdým ... Lacko ... Přijeď do Brna na rovinu, ukažeme ti, jak se lítá ... bez gyra. :lol:

Bez gYra to je OK, ale s gYrom to je ako na bicykli s pomocnými koliečkami.
Ako vravieval Kurt, nech ma radšej ľudia nenávidia za to kým som ako by ma mali milovať za to kým nie som. Tak nejak je to s tou pomocnou elektronikou...
Ale je to váš boj. Ja si rád moje glajtre rozbijem na ruky...
www.elektromodely.sk
MomoBrut

#206 Příspěvek od MomoBrut »

Lacko, ty máš problém, já ti ho nevyřeším. V dřevních dobách Krafta by se ti taky tací jako ty smáli, posmívali a já nevím co, že si teď za letu měníš zakřivení profilu, co to jako je, ty to neumíš ukočírovat bez toho jen na ruky, taková sračka seš? Tohle už tu bylo mnohokrát, s příchodem proporcionálních rádií, prvních mixů, programovatelných rádiíí, letových režimů a nýní máme gyra ... je to fakt jen tvůj problém. Prostě to je vývoj, a ty s tím Lacko opravdu nic neuděláš. Každý má možnost volby, ale mít falešně resolutní postoj je ako u Vás hovoríte ... choré ...

Ještě nostalgické foto ..., první rádio, s kterým jsem řídil ... nebo měl jsem ten dojem ...
Kraft
prikrylm

#207 Příspěvek od prikrylm »

zdzd píše:Nepochopil jsi. Naprogramuješ něco do RX, model zrušíš, RX dáš do šuplete. Vytáhneš ho za pár měsíců - a nebudeš tušit co ti provede.

Klasický RX bude vždy, kdekoliv a kdykoliv dělat to, co mu vysílač pošle.

Jo, chápu pomalu. Ale vytáhneš ze šuplíku, zahýbeš servama, hýbe se to divně, podíváš se přes rádio do přijímače a hned vidíš.

Když rychle přehodíš podivně nastavený přijímač do jiného letadla nebo zapomeneš přepnout model v rádiu - mě to přijde stejné.

Ale souhlasím, že mix v přijímači je hodně o tom zdůvodnit si proč.

Jeden Graupner mám v samokřídle. Když na něj vezmu std rádio, vyrobím si mixy v rádiu (CH3 a CH4), pak mám MX-4 (když je zima, řídím v kapse), který mixy nemá a vysílá CH1 a CH2. Takže v přijímači mám z CH1 a CH2 namixované samokřídlo na CH3 a CH4 a můžu ho ovládat jak MZ-4, tak std rádiem. Na to mi ty mixy v přijímači přišly prima.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od jyrry »

A nejde jen o mixy. Nejčastěji používám přemapování kanálů vylézajících z výstupů přijímače.
Aby to nebylo jen o letadlech (ale tam to používám také hojně), tak v synovo tanku 1/10 je v korbě jeden přijímač a ve věži druhý.
Ten ve věži je šestikanál a potřebuju aby z něj lezly úplně jiné kanály než z toho v korbě. To samé přijímače v letadle - v trupu jeden, v křídle s motory druhý, tam to potřebuji přemapovat také.
jyrry.webnode.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od LV »

A nie je jednoduchšie si to prehadzat vo vysielaci ? Teda ak uz to je nutne.
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od jyrry »

LV píše:A nie je jednoduchšie si to prehadzat vo vysielaci ? ...

Ne. Z přijímače 1 (6 výstupů) lezou kanály 1-6 které něco řídí. Pak vysílač posílá ještě kanály 7-10 které také něco ovládají. A to 7-10 má lézt z dalšího přijímače který má výstupy 1-6.
To Futaba neumí?
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“