Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Zkusil bych GPSku připojit přes FTDI převodník k PC, zda to bude dělat stejné seky, případně pak napájení pro GPSku zkusit brát z power modulu Pixhawku. Také bych zkusil připojit k Pixhawku jinou GPS.
EDIT: Ještě mne napadá, zkusit GPSku připojit jen k napájení Pixhawku, aby nebyl připojen RX/TX signál.
EDIT: Ještě mne napadá, zkusit GPSku připojit jen k napájení Pixhawku, aby nebyl připojen RX/TX signál.
Ja bych si tipnul, ze gpskou to nebude, kdyz pri pripojeni pres usb funguje a sem tam najede i na baterku a kdyz najede, tak s ni zadny problem neni... pres ftdi pripojena byla, v pohode jsem nastavil potrebne parametry pro komunikaci s pixem a zadne problemy nebyly.. zkusim tedy zmerit jake je napeti na gps konektoru na pixu a kdyztak napajet od jinud, myslim ze tam ma jit 3.3 a power modul dava tusim 5V. Mam tu jeste neo6 bez anteny, tak zkusim co to dela s ni. O vikendu snad budou vysledky. Zatim diky 
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Tipování je sice fajn, ale musíš se od něčeho odpíchnout, takže bych zkusil jak už jsem psal jinou GPS, pak současnou napájet z Pixhawku, ale odpojené datové vodiče, případně nechat připojené datové vodiče, ale napájet GPS odjinud. Tohle by mělo dát info, v čem je problém.
Vcc na pix konektorech je 5V, 3.3V je jen logika tj. tx/rx
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jsou tu vcelku zajímavé výsledky. Začalo to blbnout i při napájení pixe přes USB, takže jsme použli to externí napájení a GPSka naběhla v pohodě, pak ale najednou nešel kompas, který je v GPS, takže první věc byla, jestli není zapojen opačně konektor, nebyl.. a následně jsme konektor vyměnili - kompas naběhl no a to zajímavé je, že jsme vyměnili i konektor GPS a najednou to nabíha na první dobrou jak z USB, tak aku. Takže teď bude následovat výměna všech konektorů a propojovacích kabelů.
Jestli má někdo vysvětlení, jak může ovlivnit konektor GPS to, že s USB to předtím naběhlo VŽDY okamžitě a s baterií většinou ne, nechť vyjádří svá moudra.
Jestli má někdo vysvětlení, jak může ovlivnit konektor GPS to, že s USB to předtím naběhlo VŽDY okamžitě a s baterií většinou ne, nechť vyjádří svá moudra.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Zdar pani neviete preco mi neukazuje Pixhawk v OSD silu signalu RSSI?
V Mission Planneri mi to ukazuje v OSD-cku nie s APM-kom mi to slapalo kontroval som aj nastavenie OSD mam to nastavenre a stale nic.
Skusal som uz oba vystupy na Pixhawku Telemetry 1 aj 2.
Dik za postrehy.
V Mission Planneri mi to ukazuje v OSD-cku nie s APM-kom mi to slapalo kontroval som aj nastavenie OSD mam to nastavenre a stale nic.
Skusal som uz oba vystupy na Pixhawku Telemetry 1 aj 2.
Dik za postrehy.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
v MP ti ukazuje RSSI alebo RXRSSI ?
V MP mi ukazuje RXRSSI samozrejme sorry ze som nebol presny.
1. podivej se zda ti OSD bere RSSI z MavLinku. Napr. MinimOSD Extra umi vybirat
2. zkus si pohrat s parametry SR1_ / SR0_ - urcuji jake hodnoty se posilaji na vystup telemetrie a jak casto. Samozrejme ze se neposila vsechno a je mozne ze RSSI je jedno z nich
2. zkus si pohrat s parametry SR1_ / SR0_ - urcuji jake hodnoty se posilaji na vystup telemetrie a jak casto. Samozrejme ze se neposila vsechno a je mozne ze RSSI je jedno z nich
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:1. podivej se zda ti OSD bere RSSI z MavLinku. Napr. MinimOSD Extra umi vybirat
Ako zistim ci mi osd bere rssi z mavlinku ked mi neukazuje ?
V MP mi to ukazuje tak hodnoty tam podla mna idu.
OSD mam toto:
https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=36844
Firmware 2.1
diki.
Skus dat novsi fw. Neviem, ktory presne je posledny, ale ja tu mam 2.4_r789
Minim tydle veci resi v cfg. Muzes si tam nahrat upraveny fw ktery to urcite podporuje
https://github.com/diydrones/MinimOSD-E ... figuration
https://github.com/diydrones/MinimOSD-E ... figuration
Dik za rady zajtra to skusim dnes uz mam dost z toho hokeja 
Diki pomohol novy config tool.
Tak ja to OSD snad normalne ani nerozchodim...
Najnovsie mi robi to ze po vzlietnuti znaky zamrznu na jednej hodnote a tak zostanu az do odpojenia baterky.
Pripada mi to tak ze nieco sa mi tam navzajom rusi len neviem prist na to ze co a s cim
Najnovsie mi robi to ze po vzlietnuti znaky zamrznu na jednej hodnote a tak zostanu az do odpojenia baterky.
Pripada mi to tak ze nieco sa mi tam navzajom rusi len neviem prist na to ze co a s cim