Fejfa píše:No a mohli by jste mi schvalit voltcraft B6? Bylo by to casem in a jine clanky. Diky.
Fakt ťažká otázka.. čo o nej vieš? Conrad niečo zobral a prelepil nápisom Voltcraft.
Nemusí to byť zlé, nemusí to byť dobré. Je to určite nejaký IMax B6 alias zrejme klon Bantam.. Vraj SkyRC, to je tiež nejaký "výrobca"?
http://www.hobbylinc.com/htm/syt/sytsytm1001.htmDneska nabíjačku urobí úplne hocikto, a nabíjať to bude.
Ja by som radšej napísal, že zober ICharger (junsi verzie tj od 106b+,206b.. vyššie), hoci aj najlacnejší čo sa ešte predáva.. a budeš síce riskovať že raz náhodne vyhorí, ale zas nie až tak často, a kým nevyhorí bude to zaručene nabíjať dobre - presne a dosť inteligentne. Naproti tomu mnohé iné nevyhoria nikdy ale budú stupidne rozbalancovávať sady a zdržovať a nikdy nebudú nabíjať jednoducho naozaj dobre..
Vec voľby.. Ak chceš niečo len "ztiaľ", mám taký pocit že zober si radšej osvedčený Acccucell 6.
O zdroj sa neboj, ako bolo napísané, nabíjač zoberie len toľko koľko nastavíš že má nabíjať (v prepočte cez výkon samozrejme, na výstupe máš napätie krát prúd, na vstupe potrebuje ten výkon deleno 12V napätia a plus nejaká rezerva na účinnosť).
Na sypané AA, AAA nikláky články mám MAHA-Powerex C6000. Aj LaCrosse BC-700 je dobrá, to máš aj u Conrada, ale tá nepojde na 12V, má iné napätie na zdroji. Alebo nejaké nabíjačky na 10hodinové nabíjanie malým prúdom, ale je potrebné aby vedela nabiť každý článok samostatne, jeden, a nie len nejaké páry, a nebola to konkrétne tá šmejdová čo pribalovali k eneloop baterkám a hriala vnútri sama až tak že ich upiekla teplom.