Turnigy 9XR PRO

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sir.Ignor

Re: Turnigy 9XR PRO

#196 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj Všem.
Mám otázku. Mám sensor FLVSS na SmartPort a ukazuje mi jen kapacitu celé baterie. Já bych chtěl nějak hlídat napětí na nejslabším článku a ještě jedna otázka. Jak se bude počítat spotřebovaná kapacita a hlídání konce kapacity, řekněme tak 300mAh před koncem. Vím že se to tu někde řešilo, ale asi to bylo na TARANISE a já mám T9XR Pro s OpenTX 2.1.8. Děkuji za odpovědi a pokud někdo podobné řešil na této vysílačce, přiložte prosím *.eepe třeba jen do SZ, abych to mohl třeba jen "opsat" :-)
Dík Láďa
CESSNA 182 SKYLANE, DG 300 Elan, EXTRA 330L, F6F HELLCAT
TURNIGY 9XR Pro a XJT, TARANIS X9D+
Tomix

#197 Příspěvek od Tomix »

Dakujem za skoru odpoved ale uz som sa dopatral k chybe s kolegom a zahranicnymi forami.Ak by mal niekto podpobny problem odpor R9 ma mat hodnotu 1ohm a moj mal 147Kohm prepojil som ho drotom a vysielacka funguje.Inak najprv mi pisaly z HK ze ta doska je dobra aj na 9XR Pro potom zase ze nieje,je tam rozdiel minimalne v konektore a 9XR tam ma aj bzuciak.
Teraz mam ale dalsi problem pripojil som modul FrSky DHT 8ch DIY a primac FrSky D8R-II PLUS ovladanie lietadla funguje ale nejde mi telemetria.nemam upraveny modul ale mam neaky prevodnicek RX a TX ide do neho a vystup som napojil na kabliky z futaba portu na dosku pred odpor.Uz som skusal vsetky kombinacie otocenia kablikov rx tx ale stale vysielacka hlasi NO DATA.firmver mam opentx-9xrpro-2.0.dalej nie je vidno ale predpokladam ze za tou bodkou by malo byt este jedno cislo.
Neviete v com je problem?
este pridavam foto ako to mam zapojene
Přílohy
P4240106.JPG
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch
Sir.Ignor

#198 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj.
No já jsem měl problém s telemetrii v OpenTX 2.0.X. Od verze 2.1.3 výše mi vše fungovalo bez problémů, fungovalo automatické detekování senzorů a to jak interních v přijímačích tak i na Smartportu. Takže asi bych upgradoval firmware na 2.1.3 a nebo výš a potom bych teprve hledal problém. Ale já mám modulů XJT a používám X8R a nebo X4R. Takže se to může trochu lišit, ale nemělo by.
Láďa
Sir.Ignor

#199 Příspěvek od Sir.Ignor »

Jo a ještě, ten 1ohm tam je jako ochrana, takže bych ho asi raději vyměnil za jiný. Pokud odejde znovu, tak je problém. Láďa
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od JASSoft »

Sir.Ignor píše:Jo a ještě, ten 1ohm tam je jako ochrana, takže bych ho asi raději vyměnil za jiný. Pokud odejde znovu, tak je problém. Láďa

Trochu tě opravím - ten odpor neslouží jako ochrana ale jako snímací odpor na kterém se měří celkový proudový odběr TX - pokud někdo nebude mít zájem o tuto hodnotu (vstupuje do kontroly dodané energie ze zdroje) tak může odpor překlenout natvrdo. V opačném případě by ten odpor měl být dostatečně přesný (jinak ta naměřená hodnota nebude mít valný význam).
Tomix

#201 Příspěvek od Tomix »

Aktualizoval som firmver na 2.1.8 ale telemetria stale nic na starej x9 mi to fungovalo normalne tu som nieco bud zle zapojil alebo je chyba niekde inde
qeex

#202 Příspěvek od qeex »

Taky mi to neslo, 2x jsem to prepajel, nez jsem zjistil, ze mi ve vysilacce prehodily mezi sebou rx a tx, zkus otocit zapojeni telemetrie
Tomix

#203 Příspěvek od Tomix »

Ak sa pozries do vysielacky z futaba portu idu dva kable na zakladu dosku cierny a cerveny.Cierny mi ide na RX a cerveny na TX tak by to malo byt spravne horsie je to ale s tym menicom co tam mam k tomu zial schemu nemam takze neviem ale uz som to skusal prehadzovat vseliako a stale nic.
Takze nech robim co robim telemetria mi stale nefunguje.Dnes som dokonca uz upravil aj modul podla navodu od RIMR ale nic nepomohlo.Predal som moju x9 kde mi vsetko fungovalo len aby som mal aj hlasovy modul a teraz mi je uz na nic som znechuteny z celej 9xr pro.
Sir.Ignor

#204 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj.
No já jsem se koukal na net a našel jsem docela zajímavé manuály, kde je toto popsané.
Přikládám cestu
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/628293433X318849X13.pdf
a také
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/893535796X318849X19.pdf
strana 7 a 10.
Láďa
Tomix

#205 Příspěvek od Tomix »

Mam to zapojene presne ako je v tom prvom manuali ale uz mam zmeneny firmver na openxt a tam nie su take moznosti nastavenia mam tam iba
Typ:FrSky S.SPORT
FrSky D
FrSky D (cable)
A pod tym policko Invert
skusal som vsetky moznosti ale nic nepomaha
destelant

#206 Příspěvek od destelant »

Tak nakoniec Tomix nasiel problem - studeny spoj na zakladnej doske na tom konektore, co idu droty do Futaba konektora... Uz mu to ide.
Tomix

#207 Příspěvek od Tomix »

Hej teraz maturujem z nastaveniami.
Chcem sa spitat ak pripojim primac modul mi hned zacne rychlo za sebou pipat az ked pripojim na vstup A1 robeny snimac napetia modul prestane pipat je to normalne?
A kde najdem zvukove subory na telemetriu konkretne vyskomer aby mi hlasilo vysku samozrejme po cesky popripade slovensky.
natina

Párování přijímač vysílač.

#208 Příspěvek od natina »

Dobry den .
Mam problém a nevím si sním rady.Před měsicem jsem si zakoupil radio 9XR Pro a minuli týden přišel modul
Corona CT8J 2,4GHz DSS.Problém je v tom,ze nejdou napárovat přijimace CR8D.První krok proběhne zda se v pořadku ledka 2 krát blikne.Druhy krok taky proběhne v pořadku ledka se rozbliká ale zhasne a už se nerozsvíti a samozřejmě servo nefunguje proto,že není napárovany přijimač.Radio je ale funkční jde normálně programovat.Vzal jsem kolegu modeláře ten má radio Turnigi 9x a modul FrSky.Jeho modul FrSky jsme dali do mého radia 9XRPro
a radio pracovalo bez problému s jeho modelem motor kridelka.Múj modul Corona CT8J jsme dali do jeho radia 9X a fungovalo to bez problému, normalně jsme naparovali múj přijimač CR8D.
blembondo

#209 Příspěvek od blembondo »

Corona musí mít při párování Rx-Tx minimální vzdálenost cca 2 metry.Jak je to blíž tak se to nespáruje.
Bořík

#210 Příspěvek od Bořík »

Coronu páruji běžně na stole vysílač a přijímač do 40 cm od sebe ... a jde to. Moduly Corony mám dva různé a u obou to funguje i těch 40 cm od sebe.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“