Nabíječe Turnigy reaktor, rebrandy (Antimatter, ...)

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
automet

Re: Nabíječ Turnigy reaktor

#196 Příspěvek od automet »

Cserv.
Diky, to ma fakt prekvapilo. Reaktor som mal v hladaciku, ale kvoli tomuto padla...
novfra

#197 Příspěvek od novfra »

jio píše:Jako rychlejší mi přijde tyto paměti nepoužívat a podle potřeby zadat požadované parametry. Končím otázkou. Používáte někdo tyto paměti?

Ano, používám. Sice u jiných nabíječek, ale používám. Mám tu i pár nabíječek, která ukládání parametrů do paměti neumožňují a na ty se po většinu času jen práší.
Marek_Km

#198 Příspěvek od Marek_Km »

Cserv píše:Má režim storage, ale funguje to, když je baterie vybitá. Když dám úplně nabitou baterii a dám režim storage tak hned hlásí, že je ukončeno. Pak jsem musel dát na režim discharge a tam je pak volba nejnižší napětí na čl., tak jsem tam navolil na 3,82V. Tohle napětí stačí na skladování.

Tak máš samozřejmě něco špatně. Zrovna včera jsem na svém 300W Reaktoru vybíjel baterky z plného nabízí na storage kvůli vyhlídkám na špatné počasí. A určitě jsem nepotřeboval použít discharge.
Cserv

#199 Příspěvek od Cserv »

Marek_Km píše:Tak máš samozřejmě něco špatně. Zrovna včera jsem na svém 300W Reaktoru vybíjel baterky z plného nabízí na storage kvůli vyhlídkám na špatné počasí. A určitě jsem nepotřeboval použít discharge.

Acha, tak to ještě vyzkouším. Napadlo mě, jestli to není tím, že na nabíječku mám jen zdroj a regenerative mám vypnutí, nebo s tím to taky nesouvisí?
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
Marek_Km

#200 Příspěvek od Marek_Km »

Nevím, ale asi máš něco špatně nastavené. Já mám vše default z výroby.
automet

#201 Příspěvek od automet »

Tiez sa mi nechce verit ze do storage nevybija...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od jindraj »

Cserv píše:
Má režim storage, ale funguje to, když je baterie vybitá. Když dám úplně nabitou baterii a dám režim storage tak hned hlásí, že je ukončeno. Pak jsem musel dát na režim discharge a tam je pak volba nejnižší napětí na čl., tak jsem tam navolil na 3,82V. Tohle napětí stačí na skladování.

jak velkou baterku jsi vybíjel a jaký vybíjecí proud jsi měl nastaven?

Já když jsem zkoušel vybíjet malé baterky, třeba do deskáče, tak jsem musel nastavit dát strašně malé proudy vybíjení. Jinak došlo k tomu, že nabíječka zabrala, napětí se zhouplo, on to vyhodnotil jako dosažení vybití a vypnul. Prostě kombinace menší a nejlépe máločlánkové a pokud možno měkké baterky s vybíjením na balance ichargeru moc nešla (reaktor je to samé). Na běžných baterkách (3s - 1300mAh +) to už jelo v pohodě - tam nedokáže vybíjet dost rychle na to, aby byl pokles napětí tak velký.

jinak má režim discharge zcela jistě ... tedy vybíjet umí. Není důvod proč by neměl umět zapnout vybíjení, když to umí a když je to potřeba. Ale i kdyby jo, tak by to šlo obejít. Uložit si vlastní program, kde bude nastaveno vybíjení na tvrdo a na zvolenou cílovou hodnotu, která jen nebude 3,5 nebo kolik, ale nějakých skladovacích 3,85 a vymalováno :)
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od Pajas »

Mám Reaktor 250W 10A, nastavím STORAGE, připojím lipolku, co má 4,20V/článek a hned začne vybíjet. Ještě jsem nastavil (obecně), aby při vybíjení postupně snižovala proud na 50%, aby se přesněji dosáhlo požadovaného napětí.
JosefSvejk

#204 Příspěvek od JosefSvejk »

Jasně, že je to příliš velkým vybíjecím proudem. Storage vybíjením taky bude vždycky méně přesné než nabíjením. Ale to zase až tak moc nevadí. A pokud je baterka už dost měkká, může to vypnout hned po spuštění.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od jyrry »

Cserv píše:... Má režim storage, ale funguje to, když je baterie vybitá. Když dám úplně nabitou baterii a dám režim storage tak hned hlásí, že je ukončeno. ...

Tak ti nevím, moje 2 Reaktory 300W fungují s nabitou baterií takto:
R300_storage1.JPG
R300_storage2.JPG
Tato 2 zobrazení se přepínají a to "DSC" vlevo dole (první obrázek) znamená "DISCHARGE" pokud se nepletu.
Jediné čím jsem tomu napomohl bylo navolení správného počtu článků; pokud by byl připojený balanční konektor, nemusel bych udělat ani to.
Chybka bude tedy asi někde jinde a není třeba tuto nabíječku kvůli nepodloženým poplašným zprávám hned zatracovat :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od jyrry »

jio píše:Používáte někdo tyto paměti?

Ne ale asi 6 roků se na to chystám (už od prvního iCharge106) :mrgreen:
Pokud to funguje tak jak si myslím, využil bych to; ale abych si ověřil jak to přesně funguje, musel bych to zkusit... :lol:
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od jyrry »

Hmmmmmm... Zkoušení využití té paměti trvalo 6 roků a 20 minut :lol:
Uloží to (pod jménem třeba modelu pro který je konkrétní baterka určená) nejen parametry nabíjení ale také třeba zda tlačítka pípají či ne, povolený odběr ze zdroje (A), časové omezení nabíjení ano/ne, zda nabka ohlásí pípáním konec nabíjení... Prostě uloží to jak je v tu chvíli nabka nakonfigurovaná sakumprásk. Prima, asi to přece jen začnu využívat.
jyrry.webnode.cz
mamoulian

#208 Příspěvek od mamoulian »

jio píše:Jako rychlejší mi přijde tyto paměti nepoužívat a podle potřeby zadat požadované parametry. Končím otázkou. Používáte někdo tyto paměti?

Já paměti používám. Nabíjím asi šest různých baterií i různých druhů. Pokaždé vše přenastavovat mi přijde zbytyčné,když stačí přidržet dvě tlačítka,vybrat uložené nastavení a spustit.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
jio

#209 Příspěvek od jio »

Asi se budu muset znovu podívat do manuálu ... :D
JosefSvejk

#210 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak jsem si to teď zkusil a tu fintu s dvojstiskem jsem neznal. Proto mi přišlo moc složité proklikávání k paměti, když skoro všechny baterky mám LiPo tříčlánky. Mimochodem jsem tím zjistil, že tam mám uložené 4 paměti, tak možná taky začnu :) .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“